Előtérbe kerül a nemzet, és szigorúbb bevándorláspolitikát hozhat az új koalíciós kormány Ausztriában, valamint a V4-ek felé is közeledhetnek egy szakértő szerint.

Nemzetállami fordulatot, szigorúbb bevándorláspolitikát hoz a megalakuló új koalíciós kormány Ausztriában, ahol a Osztrák Néppárt (ÖVP) a Osztrák Szabadságpárttal (FPÖ) alakít kormányt – mondta Pócza István, a Századvég elemzője az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Szakértő: szakíthat eddigi Németország-követő politikájával Ausztria az új kormánnyal

Fotó: pixabay.com CCO

Hozzátette: az új nézőpont a kormány összetételén is látszik, ugyanis az adott területhez értő szakemberek vezetik a tárcákat, azok nem politikai elosztást tükröznek.

Az új kormány – amelyben az európai ügyek továbbra is a néppártnál (ÖVP) lesznek – számos további szigorítást vezet be a bevándorláspolitikában. A külpolitikában Ausztria várhatóan komoly lépéseket fog tenni a V4-ek felé, szakítva eddigi Németország-követő politikájával, mivel álláspontja az EU jövőjét vagy a migrációs politikát illetően közelebb áll a visegrádi országokéhoz, mint a nyugat-európai államokéhoz – mondta az elemző.

Pócza István rossz értelmezésnek nevezte az eddig megjelent nyugat-európai kommentárokat, miszerint a jobboldali szélsőségesek kerültek volna kormányra, hiszen, mint mondta, nem szélsőséges, hanem karakteres nemzeti párt alakít kormányt.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
"Pócza István, a Századvég elemzője az M1 aktuális csatornán" Ez mindenesetre egy szépséghiba.

Ausztria meg tudna élni nemzetállamként, ellentétben velünk.
Csizmás Kond
..hát persze hogy most mindenki megokosodott...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.