Az amerikai Ensz-Nagykövet szerint az oroszok beavatkozása az amerikai elnökválasztásba "hadviseléssel ér fel."

"Hadviseléssel ér fel" a tavalyi elnökválasztási folyamatba történt orosz beavatkozás az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete szerint.

Nikki Haley nagykövet a volt republikánus elnök, George W. Bush által alapított Bush Intézet szervezésében tartott rendezvényen fejtette ki ezzel kapcsolatos álláspontjátt csütörtökön.

Haley szerint Oroszország a tavalyi elnökválasztási folyamat idején komoly erőfeszítéseket tett, hogy "elhintse a káosz magvait".

Amerikai ENSZ-nagykövet: hadviseléssel ér fel az oroszok beavatkozása

Fotó: wikipedia Public Domain/USA Department of State

Az oroszok azt kérdezik, hogy miért vagyunk mi, amerikaiak, oroszellenesek és miért hoztunk szankciókat – utalt rá a nagykövet. "A válaszom az, hogy ne avatkozzanak be választásainkba, és nem leszünk oroszellenesek" – jelentette ki a diplomata. Haley szerint "ha egy ország beavatkozik egy másik ország választási folyamatába, az nem más, mint hadviselés".

A nagykövet nem először fejtette ki nyilvánosan is az orosz beavatkozásról vallott álláspontját. Ez a vélemény élesen szemben áll az amerikai diplomácia irányítója, Rex Tillerson miniszter álláspontjával, aki bírálatai mellett is többször kifejtette, hogy a Trump-kormány a Moszkvával folytatandó párbeszéd híve.

Maga Donald Trump elnök sem mondta ki, hogy a beavatkozás tény volt. "Senki sem tudja biztosan mi történt" – fogalmazott Trump néhány hónappal ezelőtt egy sajtókonferencián Mindazonáltal az elnök a G20-as országcsoport nyáron Hamburgban tartott csúcsértekezletén felvetette az esetleges beavatkozás problémáját Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tartott találkozóján,.

(MTI)

(Címlapi kép: wikipedia Public Domain/USA Department of State)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...gondolom most összefossák magukat az oroszok...
Rockxy
Ez nagyon hülye kommunikáció.
Nekem ez azt jelenti, Amerika védtelen az orosz hekkerekkel szemben.
De nem hinném, hogy ennyire fatökűek az amerikai védelmi rendszer informatikusai.
Inkább arról lehet szó, hogy sározzák az oroszokat.
De akkor mi van a koreai hekkerekkel?
Azok már millió dollárokat nyúltak le Amerikától.
Ha a kisdagi hekkerei ennyire jók, még az is lehet, hogy orosznak álcázva magukat össze akarják ugrasztani Moszkvát Washingtonnal.
Ez a neten nem lehetetlen, egy valamire való hekker el tudja rejteni az IP címét, ez a minimum.
Én nem vagyok hekker de ezt még én is meg tudom csinálni.
Jozefina
Mikor mondják mér ki végre, hogy Trump az orosz beavatkozásnak köszönheti a megválasztását!!! Minden a republikánusok lelkén szárad!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.