Európának saját kezébe kell vennie sorsát – emelte ki egy vasárnapi beszédében Angela Merkel német kancellár.

A jobbközép CDU elnöke a München melletti Truderingben pártja és a testvérpárt bajor CSU közös rendezvényén a világ legfejlettebb ipari államait összefogó G7 csoport előző nap véget ért csúcstalálkozójára utalva hangsúlyozta: az utóbbi napokban megtapasztalta, hogy egyre inkább véget ér az a korszak, amelyben Németország és az Európai Unió teljes mértékben támaszkodhatott partnereire.

Ezért "nekünk, európaiaknak tényleg saját kezünkbe kell vennünk sorsunkat", és ugyan meg kell őrizni a barátságot az Egyesült Államokkal és az EU-ból távozni készülő Nagy-Britanniával, és jó szomszédságra kell törekedni Oroszországgal és más államokkal, "de tudnunk kell, hogy nekünk kell megharcolnunk a saját jövőnkért" – mondta Angela Merkel.

(MTI)

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
36
Hűha. Megvilágosodott Merkel. Ráadásul a legfejlettebb 7-ek között! Még a "renitens" V4-ek sem voltak ott. Nincs kit okolni a kialakult helyzetért. Gáz.
Amúgy, meg mindenki megy a maga útján. Akár "fejlett", akár nem. Szerintem csalódott Macronban is.(Mert Macron, még a megválasztása előtt, károsnak nevezte a német gazdasági túlhatalmat.) Gondolom, Trump és May is megmondta neki, hogy nem kell itt egymás kezét fogni, még a pisilésnél is.

Amúgy, elnézve a képeket, ahogy sétálgattak a tárgyalások között, elég magányos és kiüresedett arcokat láttam. Hát. Van ilyen.
Ördögvadász
Ha Európa sorsát végre saját kézbe vehetnénk...oh!...hát, hol lenne akkor a vén, büdös kúrva?
amaramaistanna
Látom a kommenteket , hármat , és látom idesodorta a szél Orbán hátsójából a szemetet . Nem ártana gondolkodni és tájékozódni,mielőtt a vezíretek agyszüleményeit irogatnátok. Angela Merkel pedig helyesen mondja: az európai kontinens magára maradt, a magunk kezébe kell vennünk a sorsunk.
36
@Ördögvadász: Remélem, de csak remélem, hogy ráébred arra, hogy a gazdasági sikereket nem ő hozza Németországnak. És a német ipar szereplői nem az ő elgondolására fektetnek be, itt, vagy ott. Ő egy politikus, aki szavakkal és ideológiával "varázsol". A gazdaság és benne az ipar pedig a számokra épül és a realitásra.
36
@amaramaistanna: Ahhoz, hogy mindezt meglássam és megállapítsam, nincs szükségem, egyik "vezírre" sem. Ha pedig, ennyire rüheled Orbán hátsóját, mit emlegeted? Menj oda hozzá és rúgd szét. A te dolgod. Vagy, amit akarsz...
Ördögvadász
@36: @36: "In der Politik passiert nichts, was nicht genau so geplant war." Roosevelt
"Wir schaffen das", ez a legjobb bizonyíték a fenti idézetre.

Hans-Jürgen Geese / Die Deutschen-Das klügste Volk auf Erden verabschiedet sich von der Geschichte (Das letzte Kapitel einer Tragödie)

AnderweltOnline.com - Ist Frau Merkel reif für die Psychiatrie? (+video)
verőce21
Európának tényleg saját kezébe kell vennie sorsát! Nem lehetünk egy vénember szolgái, csak mert gazdag és zsidó.
Peller Anikó
Végre egyetérthetek a buggyant banyával, a hatalmat el kell venni a kezedből buggyant iszlámsimogató áruló banya.

Ja, hogy egy normális sincs elérhető közelségben? Hát ez már baj.
libellle
@36: Na te más hireket hallottál mint mi itt nyugaton. Macron teljesen megfordult ugyanis a Franciák Exportja is nagyon magas. May nagyon nagyon szomoru a kilépés miatt. Ö nem is szavaztott a kilépésre. Ellenben az álláspontja az, hogy ha az angolok igy szavaztak mert tul sok a kelet-Europai akkor legyen egy kemény Brexit. Az USA-átol mindenféleképpen el kell szakadnia Europának. Most absolut adott a helyzet, ugyanis az USA-ának van olyan szerencséje, hogy egy örült lett az elnök., aki több tize´vre teönkreteszi az USA reputaciojat
libellle
@Peller Anikó:"buggyant banyával" te szegény nem tehetsz rólla. Igy születtél szüleid nagy szomoruságára.
Ördögvadász
@libellle: ki szomorú a kilépés miatt? Van neked fogalmad. Hol élsz, a tanyán?
A helyzet most meg abszolut adott! Most vagy soha:)

KANZLERAKTE. Schon mal gehört? Mosogatni anyukám! Mosogatni.
fekete
Merkel!! Kell Trumpnak is Nobel dijat adni,epp ugy mint a beteg EU adott Obamanak 6-honapig
sem volt elnok.Benyaltak rendesen.Obama jol alajuk vagott,mivel tobb evig lehalgatatta a vilag
legtobb elnoke telefonjait.Merkelevel egyutt!Hogy Europa maga dontson a sorsarol?Nemetek mar dontottek a magukerol,mikor Merkel Zold lampatt adott a sok HAssza'n,beteg, Muhamednek..Kiknek a kinezetuk is babun forma.
Eladott Ország
hir.ma/wp-content/uploads/2017/01/760x0_12.jpg
Csakhogy nem mindegy, milyenek az új bevándorlók, milyen az összetételük. Mely korosztályhoz tartoznak, milyen az iskolázottságuk. Soha nem fog dol­gozni a mig­rán­sok nagy része Né­met­or­szág­ban annyi köztük az analfabéta, nem szólva róla, hogy milyen munka-kultúrába születtek bele…
verőce21
Nem szabad engedni az alávaló soros bérenceknek! Nem lehetünk egy vénember szolgái csak mert gazdag és zsidó. A származása mögé bújva tesz tönkre országokat, a befektetéseivel százezrek veszítik el mindenüket.
Harmincvalahány egyetemmel sikerült megegyezni, pont a soroséval nem, elég érdekes. Igaz hogy a fél Fidesz is soros pénzből tanult de ez nem jelenti azt, hogy örökre a csicskái kell, hogy legyenek. Velük együtt mi is azok lennénk! Az egyeteme fabatkát sem ér, aberrált eszmékkel tömi szerencsétlen fiatalok fejét. A szakok amiket oktatnak ugyancsak érték nélküliek, szociológia, kisebbségek akármilye, ezek nem produktív szakmák, a gazdaság számára értéktelenek. Akkor még az álcivil szervezetiről nem is beszéltünk melyeket pajzsként tart maga elé, hogy az elborult eszméit védjék és hirdessék.
Nemet kell mondani sorosra az EU-nak!
Szókrakész
Merkel tiszta orbáni célokat tűzött ki.
Akkor eddig mire volt jó az ország állandó liberók által maffia módszerekkel, csoportosan elkövetett nagy kárt okozó fikázása, Orbán köpdösése?!?!
Jozefina
Teljesen igaza van Merkelnek:
- törökökkel minden kapcsolatot megszüntetni, főleg az EU csatlakozás terén
- beindítani a kétsebességes EU-t
- törekedni az EU-n belüli még szorosabb gazdasági, politikai összefogásra
- a migráció sokkal szigorúbb kézbentartása, az elutasított kérelmezők azonnali kiutasítása
A baj, hogy mindez Magyarország nélkül fog bekövetkezni, mert országunkat egy elmebeteg vezeti, hogy hova azt szerintem ő sem tudja. (a google-ba beírog: "orbán beteg" hát bizony elgondolkodtató...
Peller Anikó
@Jozefina: "a migráció sokkal szigorúbb kézbentartása"

eszednél vagy? A banya előbb fogja kézbentartani a migrácsok farkincáját hiszen az ő döntése értelmében rontott ránk a milliós iszlám horda.

Másrészt Magyarország az egyetlen aki komolyan veszi a migrácsió kézbentartását és a szeretett vezérünk NEM elmebeteg, hanem gazember. Az elmebeteg te vagy.
Eladott Ország
@verőce21: kolozsvaros.com/2016/12/09/mi-a-franc-lesz-veletek-ha-soros-netan-feldobja-a-pacskert/
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/05/soros.jpg
kepkezelo.com/images/hk8kxsjplrn4gwu2mq10.jpg
Mi a franc lesz veletek, ha Soros netán feldobja a pacskert? Az viszont, amit a Magyar Idők kábítószerként tol a szektának, attól még a kutyám füle is kettéáll, igaz, ő nem szokott Sorossal fűszerezett májkrémes szendvicset reggelizni
magyarbakancs
@verőce21: Mondtam már ne Zsidózzál te nemzeti senkiházi.
Amennyiben vennéd azt a fáradságot hogy olvasnál , az Olasz maffiában elhívatott keresztények vannak mégis lopnak,csalnak,embert ölnek a pénzért és nem is zsidók.
Még a Vatikánba is be szivárogtak.
Ez ellen miért nem üvöltesz te nemzeti keresztény elhivatott?
Perwool
Látszatintézkedések helyett el kéne menni mondjuk 200 ezer katonával és kinyírni egy hét alatt az IS-t! Úgy szűnne meg a terrorhullám, ahogy nem létezett 4-5 éve. Meg a menekülthullám is kezelhetővé válna. Persze muszlim nők öltözködését szabályozni olcsóbb is, meg emberveszteséggel se jár. Igaz értelme sincs.
magyarbakancs
@Perwool: Az egész arab világot, és ezt gyalázatos vallást mint az iszlámot kellene a történelem lapjaira helyezni örökre.
lusta
@Peller Anikó: Fogalma sincs miről beszél. Nem ártana külföldiül is olvasgatnia, hallgatnia, néznie a valódi híreket, nem pedig azookat, amiket az Ön orra alá nyomnak. Kwachnak volt egy érdekes megjegyzése. Az külön felemelő érzés, hogy ide akarnak menekülni, mert ez azt jelenti, hogy nálunk sokkal jobb a helyzet, mint pl. az indiaiaknál, oroszoknál, más arab országoknál.
lusta
A müncheni választási gyűlésen miket is mondott Merkel?
- Azok az idők, amikor teljességgel másokra tudtunk támaszkodni, véget ért, ezt az utóbbi napokban megtapasztaltam.
- Nekünk európaiaknak a saját ügyeinket a saját kezünkbe kell venni.
- Tudomásul kell vennünk, hogy a jövőnkért magunknak kell megküzdenünk, európaiakként a sorsunkat magunknak kell alakítani.
Persze mondott ő olyasmiket is, hogy az Unió nagyhatalom, de zmindezt be is kell bizonyítani. Utalt olyasmire is, hogy aki a nemzethy szemétdombján akar kapirgálni, annak nincs akadálya, de a közösségre akkor ne nagyon számítson.
Perwool
@magyarbakancs: A vallás akkor keletkezett, amikor az első csaló találkozott az első ostobával.
/Voltaire/

kepkezelo.com/images/d9dochh48xpmgk9epif0.jpg
Peller Anikó
@lusta: a fogalma az valami olyasmi mint a fogtündér?
verőce21
@Eladott Ország: (09:04) Te azért rendre ellentmondasz önmagadnak a hozzászólásaiddal és a linkeléseiddel!
"…a Nyílt Kormányzati Együttműködés (Open Government Partnership, OGP) valójában egy olyan kártékony vírushoz hasonló, amelyet egy jószándékú programba rejtve telepítenek fel az OGP-be belépő országokra. A nemzetek így, Soros Györgyhöz köthető civil szervezeteken keresztül a spekuláns kiszolgáltatottjaivá válnak.”
A Kolozsvaroscom elfordul tőled! :)
libellle
@Ördögvadász: Amennyiben te szerencsétlen München egy tanyának gondolod, akkor igen. Bye Bye Hase
verőce21
Frau Merkel is megkezdte az ámokfutást! Ekkora önbizalommal, nagy szüksége lesz még Magyarországra!
libellle
@verőce21: Na azt bizony nagyon kétségbe vonom. A jelenlegi konstelláciot majd amikor valaki más lessz a szólotáncosotok akkor bizonyára más álláspontjai lesznek. Abszolut lehet önbizalma. Amennyiben orbánnak egy világra valo az önbizalma akkor Angela Merkelnek absolut lehet egy Europányi. Mert bizonyára elfelejtetetted Németország messze a legnagyobb befizetöje az EU-nak.
Ördögvadász
@libellle: nem büzlik valami..a legegõben? Mindenki távolodik, menekül az Abendlandtól?
May, Trump, Erdogan, Putyin sowieso.. nem emlékeztet ez valamire? A Deutschland-zuerst-Geschichte? Már megannyi válsághoz és háboruhoz vezetett.
Ha a második legnagyobb regionális hatalom Európa földjén összedõl?
Vagy a Neoliberalizmus-Geschichte több elõnyt, mint hátrányt jelent az Abendland-nak?
Vagy egy csu-csi ezt másként látja?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.