Ez az első alkalom, hogy egyszerre három hurrikán közel egy időben érhet partot. Irma, Jose és Katia ráadásul minden eddiginél erősebbek és gyorsabbak.

Az újkori történelemben első ízben, a lehető legveszélyesebb módon sorakozott fel három, az Atlanti óceán felett kavargó hurrikán Amerika partjainál – tette közzé az erről szóló fotót a Nemzeti Hurrikán Központ.

Az NHC figyelmezetése szerint az Irma (ami jelenleg épp a Dominikai Köztársaságtól északra tarol), a Jose (az Antilláktól 1100 kilométerre), valamint a Katia (a Mexikói-öböltől délnyugatra) hurrikánok együttes megjelenéséhez hasonlót utoljára 2010-ben láttak. Akkor is I-J-K kezdőbetűs hurrikánok érkeztek szinte egy időben: Igor, Julia és Karl, de nem véletlen, hogy ezekről nem nagyon hallhattunk a híradásokban, ezek ugyanis meg sem közelítették a jelenlegi hármast.

Ez az első alkalom, hogy egyszerre három hurrikán közel egy időben érhet partot. A viharok erősödése pedig a kutatók szerint nagy valószínűséggel betudható a globális felmelegedésnek – annak a jelenségnek, amit a hurrikán sújtotta Egyesült Államok jelenlegi elnöke szeret tagadni. Pedig most már személyesen is érezheti a bőrén a hatását: a hírek szerint Irma már letarolta a Trump család Saint Martin szigetén álló 9 szobás nyaralóját.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.