A Ryanair hétfő délután a Twitteren közzétett üzenetében jelezte, hogy keddig teljes egészében nyilvánosságra hozza, mely járatokat tervezi törölni október végéig.

Pénteken teljesen váratlanul jelentették be, hogy azonnali hatállyal napi 40-50 járatot törölnek október végéig, ami összesen mintegy kétezer járat kiesését jelenti. A légitársaság az utasokat e-mailben értesíti arról, hogy törölték a járatukat. Ebben az esetben az utas kérhet ingyenes átfoglalást, vagy visszatérítést.

A légi utasok jogait szabályozó uniós direktíva szerint a Ryanairnek akkor is térítésmentesen kell átfoglalnia a jegyet, ha a saját hálózatában nem tudja megoldani az utas elszállítását. A Ryanair azonban nem kötelezhető arra, hogy a következménykárokat (autóbérlés, szállás) megfizesse

– hívta fel a figyelmet a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

A Ryanair eddig áprilistól márciusig terjedő év szerint engedte a szabadságolást, a jövő évtől kezdve azonban a naptári év szerint kell alakítani a szabadságolási rendszert. Ennek következményeként idén december végéig ki kell venniük egész éves szabadságukat a pilótáknak és a kísérő személyzetnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.