Angela Merkel máris támogatta az ötletet, szerinte évi negyvenezer menekült befogadása nem jelenthet problémát egy félmilliárd lakosú kontinensnek. Merkel nyilvánvalóvá tette, hogy legfőbb célja a menekültek jelentős részét befogadó Olaszország tehermentesítése. Arról viszont nem beszélt, hogy a menekültek befogadása ellen foggal-körömmel harcoló keleti EU-tagokat, például Magyarország kormányát hogyan győznék meg a keretszámok növeléséről. Magyarország egyelőre annak az 1300-nál kevesebb menekültnek a befogadására se hajlandó, akiket a jelenleg érvényes kvóta alapján be kéne fogadnia. (Via FT) Állj mögénk!

Forrás: 444.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Csodálkoztam volna...mivel az ENSZ összes vezető tisztségét színes tölti be...majd hülyék lennének a javunkra dönteni,mellesleg az ENSZ egy pénztemető gittegylet,semmire nem jó...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
Nem kell rögtön padlót fogni!
Merkel eligazítja a magyarokat is, lépnek a németek.
"Merkel tisztázta ezzel kapcsolatos egyik kijelentését, amit a szakmai részleteket nem ismerők félreérthettek. Azt mondta, hogy Németország lehetővé teszi minden Szíriából érkező menekült tartózkodását az ország területén. Ezt nem azt jelenti, hogy mindenkit befogadnak, hanem azt, hogy amelyikük eljut Németországba, azt nem toloncolják vissza abba az országba - például Magyarországra -, ahol átlépte a schengeni határt, hanem átvállalják az illető államtól a menekültügyi eljárás lebonyolítását, amely egyébként ennek az államnak a hatóságaira tartozna.

A kancellár jelezte, hogy kapcsolatban állnak a budapesti vezetéssel, hogy tisztázzák a félreértéseket, ugyanis nem szeretnék, ha a magyar kormány úgy értelmezné ezt a gesztust, hogy semmi dolga. Németország továbbra is elvárja a magyar hatóságoktól, hogy tegyenek eleget a kötelességüknek, azaz bírálják el a menekültkérelmeket.
Magyarország az elmúlt napokban össze-vissza kavarta a dolgokat - derül ki a WSJ cikkéből. A hét végén még az volt az álláspontja, hogy az EU-n kívül érkezők csak érvényes okmányok és vízum birtokában utazhatnak tovább az EU-n belül. Ennek eredményeként felduzzadt a tömeg Budapesten és nőtt a káosz. Erre hétfőn felfüggesztették ezt a korlátozást, mindenkit felengedtek az Ausztriába induló vonatokra, akinek volt papírja a nevéről és a születési helyéről, beleértve ebbe a magyarországi bevándorlási regisztrációs okmányt is.
www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/merkel_eligazitja_a_magyarokat_is_lepnek_a_nemetek.602442.html
Pálinkás Pál
Csodálkoztam volna...mivel az ENSZ összes vezető tisztségét színes tölti be...majd hülyék lennének a javunkra dönteni,mellesleg az ENSZ egy pénztemető gittegylet,semmire nem jó...
1magyar
Milyen ravasz ez a mérkell! Úgy adja elő, hogy Olaszországot kellene tehermentesíteni.
Akkor szállítsa vissza őket a hazájukba repülővel!
quadrocopter
@durbincs: Mi van barom, nem megy a menekült-utáltatás és ideg vagy?
desiro
De kija f@szom az a dubrincs valami tetü???
quadrocopter
@durbincs: Mi van barom, nem megy a menekült-utáltatás és ideg vagy?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.