Kristóf György filmjét, az Out-ot hétfőn mutatták be a Cannes-i filmfesztiválon, ahol a második legfontosabb szekciónak számító Un Certain regard (Egy bizonyos nézőpont) nevű válogatásban versenyzik.

A premier után a készítők közösen ünnepelték a szlovák-magyar-cseh-francia-lett koprodukcióban készült Out sikerét, azonban rendőrök bukkantak fel a helyszínen, véget vetve a bulinak.

Kiderült, miért vihette el a rendőrség a magyar filmeseket Cannes-ban

Az alkotók most közleményt adtak ki az esetről:

Kristóf György elsőfilmes az Un Certain Regard versenyszekcióba meghívott alkotásának hétfőn volt a világpremierje Cannes-ban, amelyet követően a stábtagok hajnalig ünnepeltek. Egy nyilvános szórakozóhelyen szóváltás alakult ki a biztonsági személyzet és az alkotók között, amelyben a cseh hangmérnök, Jan Richtr karját a biztonsági őrök eltörték. Ezt követően a helyszínre érkező rendőrök és mentők intézkedtek, aminek során a rendőrségre vitték a rendezőt, valamint a cseh és szlovák producert. A szórakozóhelyen és a rendőri eljárás során történtek felkavarták a film készítőit, s az esetet a fesztivál felé hivatalos levélben jelezték. A fesztivál együttérzéséről biztosította az alkotókat, s ígéretet tettek, hogy segítenek a helyzet tisztázásában és rendezésében. Az Out alkotói sajnálatosnak tartják, hogy a film kapcsán csak a kellemetlen esetről esik szó a magyar médiában. A film készítői jelen sajtóközleménnyel lezártnak tekintik az ügyet. Energiáikat az Out cannes-i szereplésére koncentrálják, s a világpremier és sajtóvetítés után Kristóf György, Pusztai Ferenc producer, és Taschler Andrea koproducer a továbbiakban sem kommentálják a premier után történteket.

Az Out előzetese itt látható:

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Hát persze, hogy a rendörök és a biztonságiak a hibásak...Ezek már celebként viselkednek, és a vodka, meg a whyski megtette a hatását, és kötekedtek...Na, ja...van ahol ezt nem tolerálják !!
Ez nem egy vidéki magyar kiskocsma, ahol ( azt hiszik ) nekik mindent elnéznek...
Donáld Tramp
Az asztalon táncolást / ahogy máshol írják / kevés helyen tolerálják... Azért itthon is kib@sznak, nem hogy odakint egy elit helyen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.