Az izraeli és a francia hírszerzés is erről beszél.

Izraeli biztonsági források szerint az Aszad-rezsimnek van még néhány tonna vegyi fegyvere, hiába állítják, hogy 2013-ban átadták mindenüket a nemzetközi ellenőrző szervezetnek – olvasható a Reuters cikkében.

Izrael, több más országhoz hasonlóan a Bassár el-Aszad által vezetett kormányerőket tartja felelősnek az április 4-én elkövetett észak-szíriai harcigáz-támadásért, melyben legalább 90 ember, köztük több gyerek halt meg. 

Az izraeli értesüléseket alátámasztja, hogy a francia titkosszolgálat is hasonlóról értesült, erről a francia külügyminiszter, Jean-Marc Ayrault beszélt a napokban – írta cikkében a Jerusalem Post

Az izraeli védelmi forrás – egy katonai parancsnok – három tonnára teszi Aszadék vegyifegyver-készletét. 

A szír ellenzék már 2013-ban és 2014-ben is kétségét fejezte ki, hogy Aszadék az összes vegyi fegyverüket átadták volna megsemmisítésre a hágai központú Vegyifegyer-tilalmi Szervezetnek (OPCW).

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
az sem kiárt, h van, de az kizárt, h harcászati szempontból jelentősége lett volna a bevetésének. Izrael csúsztat, ködösít, a világot akarja Aszad ellen hangolni. Nem kétséges, kinek állt érdekében a szarkeverés elsősorban... nyilván Izraelnek, csak ott baszták el, h a qui prodest elvét figyelmen kívül hagyták. Ezzel belecibáltak az orosz medve bajszába is... az meg azt jelenti, h nem lehet már büntetlenül csak úgy berepülni a szíriai légtérbe...
almalibre
Az nem tűnt fel senkinek, hogy előbb, bejelentik, hogy az USa már nem akarja eltávolítani Aszad-ot a helyéről, rá egy héttel “Aszad vegyifegyvert vet be”, mintha tiltakozna a bejelentés ellen?
Ördögvadász
Tényleg? És hol? Egyebe nincs Asszádnak? Talán tudja a mossad, vagy a dgse-:))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.