Több ezer liter üzemanyag folyt ki Gran Canaria partjainál, miután egy komp meghibásodás miatt nekiütközött a mólónak. A hatóságok elővigyázatosságból lezárták a strandokat a szigeten.

Elővigyázatosságból több strandot is zárva tartanak vasárnap a spanyolországi Gran Canaria szigetének északkeleti részén, miután két napja egy komp a hullámtörő gátnak ütközött Las Palmas kikötőjénél és 25 ezer liter illékony gázolaj ömlött a tengerbe – közölte az Europapress spanyol hírügynökség a Kanári-szigetek tanácsára hivatkozva.

A sajtóértesülés szerint a San Cristóbal és Gando tengerparti települések közötti 17 kilométeres szakaszon található strandokon nem lehet fürdeni, sem vitorlázni vagy más vízi sportot folytatni.

A hatóságok folyamatosan ellenőrzik a partszakaszokat, de ott eddig nem tapasztaltak szennyeződést.

A szakemberek korábbi tájékoztatása szerint mivel illékony anyagról van szó, arra lehet számítani, hogy elpárolog, mielőtt elérné a partokat,és nem okoz kárt a környezetben. A tengeri mentőszolgálat három hajója dolgozik az olajszennyeződés mielőbbi eltüntetésén.

A Gran Canariáról Tenerifébe tartó komp péntek este szenvedett balesetet; egy egyelőre ismeretlen eredetű elektromos hiba miatt a kikötői hullámtörő gátnak ütközött.

A fedélzeten több mint 140 utas tartózkodott, akik közül 13 embert kellett egészségügyi ellátásban részesíteni többnyire zúzódások vagy sokkos állapot miatt. Sajtóhírek szerint az utasok közül ketten kerültek kórházba, egyikük kulcscsontja eltört, a másik utas pedig erős sokkot kapott.

A szerencsétlenül járt komp utasai a baleset utáni éjszakát egy hotelben töltötték, majd egy másik hajóval elutaztak Tenerifére.

A hatóságok egyelőre vizsgálják a baleset okát.

(MTI, Propeller)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.