Pedig anno a Fidesz sokszor tiltakozott az 1989-es mészárlás miatt.

A kínai kommunista rendszer ikonikus emlékművét sikerült megkoszorúznia Pekingben a Tienanmen téren Orbán Viktornak – hívta fel a figyelmet a 444.

A Népi hősök emlékművet még 1958-ban emelték.

A téren 1989-ben többezres tömegtüntetések voltak, melyet a kínai hadsereg fojtott vérbe, az áldozatok pontos számát ma sem tudni, a becslések 1500-3000 fő közé teszik. 

Orbán a Tienanmen téri kommunista emlékművet koszorúzta meg

A legutolsó, a Tienanmen téri események miatt elítélt politikai fogoly alig fél éve szabadult, az ő bűne annyi volt, hogy egy kosarat vágott egy égő tankhoz.

A Fidesz 1989 és 2010 között többször is felszólalt a vérengzés és általában a kínai kormány politikája ellen, 2010-es hatalomra kerülésük óta azonban egyre inkább háttérbe szorult a bírálatuk, mostanában már inkább a Fidesz-kormány lehetetleníti el például a Tibet miatt tüntetőket, ha kínai delegáció jár Budapesten – olvasható a cikkben.

Orbán a Tienanmen téri kommunista emlékművet koszorúzta meg

A 444 cikke szerint anno se Medgyessy Péter, se Gyurcsány Ferenc nem koszorúzott a téren (2003-ban, illetve 2007-ben járt Pekingben a két kormányfő), legalábbis az MTI akkori beszámolói ezt nem említették.

(Címlapi kép, fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs)

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"És ez nem valami lábszagú poén, hanem a véres valóság. A Lego Duce. Mi látjuk ezt a felelőtlen játszmát. Ezt tolod, amióta ismerünk. Csak az ideológiák és az aktuális ellenség változik, a háború állandó. Ezt csináltad liberálisként, ezt csinálod álnemzetiként. Ezt csináltad ellenzékben, ezt csinálod kormányon. Csak közben romlott az állapotod és magadhoz betegítetted a magyar társadalom egy részét. Megbocsáthatatlan bűn és pusztítás mindaz, amit végigvittél, és külön tragédia, hogy te még mindig csak a lázadásnál tartasz. Ez az idült személyiségzavar és hazug szélhámos, aki küldetéstudatában nem csak az idétlen zakóját, de megnyomorított országát is kinőtte, semmit nem hajlandó tudomásul venni abból, amit maga köré felépített. A kaméleonba oltott páva, aki volt már minden, csak szűzkurva nem."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Ördögvadász: Szép dolog a világpolitika ismeret, még ha csekélyke is.
De nem kéne már látni ami itthon megy? Nem nagyon érted mi, haver?
Ördögvadász
@Aki Én: a hozzád hasonló seggfejeket kellene, az ártatlan gyerekek helyett, tóborozzon a kalifátus! Hamár hagyják tóborozni.
Aki Én
@Ördögvadász: Igazad van. Már csak a helyesírásra kellene több hangsúlyt fektetned.
Eladott Ország
@Ördögvadász: Mi köze a kalifátusnak, a 4 millió koldus Mária országához, ezt is ők toborozták. Egyébként a kalifátus emberei is elmenekülnének innen. Ha ide telepítenék külön hadsereggel kellene őrizni őket , hogy el ne szökjenek, a turulszaros Mária honból. Nyugatra akarnak menni nem ide.
Eladott Ország
@Aki Én: Ördögvadász, fidelitas tanfolyamra járt. "Úgy látszik a Fidesznél ez az irányvonal. A Tállai-­Kósa ­féle úton menetelve a dicső és ostoba Magyarország felépítése. Még csak arra sincs igény, hogy a hazugságaikat képesek legyenek valahogy kimagyarázni. A vitaképtelenség már lassan amúgy is a Fidesz sajátja. A válaszadás helyetti korábbi ellentámadás mostanra értelmetlen hebegésbe megy át, de úgy néz ki, ez a párt számára vállalható irányvonal. A nép elbutítása megkezdődött, ennek eredménye pedig lassan a
felszínre kerül. A láthatólag fogalmatlan pártkatonák toborzása megkezdődött. Ezen tagok pedig tökéletesek a Fidesz számára. Kizárt, hogy megkérdőjelezzék a párt bármely döntését is."
evacica
@Ördögvadász: De nem is benned meg a főnöködbe! Vigyázz mert a nagy bölcsességeidtől szét fogsz pukkadni kis gömböc!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.