Angela Merkel még a sorosista nyílt társadalmat is megemlítette, ellenben Áder a keresztény értékrenden alapuló Európát. Angela Merkel és egyedüli külföldi szónokként Áder János is megszólalt Wittenbergben, a reformáció 500. évfordulójának ünnepélyes megemlékezésen. Merkel arról beszélt, minden hívőt és vallási közösséget megilleti a vallás szabadsága és zavartalan gyakorlásának joga, a tolerancia Európa lelke és a békés együttlét alapja. A vallásszabadságot meg kell védeni a vallási fanatizmustól, de az ellen is fel kell lépni, ha bármelyik vallást megvetik és becsmérlik. Tolerancia nélkül nem létezhet "nyitott társadalom", de a toleranciának határai is vannak, méghozzá ott, ahol az alaptörvényben garantált szabadságjogokat megsértik vagy "sárba tiporják". Áder a keresztény értékrendre épülő Európáról beszélt ("A különállásokon felülemelkedni képes közösséggé teszi a magyarokat és a németeket a keresztény értékrendre épülő Európa békéjének szeretete. "), és főként a...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: quadrocopter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
(K)áder elfelejtett gügyögni a vízről és a levegő tisztaságáról, egyéb hazai emberi dolgok nem zavarják a pártcsicskát!
Nessy
Nálunk a "vallás szabadság" azt jelenti, hogy pártunk és kormányunk megmondja hogy melyik egyház lehet egyház.
Egyébként se szónokoljon a kereszténységről az a társaság, amelyik nem ismeri a Tíz parancsolatot, és még a szűkített változatát sem tartja be! Amelyikben annyi a keresztényi könyörület, mint egy csörgő kígyóban.
Csizmás Kond
Amíg Áder az ünnep lényegéről egy magasfokú beszédet tartott addig a vénasszony csak érintőleg hozta szóba.
quadrocopter
@Csizmás Kond: Ami neked ebből érthető volt!
bakegya
ORBÁN A REFORMÁTOR-500 ÉVET már éppen most nyúlt le a REFORMÁTUS EGYHÁZNAK,a többi a maradék a TIETEK,vagyis a többié,de azoknak is rácsap a praclijára ha az űűűűűű...összelopott vagyonával a SOROS SPEKULÁLNI MER...a migriket vigye haza a gyurcsány és a Merkel!!!-naponta elmondja ötvenszer,csakkk a magyarok nem fogták még fel ,mint ahogy a KÁDÁR JANKÓ SEM,HOGY MI ITT AZ ILLIBERÁL HUNGARY-KUMMM!
kokopelli
@quadrocopter: a fityisz elvtársak csak megrágva kapják az idegennyelvű be-
szédeket!Mivel az Angela Merkel (szül.: Hamburg) apja Horst Kastner evangé-
likus Teologus és Pásztor,hadd higyek a lányának,és nem a "Zádernek",vagy a
Balog pondrónak!! Mindketten jó középpályás játékosok,mert befutották már az
egész "pályát" széltében! Mikor hazudtak,és mikor nem mondtak igazat? :--(((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.