A Richter-skála szerinti 5,1-es erősségű földrengés rázta meg Guatemalát és Mexikót, de a Csendes-óceáni szigetvilágban is voltak rengések. Az amerikai kontinensen több helyen is rengett a föld Chilétől Kaliforniáig.

A European-Mediterranean Seismological Centre (EMSC) adatai szerint magyar idő szerint fél nyolc előtt a Richter-skála szerinti 5,1-es erősségű földrengés rázta meg Guatemalát, majd nem sokkal később Mexikót is.

A guatemalai földrengés Guatemalavárostól 135 kilométerre nyugatra, Retalhuleu városától 12 kilométerre délnyugatra, a földfelszín alatt 90 kilométerrel keletkezett. 

Földrengés volt Guatemalában és Mexikóban

Fotó: YouTube

A mexikói Tapachula városától 80 kilométerre délkeletre is kipattant egy 5,1-es erősségű földrengés, az EMSC honlapja szerint a mai nap folyamán még Chilében, Nicaragua partjainál mértek egy-egy 4,1-es erősségű földrengést, de Közép-Kaliforniában is észleltek földmozgást, 2-es erősségűt.

Ezen kívül  Csendes-óceán szigetvilágát is több rengés rázta meg a nap folyamán, Tonga szigetét először egy 5,6-os, majd egy 4,8-as erősségű földrengés rázta meg.

(Címlapi kép: YouTube)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.