Felfüggesztették az oktatást az északkelet-franciaországi Reims egyetemén, mert a hallgatók képviselete menedékkérőket költöztetett a campus parkjába.

Az Unef nevű hallgatói szervezet arról tájékoztatta a francia sajtót, hogy közösen döntöttek a mintegy negyven menedékkérő beköltöztetéséről, miután az egyik városi parkot el kellett hagyniuk. Egyúttal felszólították a hatóságokat és az önkormányzatot, hogy biztosítson szállást a családoknak.

A rektor vasárnapi rendeletében közölte: tilos a belépés a campus létesítményeibe, amíg „a biztonsági körülmények helyre nem állnak”. A diákszervezet szerint a bezárást semmi nem indokolja, nincs semmiféle veszély.

Az egyetem közigazgatási bírósághoz fordult, azt kérve, mondják meg, milyen intézkedést kell hozni. A bírósági döntésig zárva marad a campus, mert az egyetem szóvivője szerint nem tudják szavatolni sem az egyetemen dolgozók és diákok, sem a sátrakban lakó menedékkérők biztonságát.

Reims önkormányzati hivatala szerint az egészségügyi körülmények nem teszik lehetővé, hogy hosszú ideig az egyetem parkjában éljenek emberek. Az érintettekről szólva közölték: „nem konfliktus elől menekülő” emberekről van szó, hanem olyan családokról, akik embercsempészek áldozatai. Ugyancsak az önkormányzat kezdeményezte az egyik városi parkban kialakult tábor felszámolását a tarthatatlan higiéniai körülmények miatt, illetve azért, mert tartottak attól, hogy konfliktus alakul ki a menedékkérők és az ellenük petícióban tiltakozó helyiek között. (MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Felszerelve az egyetem kapusára (??) Ok, mert a kampuszban semmi keresnivalójuk.
cikicakk55
Ezek a diákok nincsennek tisztába azzal,mit is vennének a nyakukba,ha beengednének a Campus udvarába 40 migránst. Nem néztek még tv adást azokról a helyekről,ahol csak pár napot töltöttek? Mi maradt utánuk? Vagy a vonatok állapotáról,pedig azon csak pár órát töltöttek? A lányok nem hallottak róla,hogy a nők megerőszakolása természetes,sőt dícsérendő dolog. Még is hogy tudnának tanulni,ha az ordítozást hallják csak. Elképzelték mit kell majd átélniük,ha a befogadott szerencsétlenek napközben az épületekben csatangolva vinnék amit csak tudnak. A tanárok helyében összeállítanék egy 2 órás filmet amit minden diáknak kötelező lenne megnézni. Nem biztos,hogy utána is lelkesen várnák őket.Ezek már nem azok a szelíd emberek,akik 90 éve az országukban élnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.