A reggeli csúcsforgalomban robbant fel egy táska, halálos áldozat nincs, de több sérült és pánik igen.

A Scotland Yard bejelentése szerint "esemény" történt péntek reggel fél 9 körül egy metrókocsiban London nyugati részén, a kelet-nyugati irányban közlekedő District Line metróvonal Parson's Green nevű állomásánál – írja az MTI.

Az utasok hővel járó, robbanásszerű jelenségről számoltak be. A médiában megjelent egy fotó egy zacskóba csomagolt, égő és füstölgő fehér műanyag dobozról.

Égési sérülések az arcon és a pánikban egymást taposó utasok

A beszámolók szerint néhányan égési sérüléseket szenvedtek az arcukon. A District metróvonalat részben lezárták, az állomást kiürítették. Az Independent értesülései szerint tűzoltók és fegyveres rendőrök egyaránt vannak a helyszínen, több mentőegység, köztük helikopter is érkezett.

Robbanás történt a londoni metróban

A helyszíni beszámolók szerint többen a lábukon sérültek meg. A kocsiban utazott Riz Lateef, a BBC egyik tudósítója is, aki épp munkába tartott: "kitört a pánik, ahogy az emberek próbáltak lemenekülni a szerelvényről, amikor meghallották a robbanásra emlékeztető hangot". Sokan így is sérültek meg: horzsolásokat, vágásokat szenvedtek, ahogy kifelé tülekedtek, sokakat pedig megtapostak.

A District metróvonalat a Parson's Green állomás és a vonal legnagyobb csomópontja, a több más metróvonalat és elágazást is kiszolgáló Earl's Court állomás között lezárták. A District Line szolgálja ki a tenisztornáiról híres Wimbledon városrészt is

Legutóbb 2005. július 7-én történt súlyos incidens a londoni metróban: akkor három öngyilkos merénylő három metrószerelvényt, negyedik társuk egy londoni városi buszt robbantott fel. Abban a merényletsorozatban 52-en meghaltak, több mint hétszázan megsérültek. Akkor lezárták a metróvonalakat, s a merénylet után nem sokkal megszüntették a szemetesládákat a megállókban, hogy ne lehessen könnyen pokolgépet elhelyezni a vonalakon.

Terrorcselekménynek minősítették

A legfrissebb hírek szerint a Scotland Yard azóta ezt a jelenlegi eseményt is terrorcselekménynek minősítette.

Neil Basu, a Scotland Yard főparancsnok-helyettese és országos terrorelhárítási tevékenységének koordinátora péntek délelőtti közleményében terrorcselekménynek nyilvánította a történteket. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy egyelőre nem ismert a robbanás pontos oka.

Nagy-Britanniában jelenleg a második legmagasabb szintű terrorkészültség van érvényben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.