Meglepő dologra mutatott rá egy szakértő.

Kontraproduktívak az észak-koreai rezsimmel szemben bevezetett gazdasági büntetőintézkedések, azok tulajdonképpen a rezsim keményvonalas szárnyát erősítik – mondta az Eötvös Loránd Tudományegyetem Koreai Tanszékének vezetője szerdán az M1 aktuális csatorna műsorában.

Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn elrendelte egy sor gazdasági, tudományos és technikai kapcsolat leállítását Észak-Koreával szemben. Az elnök rendelete az ENSZ Biztonsági Tanácsának az Észak-Korea elleni gazdasági korlátozó intézkedésekről szóló határozatához kapcsolódik. A határozatot a Biztonsági Tanács 2016. november 30-án fogadta el a Phenjan által 2016. szeptember 9-én végrehajtott ötödik kísérleti atomrobbantás után, a döntés megtiltja a szén, vas és vasérc importját Észak-Koreából, de nem vonatkozik a létfontosságú élelmiszerek szállítására. Ennek hatásairól kérdezték Csoma Mózest. 

A tanszékvezető elmondta: a gazdasági büntetőintézkedések kontraproduktívak az észak-koreai rezsimmel szemben. Az észak-koreai diktatúrának a szankciók mindig jót tesznek, a szankció legitimációs alap a diktatúrában – tette hozzá.

A szakértő közölte, mikor a 2000-es évek elején komoly gazdasági együttműködése volt a phenjani rezsimnek Dél-Koreával – érkeztek a segélyszállítmányok, dél-koreai cégek települtek a sziget északi részére –, akkor a rezsim nem tudta mivel megmagyarázni ezt a saját lakosságának, és ebben az időszakban csorbult a rezsim legitimitása.

Az orosz elnök rendeletével kapcsolatban Csoma Mózes kifejtette: tulajdonképpen az ENSZ BT-ben Oroszország által is megszavazott büntetőintézkedések ratifikációjára került sor. Hozzátette: Oroszország nemcsak megszavazta a szankciókat, de Oroszország és Dél-Korea között olyan szintű kiterjedt kapcsolatrendszer van, ami miatt Oroszországnak mindenképpen állást kell foglalnia az észak-koreai erődemonstrációkkal kapcsolatban.

Nyitókép: pixabay.com cco

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ez egy annyira zart tarsadalom, ahonnan semmifele erdemleges info nem szivarog ki, es hat ok is elnek a nagy kommunista talalmannyal: Patyomkin elvtars nagyszeruen megteremtette a papirmasebol keszult falvakat, csinaltak szinten fabol harckocsikat (arra azonban most nem emlekszem, hogy ezt az oroszok vagy a nemetek csinaltak-e, de ez is jo megtevesztes volt, akarki is alkalmazta).
Erosodik a hulyegyerek, mint orban a kisvasutjaval, amit ha tamadnak, megepiti Lovasberenyig, de ha meg jobban tamadjak, akkor a hatarig is...
Aztan latjuk, mire megy vele...(Kb. annyira juthat, mint a mi Gazdallatunk - SEMMIRE!)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@papa.49: Ja, mar azota nekem is beugrott...:o))) Csak a Patyomkin falvakat csinaltak az oroszok...:o)))
1magyar
@karma1: Akkor jogos a Trump haragja a dagi ellen.
karma1
@1magyar: Bizony az, de akkor sem lephetne meg, amit meg akar lepni trump: nem viheti bele az egesz vilagot egy atomhaboruba. Mert most eppen azon dolgozik. trumpnak esze agaban sincs bekes uton megoldani a kerdest, alig varja, hogy megmutassa, milyen eros Amerika. Pont annyira megjatssza magat, mint a kis magyar potrohos kollegaja.
Mindketto elmebeteg, es a sajat nepevel szorakozik...
1magyar
@karma1: Hát igen! Mindkettőnek a saját népével kell foglalkoznia, a többi ország másodlagos.
kokopelli
@karma1: Olvastad a könyvet? "Menekülés a 14-es táborból" ? Én igen.
Megdöbbentő! :--((... és az É-Korea! Szarkazmussal mondva,azzal
együtt,hogy sokan állítják,..." a szarkazmus a humor legalsó foka" :
" jó képességű ország É-Korea, akár mindenre is képes!" :--(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.