Jessica Long, a világhírű paralimpikon úszónő kezdetben azt hitte, meghaltak az igazi szülei, aztán rátalált édesanyjára.

A "sellőként" emlegetett amerikai paralimpikon úszónő a 2012-es londoni nyári paralimpián vált világhírűvé öt arany- és két ezüstérmével. Azt azonban kevesen tudják, milyen gyerekkora volt: Jessicát – eredeti nevén Tatjánát – a kórházban hagyták biológiai szülei, mert féltek, nem tudnak megbirkózni a kislány állapotával.

A csecsemő alsó lábcsontjai hiányoztak, az orvosok megállapították: soha nem lesz képes járni. Az orosz kis faluban született lány egyéves koráig egy árvaházban élt, Szibériában.

Felkereste anyját a fogyatékkal élő úszónő, aki csecsemőként lemondott róla

Nevelőszülei egy adatbázisban bukkantak rá a lányra, akit első látásra a szívükbe zártak, ezért Amerikából Szibériáig utaztak érte. A nevelőszülőknek azt mondták, Jessicának nincsenek élő rokonai.

Tizenkilenc évvel örökbeadása után Jessica úgy döntött, meg szeretné tudni, mi történt a biológiai anyjával. Ekkor derült ki, szülei még mindig élnek Bratszk közelében – vagyis nem volt igaz, amit az adoptálásakor mondtak nevelőszüleinek.

Biztos volt benne, hogy meg akarja ismerni az igazi anyukáját, meg akarja köszönni, hogy életet adott neki, ezért felkereste őt. Jessica beutazta a fél világot, hogy elmondja neki, mennyire hálás. Anya és lánya 2013-ban találkozott először az elválásuk után.

 Kislányom. Annyira sajnálom

- mondta a meghatódott anya, miközben lányát ölelte, azonban Jessica nem értette az orosz szavakat.

Ő még aznap éjjel a Facebookon üzent anyjának egy fotó alatt:

Én egyszerűen csak szeretlek

- írta.

(szeretlekmagyarorszag)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.