Hétfő este az egyetemi rendőrség egy tagját agyonlőtte egy diák a texasi műegyetemen, a hallgató ellen emberölés miatt emeltek vádat.

Emberölés miatt vádat emeltek a texasi műegyetemen lövöldöző diák, Hollis A. Daniels ellen, miután helyi idő szerint hétfő este agyonlőtte az egyetemi rendőrség egyik tagját – jelentette a KCBD helyi televízió.

Hétfő este a texasi műegyetem lubbocki campuszán az egyetemi rendőrség két tagja bekísérte az egyetemi őrszobára Danielst, miután kábítószert találtak a kollégiumi szobájában. A diák az őrszobán fegyvert rántott, és fejbe lőtte az egyik rendőrt, aki azonnal meghalt. A Fox televízió jelentése szerint a diák 19 éves, ezért a fegyvervásárláshoz és -tartáshoz 21 éves korhatárt megszabó texasi törvények szerint nem is lett volna joga fegyvert tartani. Greg Abbott texasi kormányzó 2015-ben írt alá az erről szóló törvényt, amely 2016 augusztusában lépett életbe.

Texas egyike annak a tíz szövetségi államnak, ahol engedélyezik az egyetemeken a fegyvertartást. A törvény életbe lépése óta azonban a műegyetem több mint 500 munkatársa petíciót fogalmazott meg a visszavonás érdekében. "Nem vagyok ellene a fegyvertartásnak, de egyetemi campuson nincs helyük fegyvereknek" – fogalmazott a Fox televíziónak Lisa Low, az egyetem egyik oktatója. Az egyetem austini campusa – ahol mintegy 50 ezer hallgató tanul – szinte egyhangúlag az oktatási intézményekben engedélyezett fegyvertartás ellen foglalt állást. A rendőrt agyonlövő Hollis Daniels egyelőre a lubbocki börtönben van, 5 millió dolláros biztosítékot szabtak meg átmeneti szabadlábra helyezéséért.

Áldozata 48 esztendős volt és 2014 óta dolgozott az egyetemi rendőrségnél.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.