Leszúrta a Német Vöröskereszt (DRK) egy munkatársát szerdán egy szíriai menekült a németországi Saarbrückenben, az áldozat a helyszínen meghalt, a támadót őrizetbe vették.

A 27 éves szíriai férfi a DRK menekülteket és migránsokat támogató pszichoszociális tanácsadó és terápiás központjában követte el a halálos késelést. Az áldozat a tanácsadója, egy 30 éves pszichológus.

A szíriai férfi a támadás után elmenekült, de már a közelben elfogták. A támadást vita előzte meg. A késelésig mérgesedő konfliktus kiváltó oka egyelőre ismeretlen, azt viszont már megállapították, hogy nem terrortámadásról van szó – idézték hírportálok a saarbrückeni rendőrség szóvivőjét.

Az áldozat 2014 óta dolgozott az intézményben, a Hope (Remény) nevű projektben dolgozott, amelyben traumatizált embereket támogatnak az újrakezdésben.

A DRK Saar-vidék tartományi szervezetének vezetője a tragédia után a helyszínre sietett, kifejezte részvétét az áldozat hozzátartózónak és biztosította őket a szervezet támogatásáról.

A tartományi DRK szóvivője elmondta, hogy a tanácsadó és terápiás központban dolgozókat mélyen megrázta az eset. Az egyelőre felbecsülhetetlen, hogy a halálos támadás milyen következményekkel jár az intézmény további munkáját illetően. A háborús menekültekkel végzett munkában mindig van "bizonyos kockázat" – tette hozzá.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
@jancsipapa: Ha megetetnék a disznókkal és disznószar lenne belőlük - nem csinálnának ilyeneket.
A segítő megkapta a hálát.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
fekete
Merkel fenykepe. 1,5 millio Muszlimot engedett be se papir,sem utlevel.Hazug egy alakok a Deuts-he land-e'k. Legtobszor nem ertesitik a kozvelemenyt,hogy JO nevuk legyen ezeknek a
moslekoknak.Angol ujsagbol tudom,hogyAchtungeknal 100 ezer retye Muszlim tunt el,kikrol semi
papir es semi.hogy hol es merre vanak.Letagadnak mindent,Sajze,Sajze.
Pálinkás Pál
vessetek meg...nem sajnálom...,aki ezeknek a férgeknek bármi segítséget nyujt..az megérdemli!!!
1magyar
@Pálinkás Pál: Én is azt gondolom egy hülyével kevesebb lett.
Equus
azért nem lenne baj a motivációról tudni vmit mielőtt pálcát törünk az elkövető felett... Lehetséges, h az "önzetlen" segítő vmi olyan szolgáltatásra tartott igényt, ami szembemegy a vallásos meggyőződéssel, esetleg a nemi beállítottsággal is? Körülményeket nem ismerve azonnal ítéletet alkotni?... hát az több, mint bűn - hiba (free by Fouchet)
Pálinkás Pál
@Equus: semmi keresnivalója itt,így nincs mit elemezni a dolgon...engem sem fog cápatámadás érni...mert lehetőség sincs rá...ergó ,ha ezeket a koszosokat nem édesgetné a libsi társadalom,nagyságrendekkel kevesebb probléma lenne!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.