Egy kanadai színház már két éve megszakította minden kapcsolatát a korábban többször is náluk rendező Marton Lászlóval, ugyanis ott is szexuálisan zaklatott legalább két embert. 

A Canadian Press hírügynökségen keresztül adott ki közleményt a Soulpepper Theatre Company, amely szerint két éve – azaz 2015-ben – egy hivatalos belső vizsgálat után a Soulpepper megállapította, hogy Marton szexuális zaklatást követett el, és ezért a közte és a színház között fennálló kapcsolatot azonnal és véglegesen megszakított a társulat. 

Marton László 2015-ben Kanadában zaklatott két embert egy színházban

Fotó: YouTube

A 444 cikke szerint 2015 végén nyújtott be panaszt a színház vezetőségéhez egy színész Marton miatt, majd nem sokkal később előkerült egy másik áldozat is. 

Marton László mintegy hat alkalommal rendezett a kanadai Soulpeppernél, még az akadémiájukon is tanított. 

A színház két vezetője, miután értesült a magyarországi fejleményekről, összehívta a társulatot, és felhívták a figyelmüket arra, hogy milyen eszközeik vannak a szexuális zaklatás bejelentésére. Ezt egyébként két éve, Marton ügyekor is megtették, mert már akkor is érvényben volt náluk egy ilyen zaklatások elleni szabályzat, de Marton ügyei hatására még egy külső szakértőt is felvettek, hogy tovább fejlesszék a szabályzatot.

A cikk szerint a színház 2015-ben azért nem tett további lépéseket a két ügyben, mert a két áldozat meg akarta őrizni anonimitását. 

(Címlapi kép: YouTube)

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

elnyomott
@namihami: - "lehet, hogy megtörtént, de..." -- NINCS DE! Ha megtörtént, legyen következmény!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
elnyomott
: @namihami: - nem véletlenül félnek beszélni erről a nők.
Viszont szégyellje az magát, aki csak olyannak ad lehetőséget, karriert csinálni, akit zaklathat.
namihami
@elnyomott: Nem az erőszak védendő, de a ""karrierépítés-bármi áron"" eset sem menti fel a 20-30 éves időeltolását a eseteknek. Talán abban kiegyezhetünk, hogy egy ilyen eset és a közhírré tétele között eltelt idő hossza nem állhat arányban a felvert porral. És a nőre nézve még mindig rosszabb fényt vet.
Valahol már céloztam arra, hogy az áldozat a közben eltelt 20-30 év alatt beleállt a karrierje építésébe és mára jutott eszébe, hogy milyen csúnyán bántak vele. Miért nem szállt ki a kocsiból? Miért nem csapta rá az ajtót az elkövetőre? Vagy a szinésznői pálya vonzóbbnak tűnt, mint a pillanatnyi megalázás? Itéljük, itéljék el az erőszakoskodót, de egyedül, ha a másik otthagyja azonnal, nem tudott volna erőszakolni.
elnyomott
@namihami: - nézd, sokszor írtam már itt, biztos van olyan, aki bármit megtesz a karrierjéért. De olyan is, aki nem. És mégis el kell viselnie, mert szólni nem mer. Kinek, hol? Gondolkozz már!
Ő hagyja ott a karrierjét, míg a zaklató vígan építi tovább???
elnyomott
@namihami: - végre valaki szól, jelez, felfed -- inkább örülni kellene, hogy nem megy tovább és talán néhányan megrettennek és óvatosabbak lesznek. Talán keres olyant, aki önként vállalja azt, ami erőszakkal venne el.
herczeg0210
Hiába a "zsenik" mind hülyék valahogy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.