Aztán pár órával később már megpróbálta kimagyarázni, hogy nem úgy értette.

Interjút adott a CRI Turk rádiónak Ilnur Cevik, Recep Tayyip Erdogan elnök egyik főtanácsadója. Cevik az interjúban arról beszélt, nem fogja érdekelni a törököket, hogy a szír határ másik oldalán harcoló kurd csapatok mellett amerikai erők is állomásoznak, "véletlen" őket is eltalálhatja egy-két rakéta. (A szíriai kurdok YPG elnevezésű alakulatát a törökök az országukban terroristának tartott PKK szír társszervezetének vélik, ennek megfelelően támadják is őket.)

A rádió riportere vissza is kérdezett, hogy az amerikai csapatok veszélyben vannak-e a török vadászgépektől, amire Cevik határozott igennel felelt.

Pár órával később már a Twitteren magyarázkodott, hogy nem is úgy gondolta, amit mondott.

"Törökország soha nem támadta és nem is fogja a jövőben sem támadni szövetségeseit, ez alatt értve a Szíriában állomásozó amerikaiakat" – írta.

Az amerikai csapatok egy hete érkeztek meg a szíriai kurdok és a török csapatok közé, mivel mindketten az USA szövetségesei az Aszad-rezsim és az Iszlám Állam elleni harcban (plusz Törökország NATO-tag), csakhogy a szíriai kurdok és a törökök nem szívlelhetik egymást, amit utóbbiak több légicsapással is kimutattak.

(Washington Times/444)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
Addig szórakoznak míg valamelyik rátenyerel az atomgombra
aztán annyi az emberiségnek.
Equus
@nyanya001: a pulykák nem érnek annyit, de az orosz nyersanyagkészlet annál inkább... csakhogy baj van... Atomcsapás ellen 100%-os védettséget a legjobb most ismert technológia sem tud biztosítani. Aztán mit kezd a political establishment polgárok nélkül?
Ördögvadász
A kérdés csak az, mit keres az amerikai Szíriában? És a török?
Ördögvadász
@Pálinkafőző Rézüst: jó kérdés, barátom:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.