A világ tudományos életét mélyen érintette a magyar kormány CEU-ellenes törvénye. Sorra jelentkeznek az egyetemért az európai országok, többek között Litvánia, Ausztria és a romániai Arad is szívesen látná "Soros egyetemét".

Csehországban egy facebookos csoport a prágai magyar nagykövetség elé szervez tüntetést a CEU mellett.

Prágában, a magyar nagykövetség elé szerveznek CEU-tüntetést

Mint írják, az egyetem – amit 1991-ben alapítottak Prágában – a tudományos élet és a demokratikus társadalom egyik bástyája, és nem szabad hagyni, hogy Magyarországon olyan durva tisztogatások történjenek, mint Oroszországban, vagy Törökországban.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
@Szókrakész: Te amolyan látens buzi vagy, hogy állandóan ők járnak az eszedben?
human
@Szókrakész: Én elhiszem. Csak győzd tüdővel felfújni :)
Cicamama55
Milyen érdekes, hogy Deutsch Tamás 1989-ben a prágai diáktüntetésen társaival együtt részt vett... Akkor tiltakoztak az elnyomás és igazságtalanság ellen, most meg ő döntésük miatt robbant ki a tüntetés! Hogy megváltoztatja az embereket a hatalom!
lenn
"Lázár és Kovács Zoltán CEU-ügyben adott válaszai azonban minden eddigi határon túlmentek, gyakorlatilag nem volt olyan mondatuk, ami ne lett volna hazugság, vagy ne alapult volna hazug állításon."

444.hu/2017/04/07/ezeket-hazudta-az-arcomba-lazar-janos-es-kovacs-zoltan-csutortokon-ceu-ugyben?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=ezeket-hazudta-az-arcomba-lazar-janos-es-kovacs-zoltan-csutortokon-ceu-ugyben
Csizmás Kond
...abban a prágában ahová nem kellet az egyetem ???
quadrocopter
@Csizmás Kond: Vaclav Klaus ugyanolyan paranoiás barom, mint a hazai Geci!

Itt egy kis ismertető a toll-tolvajról:

"2011 áprilisában Klaus hivatalos látogatáson volt Chilében. A chilei elnökkel együtt tartott sajtótájékoztatón Klaus az előtte heverő tolltartót kinyitotta, kivette belőle a protokoll tollat, majd az asztal alatt zsebre tette. Tette mindezt a kamerák kereszttüzében."
justhpeter
A V4 ezek szerint már nem mindenben tart a mi Viktorunkkal ?!!!
spu00
Legalább valaki írja már le, hogy mivel nem ért egyet a törvény szövegéből, de konkrétan, mivel ez idáig csak hablatyok tömegét lehet hallani , olvasni. Hiába van valakinek Nobel-dijja, ha nem olvasta a törvényt, vagy nem kérdezte meg a többi magyar egyetemet, hogy ők miért nem háborognak ?
quadrocopter
@spu00: Arra meg te adj magyarázatot, hogy 26 évvel alapítása után, miért vált hirtelen sűrgőssé a CEU "zsidótörvénye"? Miért ért rá eddig a "regula" ?

Mi van a nem tiltakozó magyar egyetemekkel? Az van komám, hogy amelyik merne, annak vezetői másnap csomagolhatnának, mert gecisztáni szólásszabadság van, vagy mi a ló[email protected]!
Hülye kérdést már az oviban sem engednek elsütni!
spu00
@quadrocopter: @human: "Tisztelt Miniszter úr, kedves Bálint !

... .
Szeretném, ha a Lex CEU az új Ftv-vel egyidejüleg hatályban maradna akkor is , ha ez némi "redundanciát" okoz, mivel ellentmondásban nem áll az új Ftv-vel.
Csupán annyit kérünk, hogy a Lex CEU ne kerüljön felsorolásra a hatályukat vesztő törvények között.
Teplán István személyesen adja át e levelet, ki részletesen kifejti álláspontomat.
Terták Ádám kollégám a Miniszter elnök úr informális támogatását is fogja kérni. "

Aláírás : Soros György

Különben 5 évente van akreditáció, 2013-ban már kérték az ez irányú hiány pótlást 2018-ra, tehát nem újdonság a CEU-nak.A Közép Európai Egyetem részére semmilyen hiánypótlás nem merült fel, tehát vidáman oktathat , kutathat, semmilyen egyetemi szabadságjogában nem gátolják.
quadrocopter
@spu00: Amint azt a hordauralomban megszokhattuk, autentikus, kétségtelen bizonyítékot látnék szívesen, különösen azután, hogy Hájfej Szilárd "eltakarításról" gügyögött és nem bárminemű kompromisszumkészségről vagy hiánypótlásról!
Továbbá eléggé érdekes, hogy Soros eképpen szólal meg a tárgyban, ám a sajtó erről, sehol nem tud!
spu00
@quadrocopter: Nem szólal, hanem szólat meg Gyurcsány és Magyar Bálint regnálása idején, s meg is tették amit kértek.
Különben jön egy delegáció Amerikából kimondottan e témában, s biztos, hogy lesz kompromisszum, de az csak államközi szerződés formájában lehetséges.A magyar kompromisszum az lesz, hogy ez New-York állammal lesz megkötve..
quadrocopter
@spu00: CEU az Amerikai Egyesült Államok és a Magyar Köztársaság működési engedélyével és akkreditációjával rendelkező, budapesti központú nemzetközi egyetem.
Tehát engedéllyel működött eddig is!

Kósa: "A CEU-t "nem akarjuk bezárni, nem is tudjuk, egy amerikai szervezetre a magyar államnak nincsen joghatósága"

Németh-Hájfej Szilárd: "...el kell takarítani..."

Az AP amerikai hírügynökségnek Yee úgy fogalmazott:

a magyar kormánynak "komoly, sürgős és jóhiszemű" tárgyalásokat kellene kezdenie a Közép-európai Egyetemmel a jogszabályváltozásokról, amelyek a Soros György által alapított intézményt célozzák.
Az USA Közép-Európáért is felelős helyettes államtitkára telefonos nyilatkozatában hangsúlyozta:
az Egyesült Államok nem vesz részt olyan megállapodások megkötésében, amilyet Magyarország szeretne az Egyesült Államok szövetségi kormányával a CEU-val kapcsolatban.
Azt is hozzátette: habár Washington nagyon aggódik a jogszabály miatt, az ügyben a magyar kormánynak és a CEU-nak kell megállapodásra jutnia.
(www.portfolio.hu/gazdasag/uzent_az_usa_visszadobtak_a_ceu-ugyet_a_magyar_kormanyra.247423.html)

Végülis mirők beszélsz, kinek kéne, miben megállapodnia?

A Geci és a reztsim meghátrált, ne színezzük, ez egyértelműen levonható az ellentmondásos és puhított állásfoglalásokból!

A CEU nem oktatott és ezután sem fog oktani semmilyen illiberális agybeteg baromságot és ezt nem tudja lenyelni a Geci és bandája!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.