Antonio Tajani, az Európai Parlament (EP) elnöke be fogja kéretni a magyar uniós nagykövetet a "Soros-tervről" szóló nemzeti konzultáció leállítása érdekében – közölte Guy Verhofstadt, az uniós képviselőtestület liberális frakcióvezetője szerdán a Twitteren.

Friss: csak telefonos elbeszélgetés lesz

Az Európai Parlament elnökének kabinetvezetője telefonon fog beszélni a magyar uniós nagykövettel a "Soros-tervről" szóló nemzeti konzultációról, maga Antonio Tajani pedig az EU jövő heti göteborgi csúcsértekezletén találkozik majd Orbán Viktor kormányfővel, akivel egyeztethetnek erről a kérdésről – közölte az uniós képviselőtestület illetékes szóvivője szerda este az MTI-vel.

A szóvivő leszögezte: a korábbi hírekkel ellentétben nincs szó a magyar nagykövet bekéretéséről.

Ujhelyi bekéretésről beszélt

Guy Verhofstadt, a parlament liberális frakcióvezetője arról számolt be délután a Twitteren, hogy Tajani be fogja kéretni a magyar uniós nagykövetet a nemzeti konzultáció leállítása érdekében. Mint írta, ezt a lépést ő maga kezdeményezte az EP házbizottságaként működő úgynevezett Elnökök Konferenciájának értekezletén.

Ujhelyi István szocialista EP-képviselő pedig azt közölte, hogy úgy tudja: Tajani "példa nélküli módon" magához rendeli a nagykövetet, illetve telefonon beszél Orbán Viktorral is, hogy magyarázatot követeljen az ügyben.

Az Orbán-kormány éles bírálójának számító egykori belga miniszterelnök arról számolt be, hogy ezt a lépést ő maga kezdeményezte az EP házbizottságaként működő úgynevezett Elnökök Konferenciájának szerdai értekezletén.

Ujhelyi István szocialista EP-képviselő az MTI-hez is eljuttatott közleményében arról tájékoztatott: az ülésen napirendre került Magyarország, illetve a nemzeti konzultáció kérdése is, és utóbbi kapcsán

"még a néppárti frakció sem vette védelmébe Orbánékat".

Mint írta, úgy tudja, hogy az ugyancsak néppárti Antonio Tajani" példa nélküli módon" magához rendeli a magyar nagykövetet és telefonon beszél Orbán Viktorral is, hogy magyarázatot követeljen az ügyben.

"Ez botrány! Ez az Orbán-kormány szégyene!"

- hangsúlyozta Ujhelyi.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
na majd kap a Szájjártatótól a pofájára! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cikicakk55
@Horizont: Teljesen igazad van. Egyszer már írtam,de megint leírom.Az 1970- es években irígykedtek rám az akkori idősek,hogy milyen jó nekm.Ők az I. Ii. Viláhgáborút,majd az 50- es évek káoszát átélték. Most már béke és nyugalom van,ők meg már nem gudják ezt kihasználni, mert öregek. Na én nem irígylem a mai fiatalokat. Nekem tényleg szerencsém volt,mert 34 éves voltam a gengszterváltáskor, de még elég erős ahhoz,hogy a következő 20 évet kibírjam. 2008 körül jöttem rá,hogy ez az ország már soha nem lesz az,ai volt. Szerencsére én már a totális összeomlást már nem érem meg,de a gyerekeimet és az unokáimat rettenetesen féltem. Az az érzésem,hogy az egész föld pár pénzmágnás őrülete miatt fog felrobbani.
peterkelemen
@cikicakk55: Nincs igazad ugyanis már most megszívták milliók. Az uniós pénzeket így is meg úgy is ellopják. Igenis be kell fagyasztani az összeset. E mellett fogok lobbizni, mert ez tűrhetetlen amit Orbán és bűnbandája csinál és az is amit a magyar nép művel. Gyávaságból jelesre vizsgáztak. Külföldön már negyedennyiért eltaposták volna Orbánt, mint egy férget.
cikicakk55
@peterkelemen: Sajnos ez nem külföld. Nekünk már nincs több lyuk a nadrágszíjon. Az internet a karácsonyi, a születésnapi, nénapi ajándék,de ezt is csak úgy tudjuk kiizzadni,pár gyógyszert nem váltunk ki, főtt étel csak hétvégén,mikor a gyerek itthon van a koleszból.. Annyi a reményünk,hogy júniusban diplomázik és sürgőssegi ápoló lesz. Ismerve a fizetésüket ebből ő meg tud talán élni,de Szegeden albérletet kell bérelniük. Még jó,hogy 5- en vannak. 3 fiú 2 lány,de az albérleti árak még így elosztva is 30.00/ fő,ha nem több.Ráadásul a mi fiunknak mindemből csak egy van. Cipő,kabát,nadrág. Akkor már a ruhatárát is bővítenie kell. Egy darabig még lehet,hogy ránk is szükség lesz. Ám ha az Eu pénzeket a csuti telhetetlen és több ezres holdudvara miatt elvonják,akkor nagyon sz..r világ jön ránk. Tudom,hogy így sem mehet tovább,mert törvényesen nem lehet a trónról lezavarni,esetleg a trónnal együtt felrobbantani. Nem vagyok az erőszak híve,pedig ők megérdemelnék. Bár mi is a megoldás mi szívunk,már 28 éve.
peterkelemen
@cikicakk55: Igen lehet még szarabb, de legalább móresra lesz tanítva a mai már láthatóan teljesen elpunnyadt magyar nép, akik nem hajlandóak kivonulni az utcákra és eltaposni Orbánt és bűnbandáját. Nincs mit sajnálni azokon, akiknek egyébként a kötelességük lenne kimenni e helyett gyáváskodnak vagy éppen cinkostársakká züllesztik önmagukat, mert hagyják lefizetni magukat. Legalább végre valami érdemben is fog történni. Én továbbra is kitartók amellett és szorgalmazom külföldön is, hogy igenis vonják meg az összes uniós pénzt amíg ez a mocskos, aljas tetű banda van a hatalomban ráadásul már régen törvénytelenül, mert államcsíny útján érték el azt ahol most vannak. Magyarországon nincs már klasszikus értelembe vett demokrácia és jogállam sem ergó a népnek kell lépni és ilyen esetben erővel visszavenni a hatalmat.
cikicakk55
Mond meg mire megy a nép azzal,ha Budapesten 20.000 ember végig vonul egy útvonalo? A z ország nem 20.000 emberből áll. Ha minden videki nagyvárosban ugyan abban az időben kb 5000 emver kivonul mi történik? Megijed szerinted Orbán? A zsebében a rendőrseg, a bíróságok, az ügyészség. Az lenne az igazi,ha az egész országból minden ember aki tenni akar Pestre menne. 2 millió biztos kijönne. Hogy lehetne megoldani? A népnek egyik faluból a másikba sincs pénze utazni. Csak a FideSSnek van pénze buszokat bérelni még ellenzékben is megoldották. A mostani ellenzék miért nem teszi ezt? Nem mi vagyunk a gyáva megalkuvók,hanem akik segítenének azok a gyáva szarrágók. Harcolj,hogy elvegyék az EU- s támogatást Orbántól,mert a nép nem gyáva,csak szegény. Ráadásul nem minden ember vezető alkat. Az embereket össze kellene fogni és segíteni,hogy a Budapesti tüntwtőkkel együtt egy Orbán számára félelmes tömeggé váljon. Orbán egy dologtól fél,de nagyon. Az ellenzék összefogásától. 2 millió ember a parlament előtt már számára az összefogás jele lenne. Nem az ellenzéké,hanem a népé. Olyan lenne neki,mint vámpíroknak a fokhagyma. Ha ez nem jön össze,marad az Eu pénzek megvonása és egy csomó ember éhenhalása.
bakegya
@cikicakk55:...hova gondolsz...ebben az országban már nincs erő-de akarat se!!!... majd a mészáros lölőhöz mehetünk SEGGGYYYJÉR,de még azt is kivitelezhetik,hogy a FARKAS FLÓRI longodromol meg minket és a gyerekeinket ,unokáinkat is szuverén -illiberál-HA EZ A RÉTINÉGER MARAD ÚGY TAKARÍTJA KI ANYU- MAGYARORSZÁGÁT TIBORCZ PITYU a jogvégzettTekkel AHOGY VAN.
Ennyi volt nekünk a rendszerváltás,Anyja neve sipos böske nagyfia és familiája úgy meggazdagodott, hogy saját lábon állva röhögve kiütötték a NEMZETET LÁZÁR ,KÓSA,ROGÁN,ÁDER,SMITYI PALI BÁ,HABONY,CSÁNYI,LÉVAI ANIKÓKA,VAJNA PAPI,HABONY ÁRPI,KÖVÉR,DEMJÁN STB...csakkk nem gondolod hogy vissza mennek kapálni-MÉGHOZZÁ-A NAGY PUTYIN BESZERVEZÉSÉVEL AZ ARCVONALON TÚL IS(az arabok beszervezésével,mert ugye a kastélyok befoglalása nem csakkk fényetetéssel történhetett,ahhoz "olajozottan"pénz kellett-ki lett ez találva.CSÁNYI PAPI ÉS A TÖBBI POTENTÁT IS BE SEGGÍTETT a szaudi királyselykségek holdudvarába ,mint pl ahogy ott csokoládézhatott ,igazgyöngyös orsos ráchelkével a párja)Jobb helyeken ezt a gazembert és hordáját már meglincselték volna,e helyett mindenféle hatalommal felruházta ez a patkány NÉPPÁRTOLÓ(???) FIDESSSS KÉPVISELETESSSS HORDA,A MAGYAR PARLAMENTÁLIS TERRORISTÁIVAL ÉS A REFORMÁTUS EGYHÁZASSÁGÁVAL-SEMJÉNNEL,BALOG PITYUVAL AZ OLDALHORDÁJÁBAN.
A MI HAZÁNK ORBÁN FOCIOLÓGIÁJÁN DOLGOZIK AGONIZÁLVA!!!-igazad van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.