Milyen érzés az, ha terrortámadás éri várost, amelyben élsz? Ha nem mersz lemenni az utcára, mert bárhol menekülő fegyveresek bújhatnak meg? Ha próbálsz visszaemlékezni, vajon minden ismerősödről kiderült-e már, hogy nem ő az egyik áldozat? Kérdések, melyekre sosem akartam tudni a választ, a barcelonai terrortámadás mégis megadta nekem. Csütörtök délután negyed hat van, az irodán lustán terül végig a „kispéntek“-hangulat. Lassan telnek a percek, arra gondolok, vajon befér-e még egy gyors edzés az esti sörözés előtt. A monitorom alján egy piros pötty jelenik meg, valaki írt a munkahelyi levelezésbe – vonakodva nyitom meg, biztos még valami utolsó feladat hazaindulás előtt. Nem az. Hanem egy rendkívüli hír, furgon hajtott a tömegbe a Ramblán, Barcelona legforgalmasabb sétálóutcájában. Tucatnyi sérült, szól a szöveg, és a mellékelt képen ott az összetört furgon, körülötte némi rendetlenség. Szerencsére annyira nem néz ki durvának – gondolom magamban – sokkal rosszabb is lehetett...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: quadrocopter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
"Összetartozás. A másnap délben tartott, több tízezres megemlékezés is elsősorban az összetartozás jegyében telt. Egyáltalán nem volt bosszútól izzó düh vagy lincshangulat a levegőben. Skandálták, hogy Visca Barcelona! (Éljen Barcelona), de az egyébként meglehetősen nacionalista Katalóniában egyedülálló módon szinte senkit sem lehetett nemzeti zászlóval látni. Ha valaki mégis elővett egyet, azt a többiek lehurrogták, hogy most nincs itt a politika ideje. A tömeggel együtt vonult számos muzulmán is – a legkisebb atrocitás sem érte őket. Ami történt, nekik sem fájt kevésbé."

A felvilágosult spanyolok tudják, hogy kik a felelősek és kik nem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.