Az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) csütörtökön megszavazta a közös uniós menekültügyi rendszert szabályozó dublini szabályozás reformtervezetét.

Kész a reformtervezet: megvonhatják az uniós forrásokat a menekülteket elutasító tagállamoktól
Illusztráció: Pixabay

Az EP sajtószolgálatának tájékoztatása szerint a szakbizottság képviselői 43 szavazattal, 16 ellenében fogadták el az uniós menekültügyi rendszer alapjait jelentő új szabályokat. A tervezet a menekültügyi kérelmek gyorsabb elbírálására, a felelősség tagállamok közötti kiegyensúlyozottabb megosztására irányul szolidaritási alapon.

A tervezet a szakbizottság döntését követően az EP plenáris ülése elé kerül, és a miniszterek tanácsának is el kell fogadnia.

Az elfogadott szöveg szerint minden tagállamnak ki kell vennie a részét a menedékkérők befogadásából. A jövőben nem az a tagállam lenne automatikusan a felelős a kérelem elbírálásáért, ahol a menedékkérő az Európai Unió (EU) területére lép. A felelősség megállapításakor a menedékkérő és egy adott tagállam közötti kapcsolatok számítanának, úgy, mint a létező családi kapcsolatok, korábbi tanulmányok vagy korábbi érvényes tartózkodási engedély az EU területén.

Amennyiben nincsenek ilyen kapcsolatok, akkor a tagállamot egy fix elosztási kulcs segítségével jelölik ki, miután megtörtént a menedékkérő regisztrálása, a biztonsági ellenőrzés és a kérelem jogosultságának gyors kivizsgálása. Ennek célja az, hogy azoknak a tagállamoknak, ahová a menekülők megérkeznek, ne kelljen Európa nemzetközi kötelezettségeiből aránytalanul nagy részt vállalniuk.

A szöveg kitér arra is, hogy azok a tagállamok, amelyek nem vesznek át menedékkérőket, vagy nem teljes körűen tartják be a szabályokat, csak korlátozottan férjenek hozzá az uniós forrásokhoz – közölte az uniós parlament sajtószolgálata.

130 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Na csutigörény felkötötték az Unióban a ,,POFONZSÁKOT,, aláhajtanak, oszt. kinyitják, jön a saller, a koki, a tockos csőstől nem lophatsz kedvedre koszos bokszos tetű !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lusta
Lehet megint marconásan harcolni, Brüsszelezni és Sorosozni. Az egybites 300 forintos matyar budiforradalmárnak ez bőven elég.
1magyar
@lusta: Te meg nyomassad a zs-det nekik, már utalhatod is a vagyonodat!
wagabund
érdekelne, kik is szavazták meg ezt a szemetet...
félek, hogy néhány név meglepetést okozna...

(..."Ennek célja az, hogy azoknak a tagállamoknak, ahová a menekülők megérkeznek, ne kelljen Európa nemzetközi kötelezettségeiből aránytalanul nagy részt vállalniuk"...

ők már megszedték magukat a gyarmatokon, most jönnek a kifosztottjaik követelni a jussukat...
most fizessenek... mi fizettünk a szovjet megszálláskor, az pont untig elég volt.
.
Pálinkás Pál
Nos...azt hiszem elindult az unió a lejtőn...Remélem ez csak tervezet marad...bár van egy olyan érzésem hogy a libsi politikusok európai polgárháborút akarnak...Véleményem szerint senkit nem lehet kényszeríteni hogy olyat fogadjon be,akit nem akar...Legyszerűsítem hogy a libsik is megértsék...kötelezném őket egy dolgos cigánycsalád befogadására a lakásukba,kertjükbe...és ha nem,akkor csak a mindenkori öregségi nyugdíj lenne a jövedelmük...várom a libárálok véleményét,jó lenne nektek???
eszegfu
Na püff neki!!! Jól "megállitottuk Brüsszelt"!!!
kokopelli
@lusta: ...jól megatták a Brüsszelnek! Megállították! Most jön Schengen! :--(
eszegfu
@Pálinkás Pál: Már ne is haragudj, de nem a Te "ötletedről" szól ez az EU-s határozattervezet... továbbá nem a lakásomba, vagy házamba történő befogadásról... ha pedig szomszédnak jön, azt nem bánom... eggyel több vagy kevesebb, nem mindegy? Nekem albán és török szomszédom lett ez év juliusa óta.
Az meg nem igazán világos: "...és ha nem,akkor csak a mindenkori öregségi nyugdíj lenne a jövedelmük. " megjegyzésed mi is akart lenni... hiszen a legtöbb nyugdijasnak csak ez a jövedelme.
peterkelemen
Mondtam már évekkel ezelőtt: meg kell vonni az uniós pénzeket így kivéreztetve Orbánt és bűnbandáját.
papa.49
Na csutigörény felkötötték az Unióban a ,,POFONZSÁKOT,, aláhajtanak, oszt. kinyitják, jön a saller, a koki, a tockos csőstől nem lophatsz kedvedre koszos bokszos tetű !!!
lusta
lehet megint sorosni, brüsszelezni és harcolni, meg bántsák a matyart.
Eriksson
Ezek szerint Brüsszel a unióba való nettó befizetésekről is lemondhatna, ha már a pénzügyeknél tartunk.
Peller Anikó
@peterkelemen: fogaggyuk be a többiek hülyeségéből beözönlött siseresereget, volna eszük.

Etesse aki behívogatta őket. A sok kedves agyatlan simogató.

De azért egy javaslatom van a geci részére, ha tényleg a tetves betolakodók miatt vennék el az Eus támogatást, akkor nem kell mást tenni mint egy tízméteres kaput vágni a kerítésen.

Ha ezeknek a barmoknak nem elég a határvédelmünk és amit az Eus határ védelmében teszünk és tkp elsőként tettünk akkor megérdemelnek még százmillió betolakodót a nyakukba.

A támogatást az úniós pénzek lenyúlása miatt kellett volna már rég leállítani. Nem a bevándorlás miatt.
Clavigo
@Eriksson: Gondolom,,,szarul járnának,ha mi nem fizetnénk..( mennyit is ? ) ..És mennyit is kap az Orbán-konda ,,évente,,Brüsszelből ?
1magyar
Ki kell lépni az unióból, nem lesz kár érte ha elözönlik őket a migrik!
Eriksson
@Clavigo: Erre kellene egy korrekt válasz.
De mindig csak félinformációk jönnek. mintha ezekkel akarnák a közvéleményt manipulálni.
papa.49
@1magyar: Akkor azt hiszed nem rajtunk keresztül akarnak az Unióba lépni ???
Meg gondolod akkor is megkapod a 28500 Ft nyugdíjadat ???
Fel kell ébredni egyik SE LESZ IGAZ akkor erre jönnek, és tudod NYUGDÍJ SE LESZ így készülj !!!
1magyar
@papa.49: Nehogy ne legyen már nyugdíj, megspórolhatjuk, a sáskákra nem kell költeni.
Ausztria és közöttünk meg egy kiskaput és mehetnek a jólétbe a migrik.
teuton
@Pálinkás Pál: Sajnallak, ha csak ennyire futja a szellemi kepesegeidböl... De azert megjegyeznem, nezz nyugodtan utana, hogy az EP-ben a konzervativoknak (Neppart) van többsege, a fidesz is hozzajuk tartozik, Orban pedig a Liberalis Internacionale alelnöke volt 8 evig es a Neppart alelnöke 10 evig... Ezt nem plakatoljak feletek a te penzedböl??? Na akkor most lehet tovabb libsizni meg komcsizni - a fideszt es Orbant!
papa.49
@1magyar: Erősen el vagy tévedve, a nyugdíj pillanatnyilag úgy néz ki hogy az össz ellátási összeg 50-60 % folyik be a most dolgozóktól, a többit pótolni kell innen onnan, és nehogy azt hidd hogy a több százezer forintos fütyiszes nyugdíjak rovására mi akik százezer alatt kapunk mi kapjuk meg hát erősen javasolom gondolkodj ezen !!!
A migránsok meg mit gondolsz ha ez megtörténik a sógorok nem zárják le a határt dehogynem annyira hogy még a madár se tud átrepülni !!!
lusta
Szóval szépen hangzik, honfoglalás. A valóság az, hogy a besenyők elől menekültünk. Itt, a Kárpát-medencében megtaláltuk a végleges helyünket. A történelem nagy tanító és látható, hogy mindig voltak emberek, népcsoportok, akik menekülni kényszerültek ilyen-olyan oknál fogva.
1magyar
@papa.49: De az osztrákokat gondolod nem fenyegeti meg majd az unió vezetősége?
Csizmás Kond
Ennél maffiásabb törvénytervezetet még nem hallottam.
kokopelli
@teuton: (16:18)
...és mit tesz a sors?A "sógoroknál" is jobboldali párt győzött az ÖVP..
az "Osztrák Nép Párt"!!! Kebelre Viktor Brüsszelben! Tesók vagyunk!
Állítsd meg Brüsszelt,mert szédülök! ?--))))
papa.49
@1magyar: Az osztrákok nem hülyék nem szarnak oda ahonnan esznek ilyen egyszerű...
Pálinkás Pál
@eszegfu: Látom nem sikerül a szövegértés még így sem..akkor lefordítom neked...,helyessebben visszakonvertálom,engem sem érdekel ha a szomszédomba...ország esetében mondjuk Szerbia tele teszi magát muszlimmal!!!
Pálinkás Pál
@teuton: Nem válaszoltál a kérdésre,akarsz cigánycsaládot a kertedbe,lakásodba???
nemfideszes
@Pálinkás Pál: Leegyszerűsítem, hogy a hozzád hasonló 1 bitesek is megértsék. Most sem arról van szó, hogy az egyes tagállamoknak automatikusan be kell fogadniuk x menedékkérőt. pusztán arról, hogy a menekültkérelem elbírálásának adminisztrációs terheit szétosztják az egyes tagállamok között. Azaz Magyarország akár az összes ide delegált menedékkérő kérelmét is elutasíthatja, ha meg tudja indokolni... szóval nem kell mindjárt összefosni a bokátokat...
a helység kalapácsa
Regisztrált, ténylegesen a háború poklából menekült, tanulni, dolgozni akaró keresztény emberekről van szó (ha hoz egy határozatot a kormány, miszerint csak ilyeneket fogadunk be).
Biztos találnak a 1,5 millió között ilyeneket.

Persze az egy másik kérdés, hogy egy idő után innen is elmenekülnek, mert a mentális háború (amikor bemásznak a fejükbe, és belülről próbálják kicsinálni őket), nem sokban különbözik az igazi háborútól.
Érted, ők is az első adandó alkalommal elmenekülnének innen is!
De mit is várhatnának egy olyan ország kormányától, aki békeidőben a saját népüket ölik halomra, és képesek a jövőjét is kockáztatni a saját országuknak, akár száz évre is tönkretéve aljas, piti, buta, magyar, paraszt módon.

Magyarország a legbutább, legprimitívebb nép az Európai unióban.
Matyóhímzésben zsírszalonnát enni, bortól jól bebakni, valami mulatós bullshitre szédelegve kurjongatni? - mert ezt jelenti magyarnak lenni.
Ez nem az én világom.
Alapvetően egyszerű vagyok, de nem ennyire.
Pálinkás Pál
@nemfideszes: Rendben...te sem válaszoltál...akarsz cigánycsaládot magadhoz...elbírálhatod,de ha nem fogadod be,öregségi nyugdíjminimum lesz a jövedelmed!!!
justhpeter
Vajon hogy számol el a fideSS az "Állítsuk meg Brüsszelt !" kampány sikerességével ? Mert ezt a csatát szemmel láthatólag elvesztették és ráadásul Brüsszel töretlenül megy előre.
Most visszafizeti Viktor a pártkasszából a bukott kampány költségeit ? Vagy ezt is Mészáros fizeti vissza helyettük ?
kokopelli
@peterkelemen: az lesz,mert az 2015-ös adat alapján M.o. +4,636 milliád €-t
kapott az EU kasszából,és a továbbiakban csökkenteni fogják a "kijáró" ösz-
szeget a teljesítés arányában!Ez olyan,mint a szabi a seregben volt: "csak ADHATÓ"!
Peller Anikó
@nemfideszes: "azok a tagállamok, amelyek nem vesznek át menedékkérőket.. csak korlátozottan férjenek hozzá az uniós forrásokhoz"

Mi a rossebet nem értesz ezen?
Pálinkás Pál
Nos libsik,egyikőtök sem válaszolt a kérdésemre...befogadnátok-e egy dolgos cigócsaládot a kertetekbe??..Hát persze hogy nem,mert a ti fene nagy humánumotok addig terjed ,amíg nem vagytok benne személyesen érintettek!!!Épp ezért az összes migránsügyben ideböfögött beszólásotok erősen hiteltelen!!!
nemfideszes
@Eriksson: @Eriksson: Az első ciklusban, azaz a 2004-2014-es időszakban Magyarország 2.591 milliárd forintot fizetett a közösbe, és 10.680 milliárd forintnyi támogatásban részesült. Jelenleg:
www.delmagyar.hu/gazdasag/tovabbra_is_nemetorszag_az_eu_elso_szamu_netto_befizetoje/2485502/
libellle
@Pálinkás Pál: Mert Magyaroszag kormánya hadba vonul Europa ellen? Vagy mit gondolsz. Ellenben szeretnélek korrigálni, amennyiben a hir való, akkor elindul Magyarország a lejtön de nagyon.
libellle
@Eriksson: ès kik a netto befizetök az unijoban?
libellle
@Peller Anikó: senki nem hivta öket, de ezt ugysem érted. Jöttek!!! Mert a ruski és az amik nem tudnak mást csak háboruzni és egy paar kis nyomorék diktátorka a ruskik támogatásával ugy gondolja, hogy ki kell irtani a nemzetek egy részet.
libellle
@1magyar: 16:06 na... Nehogy ne legyen már nyugdíj, irod te. Nem kell sokáig várni és teljesül ez a kivánságod de ha gyorsan kilép orbán és bandája akkor még elöbb nem lessz nyugdij.
vladimir putin
Tökmindegy. Ha nincs úniós pénz, akkor majd elvonjuk mi a különbözetet, ami az életünkhez kell.
(Moszkva)
vladimir putin
@libellle: nagyon helyesen látod, a nemzetek egészét nem lehet kiirtani, mert akkor ki a rosseb termelné ki, amit mi ruszkik szétlopunk?
nemfideszes
@Peller Anikó: Kedves Anikó! És TE MI A TÖKÖMET NEM ÉRTESZ AZON HOGY A MENEDÉKKÉRŐK ÁTVÉTELE (HA ÚGY TETSZIK ÁTADÁSA) NEM AZT JELENTI HOGY AUTOMATIKUSAN MEGKAPJA A LETELEPEDÉSI ENGEDÉLYT, CSAK AZT, HOGY AZ ADOTT ORSZÁGNAK KELL ELBÍRÁLNIA AZ ILLETŐ MENEDÉKKÉRELMÉT! Benne a szóban, hogy "MENEDÉKKÉRŐ" tehát még nem kapott letelepedési engedélyt!
Ha fele annyi energiát fordítanátok szöveg értelmezésre és gondolkodásra, mint gyűlölködésre már jobb hely lenne ez az ország!
Eriksson
@nemfideszes: Köszi szépen az infót.
nemfideszes
@Pálinkás Pál: Te, áruld már el, hogy jön ez nálad össze?! Ha veletek ellentétben nem migránsozok habzó pofával, és mondjuk semmi gondom egy szír orvos befogadásával, akkor miért is kéne befogadnom egy cigány családot a házamba? Mi a f@sz köze van a kettőnek egymáshoz?!
Mondta itt bárki is, hogy válogatás nélkül mindenkit be kell fogadni?
A helyetekben inkább szégyellném a pofámat:
kettosmerce.blog.hu/2015/01/21/30_eve_el_magyarorszagon_a_szir_orvos_most_nyelvet_tanul_hogy_elmenjen
www.beol.hu/helyi-ertek/a-het-embere/a-betegeiert-el-ali-doktor-702831/

...bár úgy is reménytelen...
wagabund
a hírre kénytelen voltam egyet szundítani...azt álmodtam, hogy a hír hallatán az európai fehér emberek zömének kinyílt a bicska a zsebében...először csak a parkokban az őszi napsütésben találkoztak, a kocsmákban, munkahyelyeken kezdtek lázadozni, aztán egyre hangosabban, többen szólították meg a normális embereket, hogy kaszára-kapára, aztán brüsszelre!

sajnos felébredtem, és fogalmam sincs mi lett volna az álom vége...
Eriksson
@libellle: A jólétre az unijó még soha egyetlen fillért, akarom mondani eurócentet nem adott.
nemfideszes
@Eriksson: Szívesen. Bár szerintem sokkal érdekesebb lenne az az adat, hogy ebből mennyit loptak el, ahelyett, hogy értelmes, hosszú távon is jövedelmező, GDP növelő, beruházásokra költötték volna. Talán egyszer...
Eriksson
@nemfideszes: Sajnos, nekem nincs erről pontos kimutatásom, különben már közzé tettem volna. Egyébként amit nem tudok, arról nem is vitázom.
nemfideszes
@Eriksson: Nem az unijó dönti el, hogy mire költi a kormány a támogatást. Szerinted az unijó akart kisvasutat építeni Felcsúton, vagy 11 kilátót Tyukodon?! Van egy adott keret, a kormány bead egy pályázatot, hogy mire szeretné költeni, pl. turisztikai fejlesztésre, és ha az unijó semmi kivetnivalót nem lát benne akkor ad rá pénzt. A kisvasútnál is belehazudták a pályázatba, hogy nyereségesen üzemeltethető, holott sosem lesz az, de ez már a mi bajunk nem az unijóé.
Nessy
@Eriksson: Dehogynem! Nézd meg hányan lettek milliárdosok az uniós beruházási pénzekből zsebre tett milliókból.
nemfideszes
@Eriksson: Mivel igen közel vagyok a "tűzhöz", de ezt már többször is írtam, van némi rálátásom a dolgokra. Ne tudd meg milyen f@szságokra (már elnézést) verjük el az EU-s pénzeket még politikától függetlenül is. Ez sajnos magyar mentalitás. Én inkább azért hibáztatom az Uniót, hogy nem néznek utána alaposan, hogy mire is kérünk, de főleg, hogy mire is költjük a pénzüket. Bár abban is van ráció, hogy ha nem fejlesztünk, és nem értelmes beruházásokra költjük a pénzt, amik aztán hozzájárulhatnának az ország gazdasági fejlődéséhez, akkor mindig is rájuk leszünk szorulva. Én inkább ezen a területen erőltetném a "függetlenségi harcot"... csak hát...
Eriksson
@nemfideszes: Én úgy tudtam, hogy minden pályázatot erősen körül kell írni, hogy el tudják bírálni, dotációra érdemes-e. Ha le akarnak csípni, akkor nem a megítélt pénzekből tudnak, hanem annak költségvetésének lefaragásából, magyarul: túlszámlázásokból.
Nessy
@Pálinkás Pál: ha a kertünkben nem is, de szemben lévő házban kb. 8 roma család él. A létszám naponta változó. Az én ablakom évtizedek óta egy átmeneti fiú nevelő otthonra néz.Rácsos ablak, szöges drót stb.
A mellettűnk lévő második épület egy zárda, ahol átmeneti anya otthon működik. és hogy teljes legyen a kép átellenben a Hospice ház.
Ergo van itt minden, amitől egy illiberális státusz keresztény hideglelést kapna. Mi évtizedek óta megvagyunk egymással. A legnagyobb balhéjuk a szomszéd ifjaknak az volt, amikor sok éve gyufaszálat törtek a kocsi ajtó zárjába. Ma már családapaként előre köszönnek. Pedig nem volt pofozkodás.
Eriksson
@nemfideszes: Mi sem kérdezzük, hogy kitől, honnan harácsolják össze a később elosztandó összegeket.
Eriksson
@Nessy: Tény, hogy rengeteg milliomos lett, de közel se biztos, hogy mind az unióból gazdagodott. Nem hallottál még üzleti összefonódásokról, melyeket a mostani vezetés segít elő? S az előzőeket a volt vezetés. a következőket a következő vezetés.
Ezért akarna nyerő lenni minden párt, hogy hozzáférjen ezekhez a lehetőségekhez, s nem azért, hogy a népnek jólétet biztosítson. Minden más híresztelés szemfényvesztés.
Nessy
@Eriksson: Pontosan ezekből az összefonódásokból, haveri kapcsolatokból lehet mindent megcsapolni, és a pénzt zsebrevágni.
Áldott emlékű Nokkiás doboz! Ma már kamion a mérce.
Igaz, törvényesítve, ergo minden "jogszerű", legfeljebb nem etikus!
Eriksson
@Nessy: Nahát! Ezért jó politikusnak lenni, mert a saját méretükre igazíthatják a ruhát. Olyan törvényeket hoznak, melyek lehetővé teszik az adott bizniszeket. A saját hasznukat és mások tönkretételét. Mit gondolsz '89 óta em ez megy?
peterkelemen
Aki a Orbánra szavaz az valójában erre szavaz, mert ez fog bekövetkezni: további leszakadó rétegek és totális nyomor, elszakadás az Európai Uniótól, határok teljes lezárása nem csak a menekültek, de a magyarok elől is (majd csak az mehet és jöhet ki-be akinek Orbánék megadják az engedélyt. Útlevelet max. a csókosok fognak kapni), a jelenlegi puha diktatúrából egyenes út a kemény diktatúrába.
1magyar
@papa.49: Tehát akkor kénytelenek lesznek beengedni őket,hogy megfeleljenek az uniónak.
papa.49
@1magyar: Nem kell beengedni senkit akit nem akar a hatalom beengedni !!!
Idáig is az lett volna a normális eljárás, hogy táborokba vinni őket, és gyorsan pár nap alatt elbírálni jöhet-e az Unióba vagy sem, ez a határozat pont ennyiről szól nem többről, ha maradhatnak már mennének is tovább ebben a ,,csodálatos orbánisztánban nem akarna maradni egy se,, ébredj már fel végre !!!
nemfideszes
@Eriksson: "Én úgy tudtam, hogy minden pályázatot erősen körül kell írni, hogy el tudják bírálni, dotációra érdemes-e. " ...először is a papír bármit elbír. Másodszor az általad említett túlszámlázáson felül ezer és 1 módja van annak, hogy lehet lehúzni az EU-s pénzeket. Lásd például Izsák polgármesterének vadászházait. Egyébként a túlszámlázás esetén is az EU-s pénzt nyúlják le. Már eleve többet kérnek, mint amennyibe a projekt valójában kerülne ha tisztességesen építenék meg, aztán még annál is olcsóbban hozzák ki a minőség és a mennyiség rovására.
nemfideszes
@Eriksson: "Mi sem kérdezzük, hogy kitől, honnan harácsolják össze a később elosztandó összegeket."
Ugye ezzel nem azt akarod mondani, hogy a nettó befizetők országok mint Németország, vagy Franciaország harácsolt pénzeket tesz a közösbe. Egyedül a Siemensnek nagyobb az éves árbevétele mint a teljes magyar GDP. És ez a cég csak egy a sok közül. Tudom a csúnya kizsákmányoló multik meg minden, de a magyar ember is az olcsó multinál vásárol nem a drága magyar CBA-ban. Arról már nem is beszélve ha valaki luxusra vagy minőségre vágyik...
Eriksson
@nemfideszes: Na, és szerinted mi a haszna az uniónak, hogy szerte- szana mindenfelé osztogatja az eurómilliárdokat?
1magyar
@Eriksson: Minket az unió azért fogadott be, hogy legyen hova elkölteni a pénzét:)
Eriksson
@1magyar: Én is úgy gondolom. S azok a pénzek nem is pénzek, csak ígérvények, amiből kézzelfogható dolog lesz. Mert ennyi pénz a világon nincs, mint amennyivel dobálóznak. Egyszerú bankügylet.
1magyar
@Eriksson: Egy időre ellátták magukat a kelet-európai államok bekebelezésével, de ha tele lesznek migrikkel elfogy az is.
nemfideszes
@Eriksson: Hááát azokból az "ígérvényekből" azért elég sok minden épült ország szerte. És mennyi épülhetett volna ha nem lopják el...
nemfideszes
@Eriksson: Elvileg ezeknek a pénzeknek ugyan az lett volna célja, mint anno a Marshall segélynek. Ez főleg a csehek esetében de még a szlovákoknál is működött, de nálunk vagy a görögöknél nem. Ez pedig még egyszer mondom, elsősorban nem az Unió hibája.
Mellesleg számtalan kutató cég működik EU-s pénzből, melyek nélkül nem is tudnának működni, hiszen a kutatás alapvetően nem produktív tevékenység, viszont a munkájuk eredménye akár emberek millióit is megmentheti...
Peller Anikó
@nemfideszes: de nem a menedékkérelmet kell átvenni baszki, hanem a menedékkérőt.

Aki nem egy papír hanem egy emberszabású, akit neked kell kidobni ha nem adsz neki engedélyt, mert miért is adnál? Egész Afrikának adhatnál és fél Ázsiának. Meg is hálálják, örömünnep nekik amikor kamionnal a gyerekeidet tapossák.

Velünk amúgy jól járnának biztos, mert itt engedélyt csak pénzért lehet kapni, jó sokért.

De tökmindegy mi van az engedéllyel ha már itt vannak a nyakunkon, te azt hiszed minden második retek szír orvos? Ja, nyaksebész.
farkas
Ez nekik demokrácia? Kimutatták a foguk fehérét. Lesz még keményebb is, ha beindul soros. Kibírtuk az Oszmánt, a labancot, a szovjetet- ezt is átvészeljük valahogyan.
division
@nemfideszes: Már minden világos, neked keresztbe tett a kormány valamikor, ezért most még azt is véded amit nem kellene. Személyes sérelem, azt hiszem ezt így hívják:-))
division
@Pálinkás Pál: Azért valamiben egyetértünk:-)
JAJMÁR
Ez elèggè vàrható volt
Migràns "ügyben" kicsit màskèppen vannak ők, v. vagyunk mi? tàjèkoztatva, tàn itt van a kutya elàsva. Meg a nèzeteltèrès .
De ideje màr nyìlt lapokkal jàtszani.
cikicakk55
Most azért Orbán bajban van. Eleinte azért nem akarta a migriket,mert félt,hogy az Eu minden pénzét a " menekültekre" költi,így Ők már sokkal kevesebbet kapna, már ha kapna bár mennyit is. Aztán pillanatokon belül rá jött,hogy ha a népet sikerül a migránsok ellen fordítani,akkor Ő tetszeleghetne a megmentő, a hős imázs szerepében és ez biztosítja a hatalmát és a Fidesz hatalomban maradását. Ezzel,hogy elvehetik az auniós támogatást sok lenyúlni valótól elesik. Folyt. Köv
cikicakk55
Sokan ismernek itt,tudják,hogy nem vagyok Fidesz nyalonc. A bizonytalanok számát gyarapítom. Ettől még nem érzem jogosnak,hogy az Unió buntetni akar bennünket is. Eleinte szídták a kerítést és Orbánt ezért a megoldásért. Lehet fikázni,de még is megszünt a napi több ezres megszállása az országnak,es nem akartak itt maradni,de mire átmasíroztak az országon láttuk mi maradt utánuk. A Keletinél való összegyűjtésük hülyeség volt. Sok éhező gyereket és hajléktalant felzaklatott az onkéntesek által átadott,de a háborúból menekülő kiéheztetett emberek laza mozdulattal hajították el,majd a közhasznú munkások a kukákba. Szerintem a Magyar nép eddig is vedte a Shengeni határokat és ezután is vedeni fogja. Pénzzel támogatják a migránsok hazájának renbehozását,orvosokat,ápolókat küldenek a külföldi migráns szállókat. A kiskoruakat es a nőket nem kísérik vissza a zónákba. Szerintem ezek a segítségek érnek annyit,mint 1300 ember befogadása,főleg ha azok főleg 4 fős családok.Apa,Anya,2 gyerek
cikicakk55
@durbincs: Fogalmam sincs hogy megnyerik vagy sem. Nem vagyok jós,de bár mi történhet még. A jelenlegi állás az ellenzék tökölésének,és nemelyik küszöb alatti párt túlzott egójának alapján a Fidesz nyerni fog. A sok bizonytalannak kéne valami olyat bebizonyítani,amitől azok kiugranak a kényelmes fotelból,és elmennek szavazni. Akkor talán lesz esély .
szaboria1
Orbán egy kétszínű játékot játszik velünk pedig Ő is aláírta az egyezményt az EU-ba itthon meg minket etet, hogy nem akar menekülteket. Pedig tisztában van sok pénz játszik közre ha nem teljesíti az aláírtakat.
Pálinkás Pál
@nemfideszes: Azért agyhalott,mert nagy összegben lefogadom hogy nem a szír orvost akarják ideküldeni...hanem a salakot...és fentebb más már válaszolt neked...hiába utasítod el,nekünk kéne kitoloncolni...
Pálinkás Pál
@Nessy: Ezt hol álmodtad...ennek olyan libsi tanmese jellege van...és szerintem bőven nem igaz!!!
Pálinkás Pál
@nemfideszes: Most én is betegyek ide millió linket videókról ahol ez a söpredék szétveri a várost ,embereket??Ügyes gyerek vagy te ,megtalálod magad is,ha már kiszemezted ezt a két kivételt erősítő linket,amit ideböfögtél nekem!!!
1magyar
@farkas: Ez a sok kontinensáruló egyszer olyan döntést hoz, hogy ki sem engedi a nyakunkat a hurokból.
Addig kell kilépni amíg nincs ilyen döntésük.
eszegfu
@Eriksson: @Clavigo: A 2007-2013. közötti ciklusra 25,7 milliárd EUR-t kapott M.o. és befizetett 8,3 milliárd EUR-t. A 2014-2020. közötti ciklusra M.o-nak a már megitélt támogatás 20,5 milliárd EUR, ami jóval kisebb ugyan (csökkent az egész EU támogatási keret), de mégis mi kapjuk a legtöbbet. Sajnos ez utóbbi ciklus befizetéseit még nem dolgozták fel, nem találtam semmilyen adatot. De akárhogy is nézem a már lezajlott ciklust bizony tekintélyes összeggel többet kaptunk, mint amennyit befizettünk.
eszegfu
@Pálinkás Pál: tegnap 16:59 Tudod mit "agyaskám", ha cigányokról irsz, azt konvertálhatod oda-vissza, akkor sem a menekültekről szól! Egyébként meg már leszokhatnál az emberek minősitéséről, mert nincs Nálad sem a bölcsek köve, hogy megmond a "frankót", sőt az "illetékes elvtárs" sem, akihez minden tartozik! Kösz. az eddigi "fáradozásodat".
Pálinkás Pál
@eszegfu: Azért bírom bennetek hogy ahogy személyesen érintettek lennétek egy cigány család ügyében,egyből "rasszisták" lesztek és tereltek ezerrel!!!Mellesleg valóban nincs nálam a bölcsek köve,de tudom hogy milyen népséggel nem lehet együtt élni!!! Vedd példának az indiai kasztrendszert,ők aztán elsőkézből tudják,nem véletlenül alakították ki!!!
eszegfu
@Pálinkás Pál: Ugy látszik Te meg nem olvastad el figyelmesen a Neked irt válaszomat, mely szerint most lett török és albán szomszédom... hozzáteszem, hogy "fehér" szomszédom helyére jöttek (az előző tulaj pedig cigány volt)...és hidd el: csak a "fehérrel" volt gondom... a cigány családdal a mai napig is tartom a kapcsolatot. Egyébként ennek a családnak a kiterjedt rokonsága a településünkön él. Ugyhogy semmi esély arra, hogy "rasszista" legyek.
Pálinkás Pál
@eszegfu: Egészségedre ,ha neked úgy jó...viszont ne akard ráerőltetni másra is!!!
Eriksson
@nemfideszes: Az ígérvényt nem lehet ellopni, csak visszaforgatni belőle némi aprót. Az ígérvények pénzre váltása már bankügylet, s Matolcsy ebben lehet nagy.
kokopelli
@Clavigo: 2015-ös adat: Magyarország 4,636 milliárd €-t kapott az ÉU-tól!
..az marha sok(k) Forint,még a Fidesz zsebébe is! ;--)
Eriksson
@eszegfu: A különbség az, hogy amíg mi a valóban megtermelt javakból gomboltuk le a befizetett összegeket, addig ki tudja milyen pénzmosáson átesett projektek vannak az ide "küldött" segélyeknek.
Erre gondoltál már?
eszegfu
@Pálinkás Pál: 10:04 Köszönöm! De azért fizetek Neked egy "kört", ha Te meg tudod akadályozni, hogy olyan szomszédod legyen, aki Neked megfelel!:))) Aztán már nehogy "szétessél"... én az ég világon semmi sem akarok Rád erőltetni, csak kérdésedre elmondtam a véleményemet... de meg is fordithatom: Te miért akarod rámerőltetni, hogy "rasszista" legyek -- ahogy irtad 8:22 bejegyzésedben?!
Eriksson
@Pálinkás Pál: Ugyanezen koncepció mentén az uniónak is megüzenhetnéd ugyanezt.
eszegfu
@Eriksson: 10:25 Bocs., de én most "elvesztem"... nem igazán értem ezt a "pénzmosás" ügyet. Elméletileg az EU tagországok befizetéseiből van egy "keret" és ezt osztja fel az EU a tagországokra, melyet mi is megkapunk.
Eriksson
@eszegfu: Aha. Mindegyik befizetett, aztán az ötszörösét kapja vissza. Hogy is van ez?
Vagy ezek a pénzek már tiszta pénzek, a bankárok hátradőlhetnek.
Lásd Görögország kálváriáját. Egy csomó adósságot raktak a nyakukba,de abból a görög gazdaság semmit se látott. Viszont a termelésből visszairányítandók az eurómiliárdok a nyugati bankok konszolidálására. Ha másképp nem megy eladják a nemzeti vagyont, mert az adósságot törleszteni kell.
kokopelli
@Eriksson: ..ha nem ismered Görögország történetét az "állami kisüzletekkel"
a magasan túlfizetett hivatalnoikaival, a nyakló nélkül felvett hiteleivel,és nem-
utolsósorban a €-milliárdos "reeder"-eivel (Onassis mintára),akik az ezermilliárd-
jaikat az országon kívűl dugták el,az "adózást optimizálva"! Az adósságot nem
rakják a nyakra,hanem azért folyamodnak egy bizonyos határig! Olvass egy ki-
csit és beszélj görögökkel! Egy ideig minden jó volt,de az a módusz,hogy a mun-
ka nélkül tengődő kisvállakozóknak mindegy volt van-e meló,mert az állam fize-
tett! Meddig maradt hatalmon a nagyszájú első ME-kük! Az összes EU-s ország,
Magyarország is, sokáig financírozta a görög állam nagylelkűségét!
Hellcat
@Pálinkás Pál: Nem vagyok liberál de tessék itt a véleményem...buta vagy...nem KELL befogadnunk senkit ha nem akarjuk...kb 1000 megviszgált és tényleges menekültet kellene elbírálnunk, hogy BEFOGADJUK-E...nem csak az M1 et kéne nézni illibsikém. Mellesleg anno drága kormányod is azt mondta, hogy a menekültekkel nincs baj...a gazdasági bevándorlókkal van a baj mert elveszik a munkát stb...közben ők beengedtek 18000-et pénzért meg elzavartak több százezret itthonról aki most külföldön gazdasági bevándorlóskodik...csak az idióták nem veszik észre mekkora undirító ellentmondások és kamuzások vannak itt...a vadbarmok akik megeszik ezt a soros terv maszlagot...
eszegfu
@Eriksson: Értem már mire gondoltál. Tényleg nem vitázni akarok, hiszen én egyáltalán nem látok ebbe bele, csak a statisztikákat nézegetem... a teljes EU bevétel 22,6 %-át Németország, 18,2 %-át a franciák és 14,5 %-át az olaszok fizetik be, u.akkor a németek "visszakapnak 15,9 %, a franciák 16,2, mig az olaszok 10 %-át. Én nehezen tudom elképzelni itt a "pénzmosást"... ettől még bőven lehet...
Pálinkás Pál
@Hellcat: Te kinek a kormányáról beszélsz???Hát persze hogy nem kell befogadni,csak akkor csökkentik a pénzeket...olvasd csak el mégegyszer a példámat...vagy befogadsz otthonodba egy dolgos cigánycsaládot,vagy elutasíthatod,de akkor a mindenkori minimum öregségi nyugdíj lesz a jövedelmed,választhatsz!!!
Eriksson
@eszegfu: Szerinted miért jó a németeknek, a franciáknak és az olaszoknak, hogy a megtermelt javaikat más országokban hasznosítják?
Valami érdek csak van a háttérben?
Eriksson
@kokopelli: Ennél sokkal árnyaltabb a helyzet. Ha a történelmet nézed, Németország nagyon sokkal tartozik a görögöknek, háborús kártérítésként. Ha meg az eu előtti időket nézzük, semmi bajuk nem volt. Csak aztán jött az összeborulás. Azóta a görög nemzeti vagyon erősen a mínusz felé tendál. Lassan minden külföldi, főleg német tulajdonban van.
eszegfu
@Eriksson: Ebben igazad van, mert vám nélkül bármi M.o-ra kerülhet... ez ugyan 2 irányu "utca", de mi nagyon nem "villoghatunk" termékeinkkel. Nyilván érdeke az EU-nak is, hogy bent tartson minket is... és mégis most büntetni fog, amivel elvi alapon egyetértek: vannak EU-s jogaink, de kötelességeink is. Csak ugy eszembe jutott: ellenszegült M.o. bármikor is, ha hozott egy döntést a KGST, vagy a NATO, ill. érvényesiteni akartuk ott is a "nemzeti érdekeinket"... pedig ezeknél a szervezeteknél is "önként" voltunk/vagyunk tagok. Ebben a kérdésben is egymásnak "feszülünk" mi, de azt gondolom a dolgok mennek a maguk rendjében és a mi véleményünk itt sem számit... lehet akár még 10 konzultáció is a "Soros-tervről", ez mind csak egy "lepkepuuu" és O.V. az EU-ban mondjuk 3 hasonló egységnyi.
libellle
@Eriksson: Mekkoera tévedésben vagy. Az uijoban maMagyarország az aki a legmagasabb netto összeget kapja a kosárból. Az ugyan egy másik tény, hogy engeditek, hogy szeretett kormányotok a hatalmas összegeket 5,4 milliard € évente szétlopkodjon. Oda kopogtassál ott kérdezd, hogy mekkora vagyonokkal birnak a schweizer számlákon a Panamai és sorolhatnám. Hogy te ennek hatalmas összegnek nem vagy élvezöje? Na választd tovább a fidest és akkor már még unijo tagok sem lesztek.
kokopelli
@Eriksson: Annyi általánosítást szedtél össze,hogy az kiveri a hordó
fenekét!Elég régóta van kapcsolatom értelmes görögökkel,akik már év-
tizedekkel ezelőtt pattantak meg,és soha nem mennének vissza orszá-
gukba! Mindig mosolygok a "politikai díszlépéseken" amiket olvasok a
propelleren! ;--)
libellle
@Eriksson: www.wiwo.de/politik/europa/europaeische-union-die-groessten-netto-zahler-der-eu/7179190.html?p=11&a=false&slp=true#image
probáld ezt leforditani. Egyébként mi nem tartozunk egy országnak sem. A haborus -kártéritéseket kamatos-kamattal fizettük ki és még mindig támogatunk rengeteg országot. Ellenben a kérdés, hogy a csatlósok kiknek mennyivel tartoznak és mennyit fizettek a sok rablásért?
kokopelli
@libellle: Éppen most olvastam el a "Handelsblatt" mai számát,ami éppen ezzel a
görög témával foglalkozik! Az EU előtti és utáni változást hasonlítják össze,azzal a
szándékkal,hogy az EU csaatlakozás előtt is hagyták magukat a görögök jól élni
hagyni! Az belépés után vámmentesen végre bevásárolhattak,de csak márkás nyu-
gati árúkból !A megduplázott fogyasztás már akkor hitelre ment!A török-görög ellen-
ségeskedést a nyugati fegyverszállítók egy lukulluszi vacsorának érezték! Mindent
vettek ami acélból volt kerekeke és szárnya !Ők maguk bevallják,hogy a korrupció,az
teljesen normális volt a vásárlásoknál! ERIKSON odalökte,hogy minden nyugati kézen
(német) van,de egy un. Multit nem találtam! Sajnos a fegyvereket is habokra vették
megkenve,és a másik oldalon az óriási kereskedelmi flottájukat "ausgeflag"-ták vagyis
idegen zászlók alatt futtatták,ergó egy peták nélkül a hazai adórendszerbe!
A helyzet már olyan ß@r volt hogy az állam nem tudott még bért sem fizetni,amire a öreg
Manolis Glezos (Lenin-díjas stb...stb) előkapta,és még mindig rágja az "újra fizessenek
a gazdagok ill. a németek! Az hogy hová lettek a felvett kölcsönök évtizedekig az nyóc!
Tényleg beszélgettem egy pár göröggel (Siemens),akik a korrupt társadalmi élet miatt
nem is akarnak visszatérni!Azt állítják,hogy ez az évezredes görög lélek! nemtom? Isme-
rek rendes és "hintás" vendéglőst is személyesen! ;--)
teuton
@Eriksson: A szemelyes velemenyednek bizony semmifele jogi alapja nincs. Görögorszag es Lengyelorszag is több milliard markat kapott karteriteskent es jogerös egyezmenyekben mondtak le evtizedekkel ezelött mindenfele tovabbi követelesröl. Persze penz hianyaban es politikai okobol felfrissitik az igenyeket, mert ezzel fel lehet hergelni a sajat birkaikat, irigyseget es gyülöletet kelteni a penzesebbek ellen. Na ennek tükreben talan mar erthetö a sorosozas is... egyebkent pedig nem fröcsögni kellene a követelesekkel, hanem elmenni a nemzetközi birosagra! Ja, hogy bukta lenne a vege es hatalmas perköltseg? Hat ebben van mar Orbannak is tapasztalata, persze nem plakatoljak ezt ki. Mert MINDEN pert elbukott idaig, ill. amiket masok inditottak (birok elbocsatasa, multitörveny, mediatörveny, jatektermek bezarasa, rokkantnyugdij csökkentese, menekültek kitoloncolasa, rabok nem megfelelö ellatasa, ... meddig soroljam meg?!) ellene, azt mind megnyertek a felperesek! A milliardos költsegeket termeszetesen te -is- fizetted, de bizonyara szivesen adakozol Orbannak...
libellle
@kokopelli: Mindenki tudja, hogy pumpra éltek és élnek a görögök. Van olyan a görög akinek 3 munkahelye va de csak egyben dolgozik, na dolgozik, hát megszokott jelenni. A görög ahová járunk néhe szokta mondani a hazám gyönyörü az istenek szintén jókedvükben teremtették de az ami ott müködik az sajnos csak az hazámat viszi vesztébe. Amiket pedig @Eriksson irogat egy ujabb bizonyitéka annak, hogy csak irogat...
kokopelli
@teuton: sajnos sokan nem néznek (nem tudnak,nem akarnak) utána a
"kacsának",de ha senki nem reagál,akkor megáll a hazugság mint légből
igazság igazság! ;--)
...a sors fintora,éppen most megy a "hr"-tvén egy kiccs Santoriniból!;--)))
asszem,hogy a szoba rövidesen térdi könnyben fog állni! Nem tőlem! :--(
Eriksson
@kokopelli: Vajon miért nem mennének vissza országukba? Valami oka csak van.
kokopelli
@Eriksson: mert az orvosi ellátás,a nyugdíj,az alacsony áremelkedés,és az
első visszatért generáció példája mutatja az ország egyre romló életszinvonalát!
Nem utolsó sorban a kötelék még az első generációnál meg volt,de az utánuk
jövőknél a kényelmesebb nyugati kultúra,a szakma,az ismerősök és az ő gyere-
keik már nem hajaznak rá! Eccerű!!
Eriksson
@kokopelli: Mikor büntetik az országot, legegyszerübb elvándorolni az élelmesebbjének. Kell a jól képzett munkaerő nyugatra. A maradék meg dögöljön meg.
kokopelli
@Eriksson: Hazugság!Tucatszámra hallom,hogy a fiatalok inkább ott segédmunkásként
dolgoznak a"ß@r" 8,84€-s órabérért,mert megfelelő nyelvtudás, anyagismeret, és szakma-
i biztonsági szabályok ismerete nélkül csak azt kapnak! Én magam,mint ahogy már írtam
egy srácot köteleztem arra ,hogy velem ne beszéljen magyarul ,még négyszemközt sem!
Belátta,és egy év után már elég jól beszélte a nyelvet!Ezek a stereotipiák amit te irogatsz
azok kamuk! Azt mesélte valaki,meg van egy ismerősöm aki...stb! Nem kell a jó munka-
erő mert van akkora helyi munkanélküliség,ami elég utánpótlást tud adni a piacnak! Vá-
logathatnak a vállalatok a helyiekből is orrvégzésig!
Eriksson
@kokopelli: Betettem emlékeztetőbe írásod, majd meg fogom válaszolni egy későbbi időpontban. A műtött szemem éppen "nem lát"
farkas
@szaboria1: Ki tud itt biztosan valamit? A többség azt akarja, hogy primitív muszlim gazdasági menekültek ne árasszák el az országot, magukkal hozva erőszakosságukat és a terrorizmus lehetőségét.
farkas
@nemfideszes: Szóba nem jött Marsall segély jellegű jótékonykodás.
nemfideszes
@division: Nem, ezt úgy hívják, hogy európai, keresztény, gondolkodás! Szembe azon habzó pofával fröcsögőkkel, akik se nem európaiak, se nem keresztények, és gondolkodni is képtelenek, csak visítva „üvölteni” a kormánypropagandát ! A csuti meg közben röhögve dörzsöli a tenyerét….
nemfideszes
@farkas: (21:38)
Mielőtt a bokádat összefosva, elkezdenéd a rózsafűzéredet morzsolgatni, olyan, hogy soros terv nem létezik. És nem azért mert ezt a fideszes Navracsics mondta, vagy mert a fidesz frakció vezetője defacto beismerte, hogy ez az egész csak arról szól, hogy a birkanyájat, akarom mondani a fidesz szavazótáborát egybe tartsa… ha ugyanis lenne akkor a csuti patkány, mint a véres kardot lobogtatná, és persze az alapján feljelentést is tehetnének akár az európai, akár a magyar ügyészségen…. de ezek közül egyik sem történt meg….
nemfideszes
@farkas: (20:25)
Erről majd pont egy olyannal kezdek el vitázni, aki nagy valószínűséggel velem ellentétben, még csak soha egy uniós pályázatban sem vett részt, és még a Marshall nevet sem tudja helyesen leírni.
Amúgy ha jól emlékszem Magyarország 2004-ben , nem volt háború sújtotta ország, szarrá bombázott infrastruktúrával, pusztán gazdaságilag elmaradott nyugathoz képest, köszönhetően a közel 50 évig tartó szocialista gazdaságnak.
nemfideszes
@Peller Anikó: Persze én vagyok a hülye, hogy egy funkcionális analfabétával állok le vitatkozni…..
Agyhalott, hol írtam, hogy csak papírokat veszünk át! Azt írtam, hogy menedékkérőket, azaz akiknek még nem bírálták el a menedékkérelmét, és akiket ki is lehet utasítani, ha a hatóságok úgy ítélik meg!
@Pálinkás Pál: Palika, ezeket nem küldik, hanem maguktól jönnek! A háború borzalmai és a terrorizmus elől, azaz olyan emberek elől, akikkel ti gondolkodás nélkül azonosítotok minden menedékkérőt.

Neked és a többi habzó szájúnak. Azon felül, hogy egy ember értelmetlen halála is tragikus, 2016-ban az 500 milliós Európai Unióban 132-en haltak meg terrorcselekmények miatt. A kerítéssel „körbe vett” Magyarországon 226 ember lett gyilkosság áldozata, melyet kizárólag keresztény, magyar állampolgárok követtek el. Leegyszerűsítve idióták számára, ma Magyarországon 9x nagyobb az esélye annak, hogy valamelyik honfitársad gyilkol le, mint, hogy terrorcselekmény áldozata legyél.
A kitoloncolás még mindig kevesebbe kerül, mint az értelmetlen konzultáció, vagy az ország tele plakátolása sok-sok milliárdért. Azon felül persze, hogy az unió, ahogy a menekültek ellátásra, úgy a kitoloncolás költségeire is biztosít forrásokat.

De ha már szóba hoztátok a családtagjaimat, azon felül, hogy jómagam is jártam nem egy keleti muszlim országban, a gyerekeim most is egy olyan európai országban tanulnak ahol már többször is volt terrorcselekmény, unokatestvérük pedig 20-on éves orvosként Afrikában, annak is az egyik legelmaradottabb részében teljesít szolgálatot. Ennek ellenére, a természetes aggódáson felül, sem Ők, sem a család többi tagja nem gyűlölködik habzó pofával, nem fossák össze magukat a félelemtől a kényelmes és biztonságos foteljükben ülve.
division
@nemfideszes: Uniós pályázatunk nekünk nem volt (egyet kivéve), ugyanis egy olyan kinti emberrel álltam össze akinek nincs szüksége semmiféle támogatásra olyan anyagi háttere van/volt, így jött létre a közös cég, ő volt a pénzeszsák, én meg az ész:-) A kettő össze szokott általában találkozni. Lehet így is, nem folyton az uniós pályázatokra várni.
nemfideszes
@division: Azon felül, hogy igen nagy arcod van,
1. Azért a fidesz "áldott" tevékenysége ellenére még működik az országban pár ezer kis és közepes cég a KKV szektorban, és hát nem mindenki futkározhat külföldi befektető után...
2. Egy dolog ha egy, azaz egy darab egyéni vállalkozóról van szó aki befektetőket keres akár kint, akár itthon az ötletének megvalósításához, megint más dolog ha több tucat, vagy több 100 főt foglalkoztató cégről van szó, amely amúgy évtizedek óta sikeresen működik a szakterületén...
3. Mint azt már írtam akár orvosi akár műszaki kutatásról, fejlesztésről is van szó ezek bizony költséges dolog. Vannak sok embert foglakoztató cégek akik 100%-ban ezzel foglalkoznak, ezáltal kénytelenek valamiféle dotációhoz jutni legyen az állami, vagy EU támogatás. És persze vannak cégek, melyek pénzt termelő produktív munkákat is végeznek, részben ezzel állítva elő a fejlesztések költségeit, melyek ha sikeresek a későbbiekben jelentenek pénzbevételt a cég számára. A mi cégünk is fejlesztett EU-s pénzekből, aztán a terméket nyugaton értékesítettük... amúgy cégnél "csak" 11 menza tag dolgozik, és van pár volt kollégánk is akik már a szilikon völgyben tevékenykednek... szóval hidd el ez nem pusztán csak "ész" kérdése...
4. A pályázatokra nem csak "várni" szoktak, azért normális, de főleg tisztességes cégeknél keményen meg is dolgoznak, és a pénzt nem csak elherdálják hanem értéket is teremtenek vele. Azaz olyan eszközt, berendezést, stb. alkotnak melyek amellett, hogy pl. biztonságosabbá teszik a közlekedést, vagy olcsóbbá egy rendszer üzemeltetését, hosszabb távon bevételi forrást is jelentenek a cég számára...

Az a baj veled, hogy mindig csak magadból, szűkebb körödből indulsz ki és vonsz le következtetéseket. Nem mindenki kereshet (akar) külföldi befektetőket, mint ahogy nem mindenki tud (akar) külföldre menni a jobb élet reményében, mint ahogy nem mindenki dolgozhat, de főleg akar dolgozni a gázszerelőnél. Az élet ennél azért bonyolultabb...
egyvandor
Nekünk csak olyan migránycsok kellenek akik letejelnek a tóninak, mert a főni hatalomban tartása sokba fáj.
division
@nemfideszes: Igazad van, persze, nekem van egy rossz szokásom hogy magamból indulok ki általában. Egyébként nem én kerestem, engem találtak meg még a rendszerváltás előtti időkben, csak akkor még nem tudtam érvényesíteni a tudásomat mivel egy párttitkár volt a mindenható, hiába vezettem már akkor is egy céget nem én voltam az úr. Lényegében én akkoriban nagyon meggyűlöltem a szocializmust, lehet ez is az oka hogy ennyire Fidesz párti lettem, és nem az hogy mindent annyira jól csinálnának. Én biztos vagyok benne hogy remek szakember lehetsz, orvosi kutatások terén is teljesen igazad van, attól hogy sógornőm aki a tüdőrák kutatásban jár az élen még szükségük van az egyetemi finanszírozásra, elvégre a labort, kutatóintézetet fenn kell tartani. Szerencsére ezzel nincs egyelőre probléma.
egyvandor
@papa.49: "Akkor azt hiszed nem rajtunk keresztül akarnak az Unióba lépni"
Ha Gorbán kivisz minket az EU-ból az EU gondolkodás nélkül vissza küldi hozzánk a rajtunk átvonulókat, Gorbán meg szembekerül a világ maradékával, akik viszont elvárják a nemzetközi egyezmények betartását. Gorbán hazudozhat itthon amannyit akar, nehezen fogja tudni indokolni miért lett suttyó gazember.
farkas
@nemfideszes: Barátocskám. Köszörüld még a stílusodat és szűkítsed az arcodat.
egyvandor
@nemfideszes: "Magyarországon 9x nagyobb az esélye annak, hogy valamelyik honfitársad gyilkol le, mint, hogy terrorcselekmény áldozata legyél" ... az EU teljes területén
egyvandor
@farkas: Elolvasnád még egyszer kettőtök beírásait? (Mondjuk elfogulatlanul?)
Van egy mondás a tanyasi kutya agresszívabban ugatja az átutazót mint az emberek között sétáltatott városi. Gorbán erre játszik rá. Te meg jó alany vagy hozzá. (kis arccal mondom, de ettől még igaz lehet.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.