Nitrát maradványait mutatta ki a biztonsági ellenőrzés az oregoni John Brennan nadrágján, a portlandi nemzetközi repülőterén – írja az Ars Technica.

Az eredmény arra is utalhatott volna, hogy a férfi korábban robbanóanyaggal került kapcsolatba, így szigorúbban vizsgálták át a többi utasnál: át kell mennie például egy szkenneren, ami belát a ruhái alá.

Brennannak megalázónak ítélte a vizsgálatot de a biztonságiak ragaszkodtak hozzá. A dühödt férfi ekkor elkezdte ledobálni a ruháit, és anyaszült meztelenül állt az őrök elé.

Pucéran őrjöngött a reptéren, most fizethet érte

Bár háromszor is felszólították, hogy öltözzön vissza, ő erre nem volt hajlandó.A férfit nagyméretű kukákkal barikádozták körbe a rendőrség kiérkezéséig, majd egy órára őrizetbe vették.

A 2012-ben történt esetről rengeteg fotó és videó készült, amik aztán a közösségi médián keresztül utat találtak maguknak a hírekbe. Brennan arra hivatkozott, hogy meztelenkedésével a szólásszabadsághoz való jogát gyakorolta.

Az ügy a múlt hétig húzódott, amikor a szövetségi fellebbviteli bíróság úgy határozott, hogy Brennan kirohanásának semmi köze a szólásszabadsághoz: a felindulásból elkövetett meztelenkedés miatt Brennannak így 500 dolláros (kb. 137 ezer forintos) bírságot kell befizetnie.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.