Egy vidéki lapnak szólt egy ismeretlen, derül ki a most közzé tett Kennedy-aktákból. Donald Trump mégsem az egészet tette közzé, de amit igen, az is érdekes.

John F. Kennedy néhai amerikai elnök meggyilkolása előtt nem egészen fél órával rejtélyes figyelmeztetést kapott egy vidéki brit lap arról, hogy hamarosan valamilyen „nagy hír” várható – írja Kertész Róbert, az MTI tudósítója.

A Kennedy-gyilkosságról újonnan nyilvánosságra hozott aktatömeget szemlézve a BBC brit közszolgálati médiatársaság bukkant rá pénteken egy feljegyzésre, amelyet 1963. november 26-án, négy nappal a dallasi merénylet után küldött James Angleton, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatóhelyettese J. Edgar Hoovernek, az FBI akkori igazgatójának.

A feljegyzés szerint a brit elhárítás arról tájékoztatta az FBI-t, hogy a merénylet napján, 1962. november 22-én, brit idő szerint 18:05 órakor a Cambridge News című regionális újság vezető riporterét valaki felhívta, és azt tanácsolta neki, hogy hamarosan lépjen kapcsolatba az Egyesült Államok londoni nagykövetségével, „ha valami nagy hírt akar hallani”. A hívó ezután letette a telefont.

Az FBI igazgatóhelyettesének feljegyzése szerint a riporter – miután befutottak a dallasi merényletről szóló első hírek – értesítette a hívásról a cambridge-i rendőrséget, a cambridge-i rendőrség pedig a brit elhárítást.

Az ügy fontos mozzanata, hogy az MI5 kalkulációja szerint a rejtélyes hívó 25 perccel Kennedy meggyilkolása előtt telefonált a brit lap riporterének, aki azelőtt soha nem kapott ilyen telefonhívást – áll a FBI igazgatóhelyettesének feljegyzésében. Angleton hozzáteszi, hogy az MI5 „rendes, lojális személyként” tartja nyilván az újságírót, akiről nincsenek biztonsági kockázatra utaló adatok.

Fél órával a Kennedy-gyilkosság előtt jött a figyelmeztetés: Trump ezt elárulta

Fotó és nyitókép: youtube

Az USA elnöke, Donald Trump múlt héten közölte a Twitteren, hogy kinyitja a JFK-aktákat, de mostanra elfogyott a lendület. Az iratok egy részének titkosítását még hat hónappal megtoldotta.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
@a helység kalapácsa: Úgy néz ki, mást nemtud ...ezek meg ugye mindenkit érdekelnek...arról, hogy a ruszkik hogyan és miért segítették hatalomra inkább arról kéne dalolnia.
a helység kalapácsa
Ez a köcsög tényleg ezzel próbálja meg hülyíteni a népet, elterelve a figyelmet, hogy ő valójában egy geci, és alkalmatlan egy ország vezetésére? Össze lehetne kötni orbánnal, ezt az idiótát.

"Tudod, nem az számít, hogy mit mondanak rólad a szemedbe, hanem az számít, hogy mit mondanak rólad a hátad mögött." /én/
Hellcat
@a helység kalapácsa: Úgy néz ki, mást nemtud ...ezek meg ugye mindenkit érdekelnek...arról, hogy a ruszkik hogyan és miért segítették hatalomra inkább arról kéne dalolnia.
Tavryni őrnagy
Oswald is telefonàlt elötte a Kgb-the hivta.
fekete
Oswald is CIA tagja volt.A gyilkolas utan Oswaldot egy moziban fogtak el,aki patogatott kukoricat
ragcsalt.Csak ugy kisetalt a konyvtarbol.Jo reggelt Hollywood!
a helység kalapácsa
Ez egy nagyon érdekes sorozat.
A lényege, ha Kennedy-t, nem ölték volna meg, már kitört volna a 3. világháború.
De igazából az a lényege, hogy a múltat nem lehet büntetlenül megváltoztatni a múltban...
És ezt most orbánnak, meg a történelemhamisító bandájának írom: És a jelenben sem!

sorozatkatalogus.cc/tizenegy/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.