Harry és Vilmos herceg után Vilmos felesége, Katalin hercegné is beszélt lelki problémáiról egy pénteken közzétett videón.

A brit királyi család három tagja a Heads Together nevű kampány keretében szólalt meg, amelynek célja, hogy a mentális betegségek felvállalására és segítség kérésére buzdítsa az embereket.

A héten elsőként Harry herceg tárta fel lelkét: édesanyja halála után csaknem két évtizedig küszködött a magába fojtott gyásszal. Ezután Vilmos herceg buzdított őszinte beszédre a mentális betegségekről.

Őszintén beszélt lelki problémáiról Vilmos és Katalin hercegné

A legújabb, hatperces felvételen, amelyet szerdán készítettek a Kensington-palotában, Harry, Vilmos és Katalin beszéltek arról, mennyi stresszel jár a szülővé válás és ismét szóba került Diana tragikus halála is.

Vilmos és Katalinnal visszaemlékeztek, milyen stresszt jelentett kisfiuk, György születése 2013-ban.

Akárhány könyvet elolvastam, erre semmi sem készíthet fel, fogalmunk sem volt, mit csináljunk

- magyarázta Katalin.

Vilmos egy korábbi videón beszélt az édesanyja elvesztése okozta sokkról. Harry a hétfői felvételen elmondta, a gyászt végül tanácsadó segítségével tudta feldolgozni.

A körülmények egyedülállóan szoros köteléket hoztak létre köztünk. Azonban még így sem beszéltünk eleget édesanyánkról az elmúlt évtizedek során

- idézte fel Vilmos.

Harry hozzátette: mindig azt gondolta, minek előhozakodni a múlttal, mert a téma csak elszomorít, nem változtat semmin, nem hozza vissza, akit elveszítettek. Amikor így kezdünk gondolkozni, az nagy kárt okozhat – vélte Harry.

A Kensington-palota szóvivője szerint a királyi család tagjait nagy örömmel tölti el a kampány fogadtatása.

Amikor arra buzdították honfitársaikat, hogy kezdjenek beszélgetni családjukkal, barátaikkal a lelki gondjaikról, meg akarták mutatni, hogy ők sem teszik másként

- mutatott rá a szóvivő.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.