A Weibo az írja, hogy Micimackó illegális tartalom. Micimackó politikailag érzékeny poszttémává vált Kínában, ezért a közösségi médiában működő cenzorok törlik a Micimackóról szóló posztok többségét. Ennek oka, hogy elkezdett terjedni egy montázs, amin egy 2013-as, Hszi Csinping elnökről készült fotót egy Micimackó kép mellé tettek. A fotó Hszi és Obama akkori amerikai elnök találkozóján készült.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Íme a bizonyíték, hogy nálunk demokrácia van

Nálunk - egyelőre – nem tilos a A. A. Milne kedves figurája a Winnie-the-Pooh

Pedig legalább annyi okunk lehetne rá mint Kínai barátainknak. A 444.hu számolt be róla, hogy „Micimackó politikailag érzékeny poszttémává vált Kínában, ezért a közösségi médiában működő cenzorok törlik a Micimackóról szóló posztok többségét”.
Az ok:


Ugyanis a két kép alapján nagyfokú hasonlóság állapítható meg a mézkedvelő mese-figura és Hszi Csin-ping elnök figurája között.
Az igazat megvallva azért nem vagyok biztos abban, hogy nálunk még nincs ilyen tiltás – pedig mint tudjuk Őfenesége korpulenciája erősen vetekszik a kinaiéval – az nem feltétlenül a demokrácia nagyobb maradékára utal. Az sem zárható ki, hogy csak az a lényeg, hogy Orbánról nem készült - mert nem készülhetett – ilyen felvétel az aktuális amcsi elnökkel! =))
micfild
@RonaGyuri: Azon gondolkodom nálunk milyen rajzfilmfigurát vagy állatot tiltanának be.- De asszem olyan állat nincs. Rajzfilmfigura pedig végképp nincs.
vadnarancs
@micfild: náluk Micimackót, nálunk a cigányvajdát tiltják be...
micfild
@vadnarancs: nekem inkább úgy tünik, hogy lassan minden közintézményben ott lesz a pofázmánya kifüggesztve.. és ütemes tapssal kell köszönteni ha valahol megjelenik. . Közönség lenne rá.. lsd a szelfizős cikket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.