Van, amit a profik nem néznek el. És az amerikai külügyben a szakértők dolgoznak. Nem jött el a kétoldalú kapcsolatok új korszaka Donald Trump amerikai elnökké választásával, a viszonyban meghatározó diplomaták és szakértők ugyanis lényegében a washingtoni politikai széljárásoktól függetlenül végzik a munkájukat. Ezen pedig egy nem kevés pénzbe kerülő lobbista alkalmazása sem igen tud változtatni, mert az amerikai külpolitikát sokkal kevésbé az általa célba vett washingtoni kongresszusban, mint inkább a külügyminisztériumban határozzák meg. Ott, ahol a Közép-európai Egyetem (CEU) elleni támadást rossz néven vették, és amellyel egyeztetve a budapesti nagykövetségen működnek a karrierdiplomata ideiglenes ügyvivők. Ez derül ki a HVG hetilap elemzéséből és két exkluzív interjújából. Thomas O. Melia volt helyettes külügyi államtitkár sem tartja véletlennek, hogy szinte egy időben mondta el a magyar kormányt az ellenzéki média kiszorításáért bíráló beszédét David Kostelancik...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: quadrocopter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Azért mert ,,méreten aluli,, a csutigeci minden értelemben ))))))))))))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
És az USA módfelett rühelli a mindenféle előnyik reményében saját testüket lízingelőket.
kokopelli
@quadrocopter: ...és a"Trampli" nem ismer "etikettet",mert az építőiparban
ahol ő felnőtt,nem ismernek olyant! Szemet behunyni és át mindenen! Kő-
agyú,mint a miniDuce,és vannak neki nagyobb "ellenfelei" is! ;-)
bencemacska
Mit is mondott az alábbi úriemberről tompika?

" Az elemzőként dolgozó Melia nemcsak a minisztériumi pozíciója miatt ismeri Magyarországot: a rendszerváltás idején az 1983-ban alapított National Democratic Institute washingtoni nonprofit szervezet képviseletében az új pártoknak (közte a Fidesznek) az első szabad választásra való felkészülésben segített."
Jobb lett volna, ha OV-től érdeklődik mit csinált feleségestől hónapokig az Államokban a fentnevezett intézet vendégeként!
A hála nem politikai kategória!!!
Lepényleső
E zenekarban nem díjazzák a hegedűsöket,nemcsak Egerben,de túl a tengeren sem?
Sámannus
Ki hinné el, hogy ez a mi ketrecharcosunk saját árnyékát csépeli az egész világon. amit tegnap mondott annak ma az ellenkezőjét. ki az a hülye aki ezt az idiotizmust érteni akarja?
Orbán egyre szűkebb körben veszik figyelembe. Már-már csak a baksisért járnak hozzá.
papa.49
Azért mert ,,méreten aluli,, a csutigeci minden értelemben ))))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.