Világképek találkoznak ezen a brnói tüntetésen készült képen. Vírus-sebességgel terjed a weben egy cseh cserkészlány, a 16 éves Lucie Myslíková és egy neonáci tüntető közös képe, amit Vladimir Cicmanec fotós lőtt kedden Brno városában. 150 neonáci vonult fel a belvárosban, de az ellentüntetők nagyjából kétszer ennyien voltak. Csehországban alaposan felerősödtek a szélsőjobboldali mozgalmak, különösen, miután 2013-ban a Hajnal Nemzeti Koalíciója (Úsvit - Národní koalice) 7 százalékkal bejutott a parlamentbe. A Facebookon terjedő képet készítő Vladimir Cicmanec, aki egyébként maga is ellentüntetőként volt jelen, azt nyilatkozta a CNN-nek, hogy Lucie olyan határozottan és büszkén állt a molonóval a kezőben, és olyan egyenesen érvelt, hogy fel se merült benne a meghátrálás gondolata.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Vladimíř Čičmanec, a fotós elmondása szerint a vitában a 16 éves lány érvelése lehengerlő volt. Szó zerint nem tudta idézni a mondandóját, de arra, hogy ˝a muzulmánok majd megerőszakolják˝, azt válaszolta, hogy elfogadhatatlan, hogy egy konkrét emberekre szabott állítást terjesztsenek, mert sajna, de a szekszuális erőszak bárhol, bárkivel előfordulhat. Ő meg nem kérte a neonácikat, hogy védjék meg. Mondott még olyasmity is, ami a jelenlegi sorosbérenc föld-trafik ártunknak és qurmányunknak végképp nem fog megfelelni. A 16 éves lány próbálta az úrnak megmagyarázni, hogy a nemzetállamok koncepciója egy begyepesedett koncepció, mert az embereket a származásuk szerint nem szabad kategorizálni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.