Történelmi jelentőségű Donald Trump amerikai elnök szerdai bejelentése Jeruzsálem elismeréséről Izrael fővárosának, ezt a palesztinokkal kötendő békemegállapodásnak is tartalmaznia kell – hangsúlyozta Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök.

Csak Izrael üdvözli Trump bejelentését
Fotó: Youtube

"Trump bejelentése segíti a békét, és mindenkit a valóság talajához köt"- vélekedett az izraeli miniszterelnök az amerikai elnök beszéde után. "Nincs olyan béke, amely ne tartalmazná Jeruzsálemet Izrael állam fővárosként"- tette hozzá Trumpot köszöntő szavaihoz. Reuven Rivlin államelnök Izrael hetvenedik születésnapjára adott csodálatos ajándéknak nevezte az amerikai elnöki bejelentést, és köszönetet mondottTrumpnak. "A jubileum, a város újraegyesítésének ötvenedik évfordulója után eljött az ideje, hogy nyugalom legyen Jeruzsálemben, és hogy a remény virágzását lássák Izrael fővárosában, azon a helyen, ahová a világ minden tájáról jönnek a zarándokok" – tette hozzá.

"Jeruzsálem Izrael fővárosaként való elismerése és a nagykövetségek áttelepítése a városba a zsidó nép jogának elismerését jelenti ehhez a földhözés egyben és mérföldkő a békéhez vezető úton" – fogalmazott Rivlin. Rivlin.

Jeruzsálem polgármestere, Nir Barkat IS dicséretesnek nevezte Donald Trump amerikai elnök lépését. "Ez a történelmi nyilatkozat egyértelmű üzenetet küld az egész világnak, hogy az Egyesült Államok a zsidó nép és Izrael mellett áll" – mondta Barkat.

"Nem félünk a fenyegetéstől" – nyilatkozta Gilád Erdan belbiztonsági miniszter. "A biztonsági erok és az izraeli rendorség felkészült minden lehetséges eseményre"- tette hozzá.

"Jeruzsálem évezredek óta a zsidó nép szimbóluma" – mondta Avi Gabaj, az ellenzéki Munkapárt elnöke. "Örülök, hogy Izrael fennállása hetvenedik évfordulóján fontos barátunk, az Egyesült Államok elismeri Jeruzsálemet fővárosunknak, és felkészül a nagykövetség átadására" – hangsúlyozta. Ezzel szemben a Békét most mozgalom a béke kilátásait romboló, egyoldalú lépésnek nevezte Donald Trump szerdai bejelentését.

Nem támogatja a német kormány Donald Trump amerikai elnök azon döntését, hogy az Egyesült Államok elismeri Jeruzsálemet Izrael fővárosaként – tudatta szerdán szóvivője útján Angela Merkel német kancellár.

Korábban Ankara is aggódását fejezte ki Trump döntése miatt, amit Washingtonon és Izraelen kívül szinte senki más nem támogat, még a régi szövegséges, London sem.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

LÜKE SZKÁJVÓLKÖR
Matisz tat 2! A mikulás bácsi hozott nekünk egy fővárost!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@Eladott Ország: Az Amerikai Népszava cikke is bizonyítja, hogy ki igazgatja a világot.
Már Obama is megmondta annak idején, hogy minden nap jelentést kellett tennie Netanjahunak.
42
A vég közeledtével ennek meg kellett történnie.

Az emberiség lineárisan egy irányba halad - a vég felé. Ezt senki nem állíthatja meg!
Egyénenként lesz lehetősége kinek-kinek választani jó és rossz között, ha eljön az idő.
CsipkeRózsa
Nem tudom, miért vagytok úgy felháborodva, ráértek akkor, amikon Orbán bejelenti, hogy Magyarország fővárosa Alcsút-Felcsút.
Rockxy
@nemfideszes: Nem a trampli, a trampli tulajdonosai:
youtu.be/FSI62Lrm8Iw
kokopelli
...nem mindegy? ;-)
...van min mérgelődni? :-()
CsipkeRózsácská-é a pont! ;-)))
Eriksson
@42: "Egyénenként lesz lehetősége kinek-kinek választani jó és rossz között, ha eljön az idő."
Nem lenne-e érdemes netalán-tán elkezdeni a választási projektet már most? Félő, hogy az utolsó pillanatban amikor már eljött az idő, igencsak késő lesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.