Ex-kémekkel és vállalati hírszerzőkkel figyeltette azokat Harvey Weinstein amerikai filmproducer, akik a szexuális zaklatásairól beszélhettek. Többeket ezeken a kémeken keresztül megpróbálhatott befolyásolni. 

Izraeli ex-kémeket és vállalati hírszerzőket alkalmazott Harvey Weinstein amerikai filmproducer még azelőtt, hogy a szexuális zaklatási ügye kiderültek volna – olvasható a The New Yorker cikkében. A történetet Ronan Farrow írta meg, aki az egész botrány egyik kirobbantója volt. 

 Izraeli ex-kémekkel figyeltethette Harvey Weinstein a róla vallókat

Fotó: wikipedia CC BY 3.0/David Shankbone

A cikkből kiderül, Weinstein egyik felbérelt izraeli ex-kéme Farrowt is megkörnyékezte, Weinstein ugyanis azt akarta elérni, hogy áldozatai ne tálalhassák ki a zaklatások történeteit a sajtónak. 

Ehhez például a Kroll nevű, vállalati hírszerzéssel (ipari kémkedéssel) foglalkozó cégtől bérelt föl magánnyomozókat, valamint szerződésben állt a Black Cube nevű céggel is, amely zömmel az izraeli hírszerzés emberi közül toborozza a munkavállalóit. 

Farrownak az lett gyanús, mikor megtalálta annak a nőnek a profilját a Black Cube oldalán, aki neki Annaként mutatkozott be, de például Rose McGowannek, aki kirobbantotta az egész ügyet, egy áldozatokat segítő alapítvány munkatársaként jelentkezett be, természetesen más néven. A sztori úgy kerekedett ki, hogy a nő Ben Wallace-t, a New York Times újságíróját is megkereste, aki már 2016. szeptembere óta dolgozott a sztorin. Mikor Farrow átküldte McGowannek és Wallace-nak a nő fotóját, mindhárman rájöttek, mi is megy a háttérben. 

A cikk szerint a Kroll például Rosanna Arquette-ről adatokat gyűjtött, egy másik Weinstein-áldozattól, Ambra Battilana Guiterreztől pedig adathordozókat akartak megszerezni, amelyen rajta lehetett az, mikor a nőnek Weinstein beismerte a zaklatást. 

A cikk szerint Weinstein a kémekkel folyamatosan próbálta szemmel tartani, hol tartanak a róla író újságírók, és a tanúk befolyásolásától sem riadt vissza. Több áldozat eléggé retteg a férfitől, Rose McGowan-nak paranoiája van, mióta megtudta, hogy kémek figyelték.

(Címlapi kép: wikipedia CC BY 3.0/David Shankbone)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
Láthatóan a szeme sem áll jól,esetleg nem a nyolc milliárdos családból való?
SystemError
Egy rohadt kokó függő, istenkomplexusos elmebeteg. Őszintén hányok a legtöbb filmestől.Volt "szerencsém" ismerni párat. Egy "náci" mind, de lássuk be másképpen nehéz is összefogni egy produkciót, de sajnos ez a személyiséget is torzítja, nem kicsi!
fekete
Enem me'g a kinezete is undorito!. De,hogy a Dohany utcasok is bekevertek ennek a mosleknak pe'nzert?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.