Mintegy harminc középkori tömegsírt tártak fel a kelet-csehországi Kutná Horában a régészek. Szakértők szerint európai szempontból is jelentős leletről van szó. Összesen mintegy másfélezer csontvázat találtunk a feltárási helyszínen, amely a legnagyobb ilyen jellegű középkori temetkezőhely Csehországban. A holttestek kétharmada mintegy 30 tömegsírban volt elhelyezve, ami európai szempontból is jelentőssé teszi a felfedezést" - mondta Jan Frolík, a cseh Régészeti Intézet képviselője újságíróknak. Egy-egy tömegsírban 50-70 ember volt eltemetve, többségükben a 14. és 15. századbeli járványok és éhínség áldozatai. Levéltári források szerint a régióban 1318-ban, majd 1348 és 1350 között pusztítottak nagy járványos betegségek és éhínség. "Egy ilyen tömegsír egy nagyon rövid időszak áldozatainak a maradványait tartalmazza, tehát nagyon jó példája lehet a korabeli helyi lakosság összetételének. Ez szakmai szempontból rendkívül értékes és fontos" - magyarázta a régész. Mint...

Forrás: ma.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
@durbincs: Találtak egy sírhelíyet a maga számára is! Ne féljen, hamaosan oda kerül!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
silber13
@durbincs: Találtak egy sírhelíyet a maga számára is! Ne féljen, hamaosan oda kerül!
lópicigáspár
Ez az! Hátha belebotlanak egy élő középkori gyógyíthatatlan vírusba és az meg kiirtja fél európát! Lenne hely a migránsoknak! :))))))))))))))
silber13
@durbincs: A maga feje likas vén homokos! Na, lökök magának egy kis kultúrát!
Ez a maga elmebetegségét jeleníti meg!!:-)))
www.youtube.com/watch?v=Vympb3CX0KE
silber13
@durbincs: BibÍÍÍÍ! Azért is a maga feje a likas! Bábucibááá!!:-))))))))))
silber13
@durbincsaga lenni vanni irtózatosbunkóű4, műveletlen parazt!
silber13
@durbincs: Beteg elméjét hűen tükrözi a muzsika! Ne is erőlködjön, csak szarabb lesz az állapota,de ez a muzsika talán segít! vagy nem...!:-)))
www.youtube.com/watch?v=LYMXbM0RCeU
silber13
@durbincs: Szent csontok? Maga tényleg elmebeteg! A sírok közönséges járványban meghalt emberek porhüvelyeit tartalmazzák! Maga egy iszonyúan primkó, stupid és származásánál fogva műveletlen és ugyancsak barbár niemand.
silber13
@durbincs: Az magának persze nem kegyeletsértő, ha felforgatják a sírokat bunkó? He? Mit kavar már megint, maga elmebeteg?Tudja milyen csontokról van szó és azok hol vannak, maga barom? Foglalkpzzo a rúzsozás rejtelmeivel, vén buzi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.