Tegnap döntötték el az EU-s intézmények, hogy ingyenes wifi-elérhetőséget biztosítanak olyan települések számára, ahol nincs internetlefedettség – írja a Portfolió.

A wifi-alapba 120 millió eurót különítenek az EU-s intézmények. A cél, hogy 2020-ra 8000, internetlefedettséggel nem rendelkező EU-s településben kiépítsék az ingyenes wifi-hálózatot. A kezdeményezést a már meglévő, 2014-től 2020-ig tartó ezermilliárd eurós költségvetésből fedeznék.

Ingyen wifit biztosít az EU

Az ingyenes wifi-hálózat nem jár automatikusan, a jogosult városoknak és településeknek jelentkezniük kell a pályázatra.

Az EU-s intézmények hétfői döntését még technikailag is jóvá kell hagyni, főleg arról kell majd egyezségre jutni, hogy a meglévő költségvetést milyen módon használnák fel az új alaphoz.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Egyre tágul a digitális világ , mint bizonyos lakások szoktak főúri körökben és ránk köszön a digitális jólét. A nemzeti digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztosunk arcán nagyon meglátszik a brüsszeli „nyomor”, a permanens harc és a város megállítására tett törekvések következtében. Manapság úgy néz ki, mint aki belefejelt egy tál „hintőporba". Tamás! Nem mondták, hogy „hintőporra” ne igyál „babaolajat”? Ez okozhatja, hogy fenyegetett egérnek képzeled magad. Valószínű, más állapotban lehettél és hozzád nem jutott el, hogy ingyenes wifi-elérhetőséget biztosítanak olyan települések számára, ahol nincs internetlefedettség. Brüsszelben, egy luxuslakásban, a perzsaszőnyegen, magzatpózban hemperegve, „hintőporos” nózival én sem hallanám a jó Brüsszeli híreket.Téged pedig az zavar, hogy nem Ti csináljátok. Ezt a pénzt inkább a gaz Brüsszel költse el, mintsem három hónap alatt magyarul elfelejtő, kitartott díszkurvák punci szőrtelenítésére menjen el. Mintsem hugyozómalac tekintetű Rogán Tónik helikopterezzék el, vagy éppen a szipákoló társad, Habony Árpi szívja fel az orrán keresztül, hogy aztán leülepedjen az agyában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.