A dán nő Tunéziából érkezett, de mivel a hatóságok nem tudták ellenőrizni személyazonosságát, mennie kellett vissza. A dán nőt azután toloncolták ki Belgiumból, hogy a brüsszeli reptéren nem volt hajlandó egy vékony csík kivételével az egész arcát elfedő nikábját. Mivel a hatóságok nem tudták így ellenőrizni a személyazonosságát, el kellett hagynia az országot. Az esetről beszámolt a belga menekültügyi miniszter, Theo Francken is, aki elmondta, hogy a nőnek vissza kellett utaznia Tunéziába. Az ügyről tájékoztatták dán kollégáikat is. Belgiumban 2011 nyara óta van hatályban a törvény, ami tiltja a teljes arcot elfedő fátylak és leplek viselését közterületen. Pénzbüntetés mellett akár hét napnyi börtön is járhat a rendelkezés megsértőinek. Az Emberi Jogok Európai Bírósága idén nyáron elutasította két muszlim nő keresetét, akik a törvényt támadták. Az ítélet szerint a törvény nem diszkriminatív és nem sérti a jogait az érintetteknek. (AlJazeera)

Forrás: 444.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Nagyon jol tettek. Erdekes, amikor Dubaiban szallnak fel barmilyen legitarsasag gepere az igy oltozott nok, kivetel nelkul megmutatjak az arcukat a vamtisztnek. Ha ott megteszik, tegyek meg vilagszerte. Ugy kell nekik, ez jar annak aki megtagadja a biztonsagi eloirasokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.