Egy történet, ami még az Andersen mesénél is szörnyűbb. Fiatal lányok,kimerítő munka, állandó tűzveszély, és egy borzasztó betegség, amit a fehér foszforral való állandó érintkezés okozott. Szerencsére ezek a gyufaárus lányok nem csak annyit tettek, hogy csendben meghaltak, hanem kiálltak magukért,…

Feltöltő: onlinepecs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
A gyárakban és egyes szolgáltatásokban nagyon sok munkahelyen manapság is jól jönne Magyarországon egy Annie Beasant, ha még élne. Pl. abszolút törvényes, hogy a 12 óra+10 perces műszakból összesen egy óra szünet van ami nem számít bele a munkaidőbe. (Kevesebb a szünet mint anno a gyufagyárban volt.) Szinte mindenhol a munkában töltött idő alatt végig lábtörő cipőt kötelező hordani akkor is amikor éppen nem végez a dolgozó a lábára veszélyes munkát. Az is megérne egy misét, hogy vajon minden munkahelyen meg vannak-e az egészségre és testi épségre veszélytelen munkakörülményeket biztosító tárgyi eszközök és megszervezik-e úgy a munkát a felelős vezetők, hogy ne kényszerüljenek a munkavállalók olykor veszélyeztetni a testi épségüket, ha meg akarják tartani az állásukat?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.