Két lamantint – tengeri tehenet – vetette a partra Floridában az Irma hurrikán. Végül civilek és és a hatóság közös erővel hengergette vissza őket a vízbe.

Az élővilágra is alapos hatással van az Irma hurrikán, amely vasárnap délután érte el Florida partjait. A hurrikán elszívó hatása miatt több helyen szárazra kerültek az öblök, az egyik ilyennél akadt két szárazra került lamantinra – tengeri tehén – egy férfi. 

Michael Sechler a Fox News-nak elmondta, mindenféle hivatalos szervetz végigtelefonált, hogy mit lehet kezdeni a partra került lamantinokkal, de mindenkinek sokkal fontosabb dolga akadt, mint az állatok mentése.

Michael Sechler

Irma has started here in Florida. Went out to the bay and saw two objects out where the water receded, so we took off our shoes and walked out through the shells to find two beached manatees. One...

Végül azonban civilek egy csoportja hatósági személyekkel kiegészülve visszagörgették az állatokat a mélyebb vizek felé. 

Marcelo Clavijo is részt vett az állatok visszaterelésében, ahogy később a Facebookon írta, jó 100 yardot (91 méter) kellett cipelniük a két állatot, akik a mélyebb vízbe érve elúsztak.

Marcelo Clavijo

Marcelo Clavijo posted a video to his Timeline.

Egy helyi tengeri emlősökkel foglalkozó biológus szerint időről időre a lamantinok kisodródnak a partra, a nőstények ráadásul ezt maguktól is meg szokták tenni a párzási időszakban, szóval leginkább hagyni kell, hogy a természet dolgozzon.

(Címlapi kép: részlet a videóból)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Talán a krokodilok is kiszabadultak a mocsarakból az utcákra? :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.