Középiskolás diák-újságírók akkora sztorit tettek le az asztalra, hogy még a híres oknyomozó csapat, a Spotlight vezetője is megdicsérte őket.

Új igazgatót kapott egy kansasi középiskola (Pittsburgh High School), a helyi iskolaújság (The Booster Redux) pedig megkereste a dirit egy beszélgetésre, hogy bemutathassák őt a lapban – olvasható a Yahoo cikkében.

A középiskolások megkérdezték az igazgatótól, hogy hol szerezte a mesterdiplomáját és a PhD-fokozatát – a nő azonban nem volt hajlandó elmondani ezeket az információkat. 

Csak középiskolás újságírók, de miattuk lemondott az igazgató

A csapat egy része

A diákok nem estek kétségbe, és hamar kiderítették, hogy a nő diplomája nem igazi, olyan egyetem ugyanis nem szerepel az amerikai nyilvántartásban, mint a Corllins University, ahol elvileg a nő tanult.

Ellenben több olyan cikkbe is belefutottak, amely szerint a kérdéses "egyetem" egyszerű diplomagyár csak. 

Az új igazgató ezután hamarosan lemondott posztjáról, bár az egyik helyi lapban még odaszúrt a gyerekeknek, hogy a cikkük nem alapul tényeken, de ez a diákokat hidegen hagyta.

A csapat (Gina Mathew, Kali Poenitske, Maddie Baden, Trina Paul, Connor Balthazor, Patrick Sulivan és a tanácsadójuk, Emily Smith) teljesítményét még a Boston Globe híres oknyomozó csoportjának (Spotlight) vezetője, Todd Wallack is megdicsérte.

 

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.