Amíg Szíriában tovább folyik a háború, és a közel-keleti helyzet nem stabilizálódik, Európának újabb és újabb menekültáradattal kell megbirkóznia. Akár emberek milliói is menekülhetnek a pusztító háború elől, és lássuk be, a menekültipar nagy üzlet, de kik a haszonélvezők?

Forrás: zarojel.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Suttyó mantra: soros, soros, soros... csak az a probléma, hogy vicctor nem egy hiteles guru... sőt nem is lesz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
@Csizmás Kond: Nem volt érthető - babzsák?

"Arról mesélj, hogy jól megtörölték a taknyos orrodat ezzel a cikkel!"
Csizmás Kond
@quadrocopter: ...ha belebotlok is egy valamibe, azt csak azért hogy nekem büdösítsen nem fogom piszkálni.
quadrocopter
@Csizmás Kond: Ja, amikor a valami belebotlik egy másik valamibe!
JAJMÁR
Általában nem az a "hunyó" akire ráordibálják, pláne, hogy nem i rá, hanem róla nekünk.

Igen, nagy üzlet... amelyben minket is és a bevándorlókat is kihasználják valakik. de egyszer minden kiderül.
GeoCravker
propeller.hu/itthon/3256767-migraciosan-nyom-aki-nem-tejel
a kormányzat olyan egyszerű szellemiséggel működik, mint a faék. Ha nincs pénzed, akkor dögölj meg. Ha van pénzed, akkor megsimogatunk. Ez nagyjából annak az idegenrendészeti lefordítása, amit más tekintetben prostitúciónak hívhatunk. A letelepedési kötvényekkel üzletelő hatalom így kurvának állt. De egy hithű orbanistát ez aligha rendít meg abban a hitében, hogy migránsokat simogató csak olyan lehet, aki nem kormánypárti. Az idegenrendészeti selyemfiúk és nyilvánosházi felhajtók meg csak kormánypártiak lehetnek?
GeoCravker
Aztán ott vannak a hivatalok. A honpolgárok számára sem ismeretlen hivatalnoki portás-effektus, a komplexusos kisember kezébe helyezett alig kontrolálható hatalom megteszi a hatását. Az ügyintézés hiányos, mert a menekültek anyanyelvén, a jelek szerint csak korlátozott, hosszadalmas és éppen ezért vendégmarasztaló. A froclizott, de önérzetében még nem teljesen megtört idegen korántsem a kádárizmuson szocializálódott. Olykor tehát morog. Ha morog, akkor fel lehet lépni ellene. Kriminalizálni lehet. S ezzel a hatalom visszavezette a hivatali packázást a korábban említett problémára. A menekülteket lényegesen tovább marasztalják, mint magától maradna.

Alkalmasint felhajtva az embercsempészek iránti keresletet, és az embercsempészet árfolyamát. A kormányzat menekültmarasztaló politikája tehát közvetve nagyon is hozzájárult a hűtőkamionban meghaltak tragédiájához. Lehet félárbocra engedni a zászlót, és lehet ártatlan arccal hazudozni az embercsempészet elleni fellépésről, a valóság az ellenkezőjét sugallja. A hatalom szügyig sáros az ügyben. S csak remélni lehet, hogy hiányzik az a cinizmus, ami esetleg egyes hatalmi szereplők közvetlen, konspiratív, illetve korrupciós érdekeltségébe gyökereztetnék bele a menekültek kényszertartózkodásának meghosszítását.
endresy.blogspot.hu/2015/08/kedves-menekult-magyarorszag-marasztal.html

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.