A volt amerikai elnök Nelson Mandela szavaival szólalt fel a gyűlölet ellen. Hát, nem egy Trump.

Mióta visszavonult az elnöki hivatalból, Barack Obama – sok más elődjével ellentétben – továbbra is figyelemmel kíséri a fontos eseményeket, és reagál is rájuk. Így történt ez a a manchesteri terrortámadás, vagy John McCain agyrák-diagnózisa kapcsán – és most, a charlottesville-i neonáci terrortámadásról is megosztotta véleményét.

"Senki se úgy születik, hogy gyűlölne másokat a bőrszínük, a hátterük, vagy a vallásuk miatt... Az embereknek meg kell tanulniuk a gyűlöletet, és ha gyűlölni meg tudnak tanulni, akkor megtaníthatóak a szeretetre is... Mert a szeretet sokkal természetesebben ered az emberi szívből, mint az ellenkezője" – írta a volt elnök egy korábbi (dél-afrikai) elnök és békeharcos, Nelson Mandela szavait idézve.

Obama megnyilvánulása rövid időn belül minden idők legnépszerűbb Twitter-hozzászólása lett: több mint 1.1 millióan re-tweetelték és 2.723 millióan lájkolták kedd estig, amivel még az addigi legkedveltebbet, Ariana Grande énekesnőnek a manchesterei koncertjén történt robbantás áldozatainak szóló részvétnyilvánító posztját is lenyomta – írja a Washington Post.

 Mindeközben a jelenlegi amerikai elnök (és krónikus Twitter-függő) Donald Trumpnak a terrorakciót követően mindössze egy "hát, mindkét oldal hibás" típusú törökgábori bölcsességre tellett, amiért a nemzetközi felháborodás mellett a saját pártja részéről is súlyos kritikákat kapott. Két nappal később végre eljutott odáig, hogy konkrét csoportokat is megnevezzen felelősként, úgy mint a Ku Klux Klánt, a neonácikat és a fehér felsőbbrendűség hirdetőit, de aztán gyorsan hozzátette, azért tartott ez eddig, mert "előbb szereti pontosan megismerni a tényeket", majd továbbra is fenntartotta korábbi véleményét, miszerint mindkét oldal felelősség tehető a történtekért.

Címlapkép: Barack Obama Twitter

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
trump nem elnoke, hanem bohoca a nemzetenek...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
peterkelemen
Téved, mert ezeket gyermekkoruk óta gyűlöletre nevelik magyarul amikor már felnőtté válik nem visszafordítható a folyamat ugyanis mélyen benne gyökerezik. Magyarországon sem a kisujjukból szopják hanem már eleve ilyen a családjuk. Ezt hallja éjjel és nappal. Ezért kell a gyerekekre sokkal jobban odafigyelni és akár elvenni a gyermeket ha ilyen családba születik.
Pálinkafőző Rézüst
@karma1: és Obama át tudott lépni az árnyékán, nagyon úriember módjára...Ellentétben a mi kis rablófejedelmünkkel...:(((((
Csizmás Kond
...Trump maga a mai amerikai valóság...csak mindenki hozzászokott az eddigi szépítéshez ezért nem tudják megérteni.
...eddig is ugyanígy viselkedett minden amerikai kormány csak másként nyilatkoztak.
namihami
Hát ez bizony így van. Úrnak (Obama) születni kell, a paraszt (Trumplee) pedig terem, mint a gomba.
A pénz és az (esetleges) iskolázottság, bármely országot vegyünk alapul, nem biztosít műveltséget is. És ez igaz még miniszterelnökökre is. Főleg az esetleges ""nemstrómanokra"" igaz a fenti megállapítás.
fekete
Kulomben Obama alatt gyilkolta'k meg a legtobb fegyvernelkulit az USA zsaruk,Obama SEN+MIT
sem csinalt a FEKETEK erdekeben.Ugy,hogy ki a --szt erdekell az Obama. Egy a sok kozul aki
$$$$$ ert hebreg,es politizal. Sajnos En ahol felnotem,Fekete csak a ----- volt. Es nem erdekell
az o problemajuk.Sorry.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.