A lengyel rezidensek több pénzt követelnek az egészségügyre és magasabb béreket az ott dolgozóknak. A lengyel egészségügyi dolgozók szakmai egyesülése (Porozumienie Zawodów Medycznych) támogatásáról biztosította az október eleje óta éhségsztrájkokoló rezidenseket és bejelentette, hogy csatlakozik a tiltakozó akcióhoz. Ez annyit jelent, hogy az egész országra kiterjedő demonstrációkra és további orvosok éhségsztrájkjára lehet számítani. Figyelmet érdemlő, hogy ilyen vagy ehhez hasonló nyomásgyakorlásról nem tudunk a magyar egészségügyben, pedig a magyar rezidensek is nyugodtan éhségsztrájkba kezdhetnének, mivel a magyar költségvetés egészségügyi kiadásai a mi GDP-knek is alig 5,3 százalékát tették ki 2015-ben, és a helyzet azóta sem javult, tehát a lengyelek által követel 6,8 százalékért Budapesten is harcba lehetne szállni.

Forrás: nepszava.us
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
A magyarok jelenleg a világ leggyávább népe. Bátor magyarjaink (őseink) forognak a sírjaikban a sok mai gyáva, gerinctelen magyar ember láttán. Iszonyatosan nagy szégyen, ami ma Magyarországon zajlik! A magyarság legszégyenteljesebb és leggyalázatosabb korszaka az Orbán-éra.
division
A rezidensek először tegyenek le valamit az asztalra, utána majd lehet követelőzni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.