Olyan drága hamburgert rakott össze egy holland étterem séfje, hogy egyből be is került vele a Guinness Rekordok könyvébe – írja a Mirror.
Diego Buik, a hágai South of Houston mesterszakácsa állította össze a szendvicset, amelynek 1785 font (630 ezer forint) az ára.
A húspogácsa érlelt Wagyu és Angus marhahúsból készült, van benne egy kis Hermit holland ginben áztatott homár a Keleti-Schelde folyóból (Oosterschelde), fehér szarvasgomba, libamáj, Remeker sajt, kaviár, ibériai sonka, francia salátalevél és japán paradicsom.
A szósz összetevői: jamaikai Blue Mountain kávé, madagaszkári vanília, sáfrány, japán szója és 35 homár. Mindezt aranyozott, sáfrányos briós buciban tálalják.
A séf amúgy saját bevallása szerint már evett finomabb hamburgert, méghozzá Londonban, 14 fontért.
Új hozzászólás