Moszkva felfüggesztette a szíriai katonai légi bevetések biztonságának szavatolását célzó orosz-amerikai memorandum hatályát

- közölte pénteken Moszkvában Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő – írja az MTI.

A 444 cikkében kifejti, hogy ez mit is jelent:

Elkerülendő a tragikus félreértéseket, Oroszország és az Egyesült Államok memorandumot írt alá arról, hogy folyamatosan és valós időben tájékoztatni fogják egymást a tervezett műveletekről és repülőik helyzetéről, nehogy véletlenül lelőjön egy amerikai gép egy oroszt, vagy fordítva. Az egyezmény annyira működött, hogy ez idáig sikerült elkerülni a katasztrófát. Sőt, az amerikaiak ez alapján figyelmeztették előre az oroszokat a Sajrat légitámaszpont elleni hajnali rakétacsapásról is, mert a támaszpontot az orosz hadsereg is használja.

Az egyezmény felmondásával Oroszország mostantól nem fogja tájékoztatni az Egyesült Államokat szíriai műveleteiről. Ami egyrészt a fentebb már vázolt okokból is életveszélyes döntés. Másrészt különösen aggasztó lehet az amerikaiaknak azért is, mert bár ez nincs túlreklámozva, de Szíriában most mintegy ezer amerikai katona állomásozik. Ezek a különlegesen képzett katonák végeznek felderítést, jelölik ki a légicsapások célpontjait. És ők a legegyértelműbb célpontjai az Oroszország támogatását élvező szír rezsim bosszújának is.

PUTYIN: SIKERÜLT MEGINGATNI AZ OROSZ-AMERIKAI KAPCSOLATOKAT

Megszólalt Vlagyimir Putyin is a péntek hajnali amerikai rakétatámadás kapcsán, aki mondvacsinált ürügynek tartja a hét eleji gáztámadást, amire hivatkozva Trump elrendelte a katonai akciót.

Az orosz államfő szerint a támadás célja nem más volt, mint hogy elterelje a figyelmet az Észak-Irakban történt amerikai támadásokban meghalt civilekről. A rakétacsapás nem más, mint agresszió egy szuverén állam ellen, megsértve a nemzetközi jogot is, ezzel pedig az orosz-amerikai kapcsolatokat sikerült Trumpéknak megingatniuk.

Putyin szerint a szír hadseregnek nincs vegyifegyver-készlete, a megsemmisítés tényét a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet is megerősítette.

Az orosz államfő úgy véli, ez a lépés nem viszi közelebb a feleket a terrorizmus elleni harc miatt szükséges összefogásban, sőt, inkább eltávolodhatnak egymástól az amerikai és orosz, valamint más felek. – írja a TASS.

Megjött Putyin válaszlépése Trump szíriai légicsapására

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

elnyomott
@Ördögvadász: - majd a mi zsoldosaink is csatlakoznak Putyin atyuskához, igaz?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
36
Az jó. Akkor ha a látóhatáron túli repülőgép, jeladója idegent jelez, le is lőhetik egymást. És gyakorlatilag bárkit bombázhatnak.
36
Végre ki lesznek próbálva az orosz SZ-300-as, SZ-400-as és a Pantsir légvédelmi rendszerek és rakéták is.
Ördögvadász
A terrorista harcosok helyi idõ szerint éjjel 2-órakor, vagyis az US rakéta támadással párhuzamosan támadást kezdtek Homs-Furklus-Palmyra ellen. Véletlen idõzítés???
Vagy az US/Izrael ZSOLDOSOK támadást indítottak...
elnyomott
@Ördögvadász: - majd a mi zsoldosaink is csatlakoznak Putyin atyuskához, igaz?
relatív
Egyértelmű bizonyíték, hogy egy megkötött szerződést hogyan rúgnak fel a kapitalisták egy mondvacsinált okra való hivatkozással.

Az egyértelmű, hogy a korábbi szír légicsapás nem használt harci gázt, mert - erre saját, USA mérések adnak útbaigazítást , miszerint többféle ( 5) gáz nyomát, hatását mérték - az nem lehetséges, hogy többféle mérges-gázzal egyidőben lehet támadni.

A hazai magyarázat, miszerint egy olyan támaszpontot találtak el az ISIS-t támadva, mely gáz raktárként üzemelt ! ( a korábbi gyanúsítgatásoknál IS kiderült, hogy azt az illegális ellenzék alkalmazta el IS hallgattak a nyugati rágalmazók !

A mostani USA támadás pedig minimum nemzetközi elítélést érdemel, és a károk megtérítését !
elnyomott
@relatív: bezzeg a nem kapitalisták (kik is, mert ugye nem komcsik?) minden szerződést betartanak, élen Putyin atyuskával és persze a kedves vezérrel!
1magyar
Trumpot meggyőzték a fegyvergyártók? Jobb lenne Szíriának egy keménykezű vezetője lenne, aki rendet csinál! Ha Aszad, akkor az!
Ördögvadász
Az orosz válaszlépés valószínü elmarad. Legalábbis a direkt válasz lépés.
relatív
Azt gondolom ( és ez a tény ! ), hogy Szíriában van - volt IS - egy legális kormány, melyet a valós érdekből támadó belső ellenzék, valamint a kapitalista támogatással felálló ISIS erői erős kapitalista támogatással ( tudjuk milyen hátsó szándékkal ) fegyveres harcban igyekeznek megdönteni.

Sajnos ez kiváltotta a vétlen félelemtől hajtott civil lakosságot az országa elhagyására...amit meg IS szenved Európa ( mert nem tud mit kezdeni ezzel az ellentmondással, amit részben maga idézett elő ! ).

A szíriai kormány és Oroszország közti - korábbi - szerződés alapján Szíria legális kormánya támogatásukat kérte az orosz erőknek ebben a harcban, ami a légi támogatással meg IS történt.

Más államok Szíria területére csak mint agresszor léphetnek.

Az ISIS elleni harc nemzetközi összefogással történik - az azért érdekes, hogy egyes országok illegálisan támogatják ugyanakkor -, így az amerikai és orosz légi ütközések elkerülésére kötötték meg egyezségüket, melyet most az amerikaiak a szír erők támadásával felrúgott !

A következmények - beláthatatlanok - így nyilvánvalóan őket terhelik !!!
dr. prédikátor
Ez a yenki trampli a végén még kirobbantja a 3. világháborút!!!
Eladott Ország
Maradt még célpont a szíriai olajfinomítókon kívül? Már így is rommá bombázták.
Yoda69
Ertesitve lett putyin meg a tamadas elott. Akkor most mit hoborog ?
hetöndöe
A KGB-s vitéz és Trump Lee haversága hamar véget ért.Két faszkalap egy csárdában?:-)Nem fog menni.
kukac50
A harcok miatt menekülnek el sokan a hazájukból Putyint kell okolni és azokat akik bombázzák a lakosokat kórházakat iskolákat.
Nem Soros az ok!
kukac50
Szíjjártó Putyin mellet van a Fidesz,akkor nem fog Orbán Trumppal találkozni.
aremy
@kukac50: akkor assadot és putyint kell okolni mert ők bombázzák a lakosságot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.