A brit miniszterelnök kedden délben tartott sajtótájékoztatót a Downing Street 10 előtt a hétfő éjjeli, Manchesterben elkövetett terrortámadás kapcsán. May többek közt elmondta, a választási kampányt az események következtében egyelőre felfüggesztik.

Most már vitán felül áll, hogy a Manchesteriek és Nagy-Britannia polgárai kegyetlen terrortámadás áldozatai lettek – kezdte May, hozzátéve, ez minden idők legsúlyosabb terrorcselekménye Manchesterben és Észak-Angliában, de országos szinten is a legbrutálisabbak közé tartozik.

Theresa May: ez volt minden idők leggyávább terrortámadása

May hangsúlyozta: a rendőrség nagy erőkkel dolgozik, hogy felderítse a tetteshez fűződő szálakat, akiről egyelőre nem tudni, egyedül tervezte-e meg az akciót. Elárulta azt is, az elkövető kilétére már fény derült, egyelőre azonban többet nem oszthat meg a nyilvánossággal.

A terrorista szándékosan választotta a kijáratot, hogy a lehető legjelentősebb vérontást kövesse el. A célpontjai pop koncertre látogató családok és gyerekek voltak. Ez a támadás kirívóan gyáva, ám a támadó gyávaságára a mentők, a rendőrség és a manchesteri emberek bátorsága volt a válasz

- mondta a miniszterelnök, aki szerint a terrorista által elkövetett mészárlás helyett a manchesteriek példás összefogása, egymás iránti kiállása hordozza a legfontosabb üzenetet.

A városban megerősítették a rendőri jelenlétet, a helyszínhez közeli Victoria állomást lezárva tartják. Az áldozatokat 8 intézményben ápolják, sokan lebegnek élet és halál közt. May elmondta, a választási kampányt az események miatt egy időre felfüggesztik.

A terroristák soha nem nyerhetnek a britek által képviselt értékrend és életmód ellenében

- zárta megszólalását.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
..." Ez a támadás kirívóan gyáva,"...

Jééézusom...van bátor terrortámadás is? ennyire lent van a művelt nyugat?

inkább ébresztő!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@wagabund: Minden terrortamadas gyava mert, sunyi es alattamos. Ez volt az eddigi leggyavabb, meet a fiatalsag es a szabadsag ellen iranyult.
cikicakk55
Ezeknek a terroristáknak teljesen mindegy,hogy az áldozataik országában mi a vélemény róluk.Ők hősökként halnak meg,boldogan,abban a tudatban,hogy Allah a paradicsomba várja őket. Ezek úgy várják,hogy öngyilkos merénylők lehessenek,mint a narkósok a következő adagot.Természetesen a főnökeik nem ennyire hülyék,de az áldozatoknak már sajnos ez teljesen mindegy.Én tényleg csak arra lennék kíváncsi,hogy hány terrorcselekmény kell még ahhoz,hogy megértsék Európa vezetői,hogy az Iszlám vallás veszélyes a keresztényekre? Azt hiszik,azért mert már a nagyszülők óta megkapták az adott országtól az állampolgárságot,akkor már le is mondanak a hitükről? Hát nem! Legjobb példa erre,hogy a legtöbb terrortámadást másod,harmad generációs férfiak tették meg. Annyira erős a Muszlim vallás,hogy bár mire képesek az Ő istenükért.
36
@cikicakk55: Azok a keresztény uralkodók, akik anno karddal űzték ki Európából a muszlimot, most forognak a sírjukban.
36
@cikicakk55: A baj az, hogy manapság pont az Európai ember van megbélyegezve azért, ha kereszténynek vallja magát. Ha egy politikus ki meri ejteni a száján, hogy keresztény, mindjárt indul is a sivalkodás, hogy hol van a semlegesség és az magánügy, meg blabla. Tessék hallgatni róla! Szégyen.
wagabund
@Yoda69: ha így nézzük, akkor értem..igazad van.

de a terror akkor is terror, ami nem kell...az eredeti élőhelyükön robbantgassák egymást ..akár gyáván, akár bátran..
human
Mindegyik terrortámadás gyáva tett hisz védtelenek ellen követik el.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.