Teljesen ismeretlen New York-i zsidó "szervezet" vette védelmébe Orbán Viktort, miután Horthyt kivételes államférfinak titulálta. 

Nemrég Orbán Viktor Horthy Miklós kivételes államférfiként jellemezte, mint aki sokat tett azért, hogy az első világháborút követő zavaros évek és Trianon után a magyar államiság megmaradhatott.

A kivételes államférfi jelző sok zsidó szervezetnél – valamint Izraelnél – kicsapta a biztosítékot, lévén, hogy Horthy kormányzósága alatt fogadták el Magyarországon a zsidótörvényeket, valamint a vidéki zsidóság haláltáborokba deportálása is regnálása alatt következett be. 

A hét elején egy ismeretlen New York-i ortodox zsidó közösség közleményben állt ki Orbán mellett, erről a helyi nagykövetség a honlapján számolt be, amit az MTI is átvett, meg több sajtótermék is.

A honlapon található írás szerint az Egyesült New York-i Ortodox Gyülekezetek (United Orthodox Congregations Of New York) haszid zsidó közösségeket tömörítő szervezet szerint Orbán sokat tett az ortodox zsidókért, ezért nem lehet antiszemitizmussal vádolni. 

A hvg.hu és a Szombat.org cikkei szerint azonban ez a csoportosulás, valamint a nyilatkozatot aláírók még a New York-i zsidó életben is ismeretlennek számítanak, de egy részük nem is rabbi, csupán vezetőféle az adott hászid közösségben. 

A Szombat.org szerint már maga a szervezet megnevezése is annyira általános, mint ha azt írná az ember, hogy "Egyesült Budapesti Keresztény Gyülekezet".

"Meglehet persze, hogy olyan, mélyen a hagyomány világában élő rabbikról van szó, akik elzárkóznak az Internettől, de azért gyanús, hogy a nevüket nem is említik sehol" – olvasható a cikkben.

(Címlapi kép: MTI/Máthé Zoltán)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
nepszava.us/orban-es-a-new-york-i-rabbik/
A New York-i rabbik nem Orbán Viktor migrációs politikájáért és azért mondanak neki köszönetet, mert nem állítja piedesztálra Horthy Miklóst, hanem azért, mert bőkezűen, mondhatnám önzetlenül támogatja a magyarországi zsidó temetők rendbehozását a magyar állam, valamennyiünk pénzéért. Tehát – félre ne értse senki – nem azért, mert akárcsak egy fillért is felajánlott volna a saját vagyonából erre a célra – mint a kétszínű és maffiózó Soros György, amikor milliárdokat költ saját zsebből a magyar oktatásra – például – Orbán Viktor és párttársai egyetemi képzésére, hanem ezért, mert a magyar állam, vagyis a közösség pénzének egy részét a stadionépítésektől átirányította a zsidó temetőkbe. (Ha rosszmájú lennék és nem lenne bennem egy szikra kegyeleti érzés sem, akkor azt mondanám, hogy ennek több értelme és főleg erkölcsi értéke van, mint az MTK stadion megépítésének, mivel – ahogy elkészült – a nagy múltú, jelentős zsidó hagyományokra visszatekintő klub pályája, azonnal kiesett az NB-I-ből. (Állítólag szégyenéből, de ezt Deutsch Tamás jobban tudná.)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kisrigó
Gumicsont! (Egy kis szavazatszerzési próba is egyben.) Nem érdekli igazán a tiltakozás, végtelen ostoba gőgje elvakítja. Elvégre, én viktor a király mindent megtehet! Oszt jó napot! Vajon, most milyen "szenzációs" üzletet kötöttek a törökökkel?! Vagy olyan gazdagok vagyunk, hogy már ott is stadiont építünk vagy mecsetet?! Gazemberek!
quadrocopter
Ez a "zsidó szervezet" mennyiért védte meg a Genyót? Tekintve, hogy a rezsimnek van az USA-ban egy PR kiküldöttje, milliárdokért, akinek más dolga sincs, mint a rezsim oldalára állítani jenki szenátusi képvielőket, kerül, amibe kerl!
Tuti, hogy jelen esetben is innét fúj az szellőcske!
Eladott Ország
nepszava.us/kamuszervezet-fantomrabbijai-vedik-orban-viktort/
Az interneten United Orthodox Congregations of New York nevű szervezet nem létezik. Ha mégsem csak papíron él egy ilyen nevezetű szervezet, akkor ez a tényleges tömörülés leginkább A Pál utcai fiúkból ismert gittegylethez hasonlítható. Először is, az erősen amatőr jellegű fejlécen feltüntetett cím alatt semmilyen szervezet nincs bejegyezve. A szatmári haszid közösség által lakott Williamsburgben feltüntetett lakás (suite 4 R) tulajdonosa egy bizonyos M. Hofman úr, akinek a neve elsőként bukkan fel mint a közleményt aláírt állítólagos rabbik egyike. A felsorolt 11 rabbiból egyedül egy ma is élő személyt sikerült valamelyest beazonosítani. Rabbi M. Polatcheck (feltéve, hogy azonos a matzav.com nevű honlapon feltüntetett Rav Yehuda Meshulem Dov Polatcheckkel) a Hisachdus nevű kóser ételeket felügyelő szervezet egyik rabbija. Ez messze nem egy vezető rabbi titulus.
amaramaistanna
...ismeretlen, ... talán helyesebb volna a kamu gyülekezet megnevezés...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.