A külügyminisztérium felvette a kapcsolatot a Bulgáriában tengerbe fulladt magyar nő hozzátartozóival.

Felvette a kapcsolatot a Bulgáriában tengerbe fulladt magyar nő ügyében a külképviselet a hatóságokkal, és értesítették a hozzátartozókat – tudatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) csütörtök délután az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a Pomorie közelében tengerbe fulladt magyar állampolgár ügyében a szófiai nagykövetségének munkatársai vették fel a kapcsolatot az illetékes bolgár hatóságokkal és értesítették ez elhunyt hozzátartozóit.

Az ügyben eljáró konzul folyamatos kapcsolatban van a helyi hatóságokkal és a hozzátartozókkal, továbbá minden konzuli segítséget megad a tragédiában érintett családtagoknak – írta a KKM.

A bolgár belügyminisztérium burgaszi igazgatósága korábban arról tájékoztatott: a hatóságokhoz helyi idő szerint hajnali 2 óra előtt nem sokkal érkezett a bejelentés az egyik szállodából arról, hogy egy nő szemtanúk szerint elsüllyedt a tengerben. A rendőrök és a Burgasz megyei tűz- és polgárvédelmi szolgálat munkatársai később megtalálták a nő holttestét.

A 28 éves, a bolgár médiában G. N. monogrammal említett magyar nő Bécsben élt, és egy héttagú társasággal érkezett Pomoriébe nyaralni.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.