Amiket Afrikában és Ázsiában adhatunk el. Semjén Zsoltot küldte tárgyalni a kormány Teheránba.

Dübörög a keleti nyitás, Semjén Zsolt kereszténydemokrata miniszterelnök az iráni Teheránban tárgyal a helyi atomenergia-ügynökség vezetőjével. A korábbi megállapodás értelmében Irán és Magyarország közösen épít 25 megawattos atomreaktorokat, amelyeket ázsiai és afrikai piacra szánnak. 

Tavaly februárban Szijjártó Péter fogadta Ali Akbar Salehit, az ügynökség alelnökét, azóta már megalakult egy vegyes magyar iráni gazdasági bizottság is, és arról is döntöttek, hogy az Ikarus 600 buszt szállít Iránba az Eximbank finanszírozásával. 

Iránt több évtizede szankcióval sújtották a nyugati hatalmak titkolt katonai atomprogramja miatt, 2015-ben aztán enyhülés állt be a kapcsolatokba, miután Irán kijelentette, hogy csak békés célra használják az atomot. Mindenesetre még így is merész a magyar közeledés, mert sokan még mindig nem hisznek az iráni nyilatkozatban. 

Irán az oroszokkal is egészen jóban van, elég szoros a kapcsolat a nukleáris energia békés felhasználásának frontján is.

(Index)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ez pont egy testhez álló feladat ennek a csököttagyú elmebetegnek. Gondolom keresztel maga előtt ment a tárgyalásra.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
Ez azért is érdekes, mert Irán elég jó viszonyt ápol Putyin cárral és atomilag Észak-Koreával is!
coni
Érdekes felállás. Félő, hogy a válaszlépésben kizárnak a NATO-ból. Pl. tagdíj nemfizetés ürügyén. Ha pedig se Nato, se Unió tagok nem vagyunk akkor az oroszok és a perzsák nem velünk fognak üzletelni. És akkor nyugodtan kőrbekeríthetjük az országot mert maximum kifele lesz mozgás.
papa.49
Na vajon ki lesz a kivitelező, hát lölő!!!
F_Viktor
Irannak mi szuksege a magyar felre, mikor putyler a nagy cimboraja, s koztudott, hogy ok milyen nagyon ragaszkodnak, egy-egy atomeromu kivitelezesehez.
Valami nagy disznosagot szimatolok...
Qqberci
TömjénZsóti sugárzó arccal fogadhatták...
Jozefina
Ez a Semlyén tényleg ennyire hülye??? Próbált volna egy kis katolikus képolna megépítésében megegyezni!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.