Egy kézzel készített, úgynevezett homeopátiás mágneses gyógyító hatású hematit karkötő okozta egy csecsemő halálát az Egyesült Államokban.

Homeopátiás karkötő ölt meg egy 9 hónapos kislányt
Fotó: Pixabay cco

A tragédia Connecticut államban, az USA északkeleti részén történt. Az Index külföldi forrásra hivatkozva azt írja, egy rutinvizsgálat derítette ki, hogy ólommérgezés okozta a gyermek halálát. 

Nem jöttek rá azonnal, hogy a csecsemő vérében mitől lehet a normálisnál nyolcszor nagyobb az ólomkoncentráció, de végül kiderült, 

a kislány megrágcsálta a szüleitől kapott karkötőjét, és így jutott be a halálos méreg a szervezetébe.

Amikor egy vizsgálatban elemezték a karkötők gyöngyeit, megállapították, hogy egyes daraboknak hihetetlenül magas az ólomtartalma: akár 17000 ppm is lehet (vagyis egymillióból tizenhétezer részecske volt ólom). A gyerekek által használható tárgyak ólomtartalma maximum 90-100 ppm lehet.

Ordítozássá fajult a vita a homeopátiáról

A homeopátia eredményességét mindeddig nem sikerült orvosilag bizonyítani, ennek ellenére az alternatív gyógyászatnak az egészségügyi szakemberek körében is akadnak követői.

Az ATV egy néhány héttel ezelőtti műsorában botrányba fulladt a homeopátiáról szóló beszélgetés, amikor az "áltudományt" képviselő belgyógyász magából kikelve kiabált vitapartnerével.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
Mindentől függetlenül az ilyen homeopátia féle kuruzslásokat be kellene tiltani.
qxy
@division: Tudod, ha homeopátia, az nem kuruzslás. De kérdezd meg a dokikat. mennyi az elhalálozás a gyógyszerek mellékhatásai miatt? Hidd el, többen meg maradnának ha nem így lenne.Csak erről nem szabad beszélni. Na meg, ha fáj valamid, nem a fájdalom okát keresik a dokik hanem,??? " ezt vegye be és ha nem javul adok másikat. Mi ez ha nem kuruzslás?Miért nem tanácsolják a dokik a feleségük és a család tagjainak ha rákosak a kemoterápiát ?
Na meg az a szép ebben, hogy érdekes módon, ha a beteg már a végét járja és le mondanak a dokik róla miért keresik meg ezeket a " hókuszpókokat? Nem érdekes? jó Igaz, köztük is van elég sok olyan aki csak ugassa a dolgot, de nem szabad ezeket sem egy kalap alá venni mint a dokikat sem. Köztük is van rendes.Egy öreg prof mondta .- az egyetem és fél élet tanulás után, kezdjük meg tanulni azokat amiket az analfabéta mamika csinált mert " Fűben fában az orvosság. Vagyis, milyen okosnak kell lennünk ahhoz hogy fel fogjuk ésszel hogy milyen igaza van. Amúgy nagyon sok orvos használja manapság a radiesztéziát, homeopátiát a munkája során.Mert az a jó doki akinek nincs állandó betege nem?
qxy
@division: Na meg, ugye ,epilepszia. de ha segít a betegnek hogy egy pontra oda nyúlsz és meg szűnik a roham és úgy hogy többet elő sem jön, azért ezt a dokik még mai nap nem érték el.Mert ugye, könyvet is írtak erről a betegségről és abban le is van írva hogy igazuk van. De mi van olyankor ha én nem olvastam azt a könyvet és nem tudom hogy gyógyíthatatlan de tudom hova kell nyúlni és csak egy ujjal ?
division
@qxy: A hit fél gyógyulás. A baj akkor kezdődik amit egy család is csinált pár éve Magyarországon, hogy majdnem meghalt a gyerekük meg megrögzött homeopátiások voltak, az volt a szerencse hogy a szomszéd szólt a háziorvosnak amikor átment mert látta hogy milyen beteg meg lázas és nem kapott semmit csak ezeket a cukorgolyókat. Nincs bizonyított hatása a homeopátiának, nem is lehet.
qxy
@division: Tudod, azok nem homeopaták voltak. Tudom hogy nincs bizonyított , mert a dokik nem tudják elviselni hogy kurvára hatásos. Nem tudom mit szolna az orvostudomány ha ,.- Kérem, itt ez a kis üvegcse folyadékkal, minden nap 7 csepp a nyelv alá és rendbe jön max 7 nap. Mi van az üvegben? víz, aminek a rezgésszáma át van állítva a betegség rezgésszámára és csak erre hatásos. Tudod amikor egy 40 éves nő el van keseredve mer béna lesz egy év feküdni, majd tolószék. és ez meg használ, ne mond hogy te nem próbálnád ki. Ja amúgy a nő három hét után lábra állt Ki is akadtak a dokik.De senkit nem akarok meg győzni befolyásolni, Jó az ha vannak ilyen és olyan emberek.
division
@qxy: Így van. Két közeli rokonom is immunológus, kutató, és semmi alapját nem találják a homeopátiának. Nekem is van problémám néhány, és kínomban mint oly sok ember én is próbáltam már ilyen szereket amikor a gyógyszerek mindig csak tünetileg hatottak, de ezek a golyók még ennyit sem segítettek szedhettem ameddig csak akartam. Vannak olyan gyógyulások is amelyekről meg nem tudni magától is rendbe jött volna e maga a betegség, sokszor egy adott csodaszernek tulajdonítják mert éppen azt szedte a beteg. Tudod én akkor tudnék hinni ezekben ha engem rendbe tenne valaki egyszer, de néhány ilyen "rezgős" ember már levett nem kevés pénzzel, ekkor döntöttem el hogy inkább hiszek a pirulák hatásában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.