"Miért nem bombázzuk Madridot?" - kérdezte a külpolitikai szakértő Kemény véleményt fogalmazott meg az egykori brit diplomata, William Mallinson: szerinte Brüsszel a globalizáció nevében elnyomja a nemzetállamokat és sajátosságaikat, ennek köszönhetően pedig olyan válságokat robbant ki, mint a katalán függetlenséget övező állapotok. A külpolitikai szakértő szerint az egységesítés a nemzeti, vallási kisebbségek számára fájdalmas igazán, hiszen ők úgy érzik, hogy már nemcsak a hazájukban nem hallgatják meg őket, hanem Brüsszel sem vesz tudomást a panaszaikról. Ráadásul Mallinson szerint az EU és más nemzetközi szervezetek kétszínűen viselkednek: a katalán válság idején hallgatnak, míg a koszovói függetlenségi háború idején azonnal szembefordultak az „elnyomó Szerbiával” - írja az Express. EZT IS AJÁNLJUK: „Miért nem bombázza 78 napon át a NATO Madridot? A helyzet nagyon hasonló, ráadásul Koszovó sokkal inkább része Szerbiának, mint Katalónia Spanyolországnak!” Mallinson szerint...

Forrás: faktor.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
Ugyanezt a hasonlatot említettem a szavazás napján.
Jozefina
Én hagynám a katalánokat. Úgy sem tudnának mit kezdeni magukkal. A baj, hogy aztán az EU-nak kellelene kihúzni őket a kakiból! Ugyanolyan önfejűek, mint az angolok voltak. Nem előre gondolkodnak.
Eladott Ország
Carles Puigdemont, Katalónia tartományának vezetője bejelentette, hogy hétfőn kikiáltják a
függetlenségüket. Tartok tőle, hogy ehhez a spanyoloknak is lesz hozzáfűznivalójuk. Nem sokkal előtte megszólalt VI. Fülöp spanyol király is (trónra lépése óta először) és azt mondta, a katalán kormány „ismétlődően, tudatosan és szándékosan” megsértette a törvényeket. Spanyolország demokratikus elvei erősek és szilárdak, mert „spanyolok millióinak és millióinak vágyain alapulnak, hogy együtt éljenek békében és szabadságban”. Ennek némileg ellentmond az a brutális fellépés, amit mindannyian láthattunk és amit nem lehet kitörölni sokunk emlékezetéből. Ettől függetlenül én például nem tudom, hogy a katalánok többsége mit gondol
erről az egészről. Úgy tűnik, politikusok (katalánok és spanyolok) óhajtják megvívni a saját kis
csatáikat. Lehetőleg mindenki feje felett, a mások rovására. Ez pedig nem jó senkinek.
sokanvagyunk
Ez az - igencsak félresikerült - népszavazási eredmény válasz az erőszakra, a meg nem hallgatásra, elverték a szavazóurnáktól főleg azt a tömeget, akik valószínűleg az együttmaradás mellett voksoltak volna.
kokopelli
@Jozefina: Igazad van!Mindenki lépjen ki aki akar,de retour jegy nélkül!
A "hoppá,de nem így reméltük a dolgot,és nem tudtuk" nem mentség, és
a "A JŐVŐ SEM AZ ,AMI EGYKOR VOLT,,és ezért vissza a babaruhát" sem!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.