De valószínűsíthető, hogy magát a szavazatszámlálást is befolyásolhatták egy titkosszolgálati jelentés szerint.

Elég súlyos titkosszolgálati jelentést sikerült megszereznie az Intercept nevű lapnak, az NSA dokumentuma nem állít mást, mint hogy az oroszok nagyon durván beleavatkoztak a tavalyi amerikai elnökválasztásba, melynek eredményeképp Donald Trump lett az USA vezetője.

A május elején készült dokumentum szerint az orosz katonai titkosszolgálat (GRU) legalább egy olyan céget sikeresen meghekkelt, ahol a szavazógépek hardvereit és szoftvereit gyártották. Ezen felül legalább 122 választási biztost és irodát leptek el adathalász levelekkel. 

Vlagyimir Putyin épp a múlt héten pendítette meg, hogy ugyan az orosz államnak nem volt köze semmilyen netes beavatkozáshoz sem, esetleg orosz nacionalista magánemberek ezt megtehették. A dokumentum szerint a nacionalizmus és az orosz jellemző stimmel, csak épp a katonai titkosszolgálat áll a háttérben.

null

null

Az NSA-jelentés szerint egy floridai céget szemeltek ki az oroszok (ahol nyolc államra gyártják a szavazógépeket és a szoftvereket), majd az itt szerzett információkkal olyan adathalász emaileket küldtek ki választási biztosoknak és irodáknak, amelyekkel végső soron magába a szavazatszámlálásba is bele tudtak avatkozni. Ha valaki akaratán kívül elindította a rosszindulatú programot, azzal az oroszok egy olyan titkos hátsó kaput hoztak létre, melyen át aztán még több más kémprogramot is felpakolhattak a gépekre.

A jelentésben azt is leírta az NSA, hogy fogalmuk sincs, milyen és mennyi adat juthatott az oroszok kezébe. Két másik behatolási kísérletet is felfedezett az NSA, az egyiket pont egy másik szavazógép-gyártó cégnél.

Az oroszok a hekkeléssel úgy tudták befolyásolni az amerikai választásokat, hogy kamu szoftverekkel akár magába a szavazatszámlálásba is bele tudtak nyúlni, ami egy egészen új szintje a beavatkozásuknak.

Az amerikai hatóságok már letartóztattak egy 25 éves nőt, mert megszerzett és a sajtónak továbbított egy szigorúan titkos dokumentumot. Vélhetően ő adta át az NSA jelentését az Interceptnek.

(444, Intercept)

(Címlapi kép: pixabay.com)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
Akkor kérdezném: Ezek barátai voltak 2014-ben a csuticigány bandájának? Barátai lesznek 2018-ban? Oszt'akkó' mennyire hitelesek a választási eredmények?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Cefi
@F_Viktor: Vagy a felsoroltak kombinációja...
papa.49
Mivel a volt kgb. kapásból letagadta, tehát szinte 100 5 hogy belenyúltak, a tésztába!!!
elnyomott
Semmi pánik. Nálunk az ilyesmi legfeljebb százötven év múlva derülne csak ki. Nem lenne egyetlen olyan tökös gyerek sem, aki ezt nyilvánosságra hozná. Ha véletlenül mégis lenne egy Soros-bérenc, akkor sem lenne semmi következménye. Legfeljebb néhány ütős vicc-poént gyártana kis hazánk és annyi.
Addig minden szabály szerűen és törvényesen, sőt demokratikusan megy...
bencemacska
Mivel nálunk nem gépi szavazás van, más módszert alkalmaznak!
Egyszerű, sima csalás néhány "ellenzéki" párt tevőleges alkalmazásával.
A Kubatov lista alapján hívogatták végig a szavazókat, aki azt mondta nem megy el, ahhoz kivitték az urnát. Mikor én ezt bizonyítani is tudtam, még jegyzőkönyvet sem vettek fel!
( Az MSZP szavazóköri megbízottja statisztált hozzá!!!)
karma1
@F_Viktor: 12.24-re: ... Igen, amde lehet, hogy nem mentek el szavazni, es akkor hiaba orban utalata, de ezt nem erositettek meg a szavazohelyisegekben. Pedig egyenlore meg titkosan lehet szavazni, tehat megtehettek volna, hogy nem orbanra szavaznak...:o(((
F_Viktor
@karma1: Igen, nem mentek el szavazni.
Az orban csicskak letszama regota stagnal, orban az ellenzek lejaratasaval nem szavazatokat gyujt, hanem otthon akarja tartani a valasztok nagy reszet, tudatositja bennuk, hogy nincs szamukra alternativa, mert az egyik part kutya, a masik eb.
A g.-nek ezert van csak szuksege az ellenzekre. Egyebkent mar regen kisoporte volna oket a parlamentbol. Pl. mevolhette volna oket egy olyan partfinanszirozasi torvennyel, ami meg politikai elonyt is hozott volna orbannak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.